Konyhaweb



Víziók a konyha újszerű berendezéséről


Az emberek egymást érték a kiállított tárgyak körül, kíváncsian tologatták és próbálgatták azokat - Az ALNO AG sziget-kollekciójából származó főzőasztalok bemutatása élénk érdeklődést váltott ki a nézőkből. A gyártó a hamburgi Floatinghome kiállításon "szigetfantáziák" mottóval prezentálta a főzés és az evés újfajta összeházasítását, mely egyben a konyhaberendezés új megközelítése is.


"A főzőasztalok egy új konyhakultúra látomásai. Egy új perspekítávra kívántunk rávilágítani: a főzőasztalok egyértelművé teszik, hogy egy konyhát és abban a főzés lehetőségét teljesen másképp kellene kialakítani, mint azt a hagyományos konyhaberendezésben megszoktuk. Az Alno fiozófiáját, miszerint "a középpontban az ember áll", a főzőasztalok különösen jól szemléltetik: az új asztalokkal ugyanis a konyha olyan rugalmasan tervezhető, hogy a folyamatosan változó igények szerint bármikor átalakítható legyen, így egy igazán személyreszóló élettér rendezhető be" - mondta az Alno AG igazgatója, Dr. Frank Gebert, a bemutatáskor.

Long Island

A főzőasztalok a kieli Muthesius Művészeti Főiskolával való együttműködés során láttak napvilágot. Öt dizájner hallgató és tanáruk - Dieter Zimmer professzor - látomásaiból alakultak ki az új szigetek az új konyhák számára. "Ebben a projektben teljesen tudatosan ráhagyatkoztunk a holnap dizájnereire. Lehetőséget szerttünk volna adni a szemmelláthatóan tehetséges tanulóknak, hogy szakmailag továbbfejlődhessenek, valamint egy ilyen igényes feladathoz felnőhessenek" - magyarázta Dr. Gebert.

A hallgatók feladata egy olyan új típusú főzőasztal kifejlesztése volt, melyben a tűzhely és az asztal egyetlen központtá egyesül. Figyelni kellett a tervezésnél a mai konyhák korlátozott méreteire is.

Liberty Island

A projekt eredményeként megszületett kész asztalok a klasszikus konyhaelrendezéshez képest a főzést merőben átminősítik. Míg a manapság gyakran tervezett konyhaszigetek statikusak, meghatározó téralakító elemek és elsősorban a kiterjedésükkel hatnak a szemlélőre, addig a főzőasztalok könnyedségükkel, az anyagválasztásukkal és a rugalmas funkcióval válnak megnyerővé.
Az Alno Ag nem csak a legmagasabb minőségi és esztétikai elvárásoknak megfelelő konyhák elkészítését garantálja, hanem a koncepcióban való gondolkodást is: ezt bizonyítja számos korábbi fejlesztés mellett a legfrissebb, a főzőasztal, is.


Forrás és képek: Alno
2007.03


Kapcsolódó cikkek

A terméket forgalmazó cégek



nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum