Konyhaweb
Alumínium élzárás

Alumínium élzárás - fotó: Hungarolap A konyhai munkalapokkal szemben támasztott funkcionális követelmények mellett egyre inkább érényre jutnak az esztétikai szempontok a választásnál. A gazdag szín- és mintaválaszték lehetővé teszi, hogy a konyha stílusához illetve az egyéni elképzelésekhez leginkább illő dekort válasszuk.
A mára már kiforrott és igen jelentős anyag- és színkollekcióval rendelkező élzárástechnológia méginkább segít elképzeléseink megvalósításában, a harmonikus összhang megteremtésében vagy az egyes részletek kihangsúlyozásában.A konyhai készülékek és a bútorfrontok után a munkalapok körében is hódít

A jól ismert akril és keményfa élzárások mellett most egy különleges ám a konyhaberendezésben már széleskörben használt exkluzív anyag, az alumínium járja hódító útját. A fém és a különböző dekorok társításával egészen különleges hangulatot teremthetünk a konyhában. Különösen jól illeszkedik ahhoz a berendezéshez, melyben a beépíthető készülékek nemesacél vagy alumínium fronttal vagy kezelőpanellel rendelkeznek.

Vízszintes tagolású konyha alumínium élzárásos pulttal - Fotó: ZG

Ez a selymesen csillogó, ám a maga nemében mégis markáns határozottságot sugárzó anyag visszafogottan juttatja érvényre a fém vonzó tulajdonságait. Vízszintes vonalvezetése miatt tökéletes kiegészítője a modern konyhaberendezési irányzatnak, mely széles és alacsony elemekből építkezik, a függőleges tagolás helyett a horizontális osztásokat, fiókokat részesíti előnyben, s ha lehet, még a ritmikát megbontó hagyományos fogókat is elhagyja és helyettük inkább vékony alumíniumléceket, besüllyesztett fogókat vagy az ennél is egyszerűbb fogó nélküli megoldásokat alkalmazza. Még jobban kiemelhetjük ezt a hatást, ha a hagyományos 38 mm-es munkalapvastagság helyett 60 mm vastag lapot választunk alumínium élzárással.


Forrás: Hungarolap
2006.10


Kapcsolódó cikkek:

A terméket forgalmazó cégek

nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum