Konyhaweb

Az AMORF bútoripari programcsalád


Az AMORF név egy bútoripari programcsaládot fémjelez. A lakberendezők, bútortervezők munkáját AutoCAD alapú bútortervező (AutoBÚTOR), lakberendező (AutoKÉGLI) program segíti, melyeket árkalkulációs és megrendelés-felvevő (HOLZ), készletkezelő (KÉSZLET), és szabásoptimalizáló (AMORF) szoftverek egészíthetnek ki. Segítségükkel egyszerűen, könnyedén tervezhetünk.

A bútorelemek tervezése az AutoBÚTOR, míg a helyiségek berendezése az AutoKÉGLI program segítségével történik. A programcsalád elemei önállóan, egymástól függetlenül is használhatóak, de együtt igazán hatékonyak. Az AutoBÚTOR programmal például egy bútorboltban, mintateremben meg lehet mutatni a vevőnek a gyártott bútorokat. Ezeket kívánság szerint lehet módosítani, vagy teljesen új, egyedi bútorokat lehet tervezni. Majd az AutoKÉGLI program segítségével azt is ki lehet próbálni, hogyan mutatnának ezek a megrendelő lakásában.

A rendszer segítségével nemcsak konyha-, hanem iroda-, fürdőszoba-, nappali bútorokat is tervezhetünk. A bútorelemek kialakítása teljesen szabad, az alap-építőelemekből (oldalfal, fenék, polc, ajtó, stb.) tetszőleges felépítésű, kialakítású és méretű bútorokat álmodhatunk meg. A programcsalád teljesen személyre szabott, nincs korlátozva egyetlen cég termékeire, illetve nem támogatja közvetlenül egy cég termékeinek forgalmazását sem.

Az AMORF rendszer háromdimenziós grafikát alkalmaz. A térbeli nézőpont nem fixen rögzített, az előre felajánlottakon kívül a felhasználó bármilyen nézőpontot beállíthat, közelebb vagy távolabb "mehet", változtathatja a látószöget, stb. A tervezés során a háromdimenziós térbeli megjelenítés és a kétdimenziós síknézet között egyetlen egérkattintással lehet váltani. Természetesen a program az alaprajzon kívül falnézeteket is képes generálni.

A bútorelemek listája szabadon alakítható. Minden megtervezett bútorelem elmenthető, a kész bútorok bármikor elővehetők, és egyedi méretűre alakíthatók. Lehetőség van szabálytalan alakú lapok tervezésére, sőt bármelyik lap tetszőleges alakúra formálható. Ívelt, hajlított felületek is készíthetők.
Minden bútorelemről részletes elemjegyzéket számol a program. A lakberendező szoftver pedig a berakott összes bútorelemről együttes, összesített elemjegyzéket tud készíteni.

Ugyanez a program lehetőséget ad a helyiség felvázolására is. Definiálhatók a falak, a nyílások, burkolatok, stb., illetve segítségével berendezhetjük a helyiségeket. A megtervezett berendezés perspektívikus beállításban a tér bármely pontjából megtekinthető. A jól sikerült nézőpontok (látványok) elmenthetők, visszatölthetők. Az egyes szintek ki-be kapcsolhatók, azokról külön-külön alaprajzok készíthetők.

A "fotórealisztikus" parancs segítségével gazdagabb színvilágú, árnyaltabb megjelenítést kapunk. Ilyenkor különböző fényforrások definiálhatók, és meg lehet adni az anyagstruktúrákat. A program anyagtára gazdag, de újabb anyagokat is létre lehet hozni. A választható anyagok bármilyen szerkezetűek lehetnek (például faerezetű minták, stb.).

A szoftver installációs tervet/rajzokat (elektromos csatlakozás, víz, gáz, stb. kiállások) automatikusan nem generál, de az AutoCAD-del az ilyen típusú kiegészítések megrajzolhatók.

Amikor elkészült egy kompletten berendezett helyiség látványterve, hozzá lehet rendelni a készlet adattáraiból azokat az anyagokat (lemezanyagok, élfóliák, éllécek, tartozékok, szerelvények), melyekből gyártani kívánjuk a berendezést.
A megrendelés-felvevő és árkalkulációs feladatot ellátó HOLZ program átveszi az adatokat: 10-20 másodperc alatt árajánlatot készíthetünk és felvehetjük a megrendelést.
A megrendeléseket össze lehet gyűjteni, és bármikor fel lehet dolgozni. A feldolgozás során a program a megrendelésekből összekeresi az azonos anyagú, együtt szabható alkatrészeket, és szabási feladatokat készít. Ezeket a szabási feladatokat az AMORF szabásoptimalizálóval lefuttatva már kész szabásterveket kapunk.

A programok telepítése, beüzemelése, betanítása az Amorf-Szoft Bt. telephelyén ingyenes. A betanulást kezelői leírás és telefonos forró drót segíti.


Szöveg és képek: Amorf-Szoft Bt.

2007. 10.


A programot forgalmazó cég
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum