Konyhaweb

Reflektorfényben az étel


Az étkezőasztalok megvilágításakor a megfelelő fényerejű lámpatest kiválasztása mellett más szempontokat is figyelembe kell venni, mint a forma, a színvisszaadás, a fényeloszlás...

De Majo - Otto x Otto

A De Majo függesztett lámpatest bármelyik konyhának modern, fiatalos hangulatot kölcsönöz. A 4 db 60 W-os halogén fényforrás jó fényeloszlást biztosít az étkezőasztal számára. A halogén izzók jó színvisszaadása miatt az ételeinknek tökéletes megvilágítást adhatunk, ezáltal még étvágygerjesztőbbé téve őket.
A lámpatest IP20-as védettséggel rendelkezik, vagyis csak konyhákban, vagy étkezőkben alkalmazható.


Flos - Fucsia 1

Ezek a divatos lámpák könnyen az étkező központi részévé válhatnak, ezáltal még látványosabbá tehetjük ezt a sokszínű helyiségét is a lakásnak. A lámpákat akár egyenként is alkalmazhatjuk, ha csak kisebb felületeket akarunk megvilágítani, de ahogy a képen is látszik, a jobb fényeloszlás és nagyobb esztétikai élmény érdekében, érdemes többet elhelyezni egymás mellé.

A lámpatesteket E14-es foglalattal szerelték, amelyekbe maximum 40 W-os fényforrás helyezhető. Az egyszerű, szerény formájavilág meghitt hangulatot kölcsönöz a helyiségnek. Amennyiben fényerőszabályzót (dimmert) is használunk, úgy nemcsak egy rugalmasabb megoldáshoz jutunk, de az üzemeltetés is gazdaságosabbá válik.


Carpyen - Harry

A Carpyen - Harry, adottságai és formája révén, tökéletesen alkalmazható étkezőasztalok megvilágítására.
A lámpa függeszthető változata az asztal fölé lelógatva teljes mértékig kielégíti a vele szemben támasztott követelményeket, általános megvilágítás mellett tökéletes választás kiegészítő világításként. A lámpatest E27-es foglalatot kapott, ami a fényforrás könnyű cserélhetoségét teszi lehetővé. A lámpatestbe maximum 25 W-os fényforrás helyezhető. Egy kompakt fénycső remekül megfelel erre a célra.

A lámpatest másik nagy előnye, hogy IP64-es védettséggel rendelkezik, vagyis biztonsággal alkalmazható teraszokon, illetve a lámpa álló változata kerti étkezések alkalmával jelent remek megoldást.


Szöveg és képek: Be light

2007. 09.


Kapcsolódó cikkek

A lámpát forgalmazó cégek
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum