KonyhawebMosogatók panorámával

Jó annak, aki a kellemeset a hasznossal össze tudja kötni. Mi lehet kellemes? Például a kilátás konyhánk ablakából csodaszép kertünkre. A hasznos pedig, ha a mosogatást nyélbe tudjuk ütni, mialatt a látványban gyönyörködünk. Egyetlen probléma van csupán: a szokványos csaptelepek nem tehetők az ablak elé - így a mosogatótál sem - mert gátolják a mögöttük elhelyezkedő ablak nyitását. Léteznek azonban direkt erre a célra kifejlesztett speciális csaptelepek. A konyhatechnikában elismert Blanco cég kínálatában több innovatív és ötletes megoldást is felsorakoztat.


Vegyük ki és fektessük le

Az ablak előtt elhelyezett mosogatótálhoz tartozó speciális csaptelepek lehetővé teszik az ablaknyitást A mosogatótál és környéke a konyha leggyakrabban használt része. Mégis hosszú ideig csak különböző építészeti trükkökkel lehetett a mosogatót közvetlen az ablak elé beépíteni, mivel a szellőztetéshez és a tisztításhoz az ablakot nem lehetett kinyitni a csapteleptől. Így a legtöbb esetben a mosogató mégis a fal előtti helyre szorult.

Egy idő óta - a konyhai csaptelepek gyártásában vezető szerepet betöltő Blanco - felfigyelt a problémára és kifejlesztette az ún. ablak előtti csaptelepeket. A szenzáció: egyetlen mozdulattal kivehetők és a mosogató medencébe fektethetők. Ezt a megoldást alkalmazva mostmár semmi akadálya, hogy a nyíló-bukó ablakokkal szellőztessünk, vagy azokat teljesen kinyissuk például azért, hogy megtisztítsuk.

Időközben a Blanco a Blancolinus, Blancoorion és a Blancoelipso családokba tartozó termékeit tovább bővítette és még több csaptelepet fejlesztett ki a fent leírt koncepció alapján. A különböző típusok kialakítás és ár szempontjából egyaránt kielégítik az eltérő fogyasztói igényeket.

Periscope

Újdonság a piacon az elegáns Blancoperiscope csaptelep, minimalista, időtálló formavilágával. Nem emelhető ki a helyéről, hanem - működőképessége megőrzése mellett - nagyon praktikusan, folyamatosan mozogva belesüllyeszthető a munkalapba, egészen addig, míg csupán hat centiméterre emelkedik a felszín fölé. Ugyanakkor a Periscope a Blanco csaptelepektől megszokott hagyományosnak számító olyan funkciókkal is rendelkezik, mint a kihúzható zuhanyfej - természetesen valódi fémből.

Blancoperiscope: belesüllyeszthető a munkalapba

Az egykaros kezelőrész is alacsony kialakítású, mely közvetlenül a kifolyó mellé szerelhető és a víz hőmérsékletének valamint a folyás sebességének fokozatmentes szabályozását teszi lehetővé. A jól ismert Blanco minőség a Periscope részleteiben is megmutatkozik: a hosszú élettartamú kerámia tömítések használata éppoly természetes, mint a magasnyomású változatoknál a szabadalmazott vízsugárszabályozó (ami jelentősen csökkenti a vízkőlerakódást).

A Blancoperiscope csaptelep leginkább a modern, egyszerű formanyelvű konyhákban érvényesül jól. Alapvetően bármelyik Blanco mosogatóközponttal jól harmonizál, készüljön akár silgranit-ból, akár nemesacélból.

Csak nehogy elfelejtsünk az ablakból nyíló kilátásra figyelni!


Forrás és képek: Blanco
2007.05


Kapcsolódó cikkek

A terméket forgalmazó cégek

Még több Blanco termék:


nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum