Konyhaweb
Könnyen tisztítható mosogatótálak

Az új anyagok lehetővé teszik a konyhai mosogatók könnyebb tisztíását. Az ismert mosogatótálgyártó Blanco cég kínálatában nem csupán a tartósan könnyen ápolható alapanyagok, illetve az újra felfrissíthető felületkezelés található meg, hanem az ápoláshoz szükséges, direkt erre a célra kifejlesztett tisztítószerek is.

Tartós tisztaság játszi könnyedséggel

Ki ne szeretne olyan mosogatóközpontot, ami különösebb erőfeszítés nélkül tisztítható, és mindig ápoltan néz ki? A kávé, tea, vörösbor, gyümölcslé az előkészítés során mind nyomot hagynak a felületen. Különösen a mosogató - mint a konyha leginkább használt területe - van kitéve ennek, mivel nap mint nap érintkezik ezekkel az elszínező, zsíros vagy savtartalmú anyagokkal. A folyamat során a szennyeződés az esetek többségében nem közvetlenül a mosogató anyagára rakódik le, hanem a vízkőhöz - amely nyomot a víz hagyott az anyagon - kötődik. A következmény: nehezen eltávolítható, makacs foltok.

Blanco EasyCare program: minden mosogatótálanyaghoz és a csaptelepekhez ápolást megkönnyítő megoldásokat kínál a Blanco   Blanco EasyCare program: minden mosogatótálanyaghoz és a csaptelepekhez ápolást megkönnyítő megoldásokat kínál a Blanco   Blanco EasyCare program: minden mosogatótálanyaghoz és a csaptelepekhez ápolást megkönnyítő megoldásokat kínál a Blanco   Blanco EasyCare program: minden mosogatótálanyaghoz és a csaptelepekhez ápolást megkönnyítő megoldásokat kínál a Blanco

Ennek ellenére állíthatjuk, hogy egy mosogatótálat tartósan tisztán tartani gyerekjáték. A modern víz- és szennytaszító felületekkel, valamint a megfelelő tisztítószerekkel a tiszítás pofonegyszerű. "EasyCare" a Blanco által összeállított program neve - amely könnyen tisztítható mosogatótálakból és a hozzájuk ajánlott ápolószerekből áll - mellyel a háziasszonyok (és természetesen az otthon szorgoskodó férfiak) dolgát kívánja könnyebbé tenni.

Átfogó program személyreszabott elemekkel

Az új alapanyagból készült Silgranit PuraDur mosogatótál a szennytaszító komponensnek köszönhetően 
tartósan könnyen ápolható marad. A Blanco új koncepciója minden használati és tisztítási szokáshoz kínál valamit. Így az egész program három fokozatra tagolható: a tartósan könnyen tisztítható alapanyagokra, a felületkezelésre és az ápolószerekre. Aki a jövőben a mosogató tisztításával több, mint 50% időt szeretne megtakarítani, válassza a Silgranit PuraDur tálakat. A szennyeződés és karcolás elleni titkos fegyver maga az alapanyag, ami 80 százalékban gránitból, 20 százalékban pedig akrilból tevődik össze. Ezenkívül a Silgranit PuraDur egy víz- és szennytaszító komponenst is tartalmaz, ami az ápolást tartósan megkönnyíti: használat után elég a tálat egyszerűen leöblíteni, egy ruhával áttörölni és kész.

Egyáltalán nem nehéz egy mosogatótálat tisztán tartani. Az új anyagok eredményeként a vízkő és a 
szennyeződés kevésbé tapad meg, így a mosogató ápolása gyerekjáték lesz. Hosszú évekre szóló intenzív ragyogást ígérnek a ChromoDur mosogatótálak. Erős krómréteg teszi a nemesacélt ellenállóbbá a karcolásokkal és a használatból adódó egyéb sérülésekkel szemben. Így őrzik meg sokáig a ChromoDur mosogatók ragyogó fényüket. Ugyanezzel az erős krómréteggel vonták be a lefolyó szűrőkosárkáját és a gyümölcsmosó kosarat is. Bár a ChromoDur tálak valamivel többe kerülnek, mint hagyományos társaik, ezért a különbségért érezhetően többet nyújtanak megjelenésükkel és kényelmes kezelésükkel.

A könnyen ápolható felületkezelést a Blanco nemesacél és kerámia mosogatótálain éppúgy alkalmazza, mint csaptelepenin. A Keramik PuraPlus és Pura Plus csaptelepeknél egy speciális víztaszító réteg gondoskodik arról, hogy a vízkő és a szennyeződés kevésbé tapadjon meg a felületen. Ha a felület a használat során veszít taszítóképességéből, a PuraPlus Liquid ápolószer alkalmazásával újjá varázsolható. A nemesacél mosogatótálakon a PuraPlus Steel bevonat felelős a vízlepergető felületért. Ha egy idő után a hatás csökken, a PuraPlus Polish tisztító- és ápolószerrel ismét felfrissíthető.

Az "EasyCare" program a kifejezetten a mosogatótálak anyagához fejlesztett tisztítószerek kínálatával válik teljessé. Az ezen a területen elért eredményeket és a bevezetett újításokat sokéves kutatómunka előzte meg. Ennek eredményeként az elszíneződések, ujjlenyomatok vagy rozsdafoltok a rendkívül nagy hatóerejű folyadékokkal és politúrokkal egyszerűen eltávolíthatók. Megfelelő ápolással a régebbi modellek is újjá varázsolhatók.


Szöveg és képek: Blanco
2006.07


Kapcsolódó cikkek:

A mosogatótálat forgalmazó cégek

Még több Blanco termék:

nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum