KonyhawebAmi másokat felhevít, őt hidegen hagyja

Nyáron, amikor kint forróság van, ki sem merészkedünk otthonunkból, inkább a szoba hűvösét élvezzük. Kinek van kedve ilyenkor a főzőlap melletti melegben izzadva főzni? Nem is kell. Készülhet leves, főhet tészta, sülhet hús, a konyha mégis megőrzi kellemes hőmérsékletét. Sok profi szakács használja a módszert - miért ne próbálnánk ki mi is?


A legbiztonságosabb főzőlap

A gyerekek nem égethetik meg olyan könnyen a kezüket Az indukciós főzőlapok megszokott társaiktól eltérően működnek. Az ételek hideg főzőlapon készülnek. Ami ezt lehetővé teszi: váltakozó elektromágneses mező, mely a meleget közvetlenül az edény alján hozza létre, még akkor is, ha egy füzetet vagy egy ruhadarabot teszünk az üvegkerámia és a fazék közé. Ebből világosan látszik a technika előnye: a gyermekek mostmár nem égethetik meg olyan hirtelen magukat. A bekapcsolva felejtett főzőlap okozta égési sérülés már a múlté, mert a főzőzóna csak akkor kapcsolódik be, ha a megfelelő edény a felületére kerül. Ha a tej kifut, az üvegkerámiát egyetlen törléssel letisztíthatjuk, így a felületre kerülő ételdaraboknak esélyük sincs lekozmálni.

Orrhosszal vezet

Csak ott melegít, ahol valóban kell Az idővel való versenyfutásban is orrhosszal vezet az indukció, mivel egyszerűen kihagyja az üvegkerámia felmelegítését. Az ún. Power-Boost-Funkcóval két liter vizet 4:41 perc alatt forral fel - 2:20 perccel gyorsabban, mint a gáz és jó 8 perccel előzi meg a hagyományos főzőlapokat. Ez egyértelmű előny azoknak, akik korgó gyomorral várják, hogy a tészta vize felforrjon és egy jó pont a környezetnek, mert az idő mellett az indukcióval energiát is megtakarítunk, mivel csak azt forrósítjuk fel, aminek valóban forrónak kell lennie. Ez az állítás akkor is fennáll, ha olyan edényeket használunk, amik számottevően kisebbek, mint a főzőzóna átmérője.

A kifutott tej egyszerűen letörölhető a felületről Aki indukciós főzőlapot választ, már csak mágnesezhető aljú edényre van szüksége. Kereskedelmi forgalomban számos ilyen fazék és lábas kapható, például zománcozott, öntöttvas vagy nemesacél kivitelben. Aki nem akarja kidobni a régi réz vagy alumínium serpenyőit, ne csüggedjen: válassza a kombinált főzőlapot. A Bosch kínálatában ugyanis szerepel olyan modell is, amelyik két indukciós és két hagyományos fűtőszállal működő zónából áll.


Forrás és képek: Bosch
2007.04


Kapcsolódó cikkek

A készüléket forgalmazó cégek

Még több Bosch készülék

nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum