Konyhaweb

Corian köntösben


A konyhában munkalapok anyagaként már jól ismert Corian felhasználásának - számos előnyös tulajdonsága miatt - szinte csak a fantázia szab határt. A mosdókagylók és -pultok, asztalok és ülőbútorok után most - a szó legszorosabb értelmében - a páraelszívót környékezték meg a spanyol specialista, a Cata, dizájnerei.

Különlegessége, hogy - a főzőlapig lefutó hátfalat is magában foglaló - Corian lappal borították a készülék szívó felületét, melyből csak a rozsdamentes kezelőpanel és a szabályozható fényerejű világítás emelkedik ki. A Corian lap formavezetésének eredményeként a szívórészt megdöntötték, ami az ergonómia jegyében történő gondolkodásmódról tanúskodik.

Az új generációs elszívó több technikai újdonságot is felvonultat.
Ilyen az alkalmazott szívástechnológia: a periférikus elszívás. A készülék alja - a hagyományosan középre pozícionált - zsírszurő filterek helyén is Coriannal borított, azaz zárt. A pára a széleken végigfutó keskeny nyíláson - igen nagy sebességgel - áramlik a készülékbe. A főzőlap körvonalát követő nyílásnak és a berendezésbe épített légterelő panelnek köszönhetően, működéskor légfüggöny alakul ki, ami oldalirányból is meggátolja a szagok és a pára beáramlását a légtérbe.

A periférikus elszívással működő készülék nem rendelkezik zsírszűrő filterekkel. A berendezés belsejében kialakuló centrifugális erő hatására a gőzben található zsírrészecskék - egy külön erre a célra kifejlesztett tárolóedénybe - kicsapódnak. Ez a zsírfelfogó tálca könnyen hozzáférhető és nagyon egyszerűen tisztítható.
A szűrőrendszer kíméli a motort, növelve ezzel annak élettartamát. Külön kívánságra azonban még hagyományos fém zsírszűrő is elhelyezhető az elszívó belsejében.

Az előbb említett gigantikus teljesítményű motor (1210 m³/h) a Cata által alkalmazott speciális szigetelőrendszernek köszönhetően a legmagasabb fokozaton is csendesen működik.

A kezelőpanel is tartogat meglepetéseket: digitális kijelzőn olvasható le a teljesítményfokozat, melyen a készülék működik, de itt láthatók a napi idő, és az időzítő beállításai is.


Képek: Multikomplex
2007. 06.


Kapcsolódó cikkek

A készüléket forgalmazó cégeknyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum