Konyhaweb
A Miele tökéletesítette a beépíthető kávéautomatát

Friss kávé aroma-garanciával

Kedves barátainkat megkínáljuk vele. Ismerőseinket - akár szeretjük az illetőt, akár nem - szintén. De még a mesterektől vagy a biztosítási ügynöktől is megkérdezzük, inna-e egy kávét.
A szóban forgó kávét egyre több esetben automata berendezés készíti. A jó öreg kávéfőző - amelyik a vizet kényelmesen pöfögve csöpögteti keresztül a papírszűrőn - nem illik többé modern, felgyorsult életvitelünkbe. Annál inkább megnőtt az érdeklődés a teljesen automata készülékek iránt. A Miele már régen felismerte ezt az irányzatot és nem tétlenkedett. A CVA 4060-as beépíthető kávéautomatával egy olyan új készüléket alkotott, melyhez foghatót tökéletességben nem találunk és ami újradefiniálja a "High End" fogalmát az adott a területen.

A Miele kávéautomatája újradefiniálja a High End fogalmát. Kávé, eszpresszó, cappuccino: 
mind csak egy gombnyomás.

A CVA 4060 egy szemes kávé örlőművel rendelkező teljesen automata készülék - sok kávékedvelő által ez az egyetlen elfogadható módja a valóban friss kávé, eszpresszó vagy cappuccino elkészítésének. Az ún. "aromarendszer" gondoskodik a legkiválóbb ízminőségről: a frissen őrölt kávészemek tökéletes leforrázásáról, hogy az igazi aroma kibontakozhasson. A folyamat során 2 csésze kávé készíthető egyszerre.

Ámulatba ejt

A Miele teljesen automata készülékében az aromarendszer gondoskodik 
a tökéletes ízről: a frissen őrölt kávé tökéletes leforrázásával bontakozik ki az igazi aroma. Először a berendezés bekapcsolásakor ámulunk el, egyrészt a nagyméretű, négysoros szöveges kijelző láttán, másrészt a négy - karbantartást nem igénylő - LED lámpa miatt, melyek a készülékfrontot éppúgy megvilágítják, mint a kávéautomata belsejét. A készülék kinyitásakor ismét elcsodálkozunk: minden tartály - még a szemes kávé tartály is - kivehető. Így bármikor gyorsan és könnyedén kávéfajtát cserélhetünk. A belső elrendezés egyszerű és könnyen áttekinthető, ami jelentősen megkönnyíti a kezelést és a tisztítást. És még nincs vége: a szemes kávé mellett egy adag őrölt kávé is betölthető. Így mindig rendelkezésre állhat egy másik kávéfajta (pl. koffeinmentes) anélkül, hogy a szemes kávét cserélni kellene.

A "kávéfőzés" már a múlté

A hagyományos értelemben vett "kávéfőzésről" a Miele CVA készülékével kapcsolatban egyáltalán nem beszélhetünk. Az ital elkészítését a berendezés minden további nélkül elvégzi. Az eredmény pedig mindig ugyanolyan tökéletes. A víz vagy a kávéőrlemény mennyiségét csészénként az egyéni ízlésünknek megfelelően beállíthatjuk. Azok, akik a kávét vagy az eszpresszót nem találják elég erősnek, csészénként akár 14 gramm őrleményt is választhatnak. Ezenkívül az őrlés finomságát is beállíthatjuk kézzel. Az összes funkció programozása éppen olyan egyszerű, mint a kávéautomata kezelése, ráadásul minden ugyanazzal a két gombbal történik. A berendezés testreszabása itt még nem ér véget: beállíthatjuk a be- és kikapcsolás idejét, a kávéhőmérsékletet és akár 10 "kévéprofilt" is. Ezután a barátaink, vagy családtagjaink által fogyasztott kávé elkészítése előtt nem kell többé gondolkodnunk vagy megkérdeznünk: "Hogyan szeretnéd a kávédat?".

Az elektronika további megdöbbenésre adhat okot: egy kábel segítségével a kávéautomatát csatlakoztathatjuk egy beépíthető edénymelegítővel, melyet ideális esetben a készülék alá építettünk be. Ennek nem csupán az lesz az eredménye, hogy az edénymelegítőnket is irányíthatjuk a CVA kijelzőjén keresztül, hanem ha a kávéautomata bekapcsolási idejét beprogramozzuk, edénymelegítőnk egyidejűleg előmelegített csészékről is gondoskodik.

Habos tej gombnyomásra

A CVA 4060-nal nem csak a kávé vagy az eszpresszó lesz tökéletes, hanem a cappuccino is. Nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy a kávékülönlegesség egyetlen gombnyomásra készül el, mivel a beépített tejhabosító egység külön kezelést nem igényel. Egyedül a készülékhez tartozó üvegkannát kell tejjel megtölteni, mivel higiéniai okokból a tej nem tárolható a berendezésben. Ha már a higiéniáról volt szó: ezt a vezetékek automatikus átmosása biztosítja, a kávéautomata minden bekapcsolása után és minden kikapcsolása előtt.
A habosított tej egyébként külön is elkészíthető, így bármely kávéspecialitás kivitelezhető. Még egy fontos tényező: a kínos várakozási időt elfelejthetjük, mert a Miele készülék két pumpával és két átfolyós melegítővel rendelkezik, így a kávéhab elkészítése rögtön a csésze megtöltése után következhet.

Szenteljünk egy kis figyelmet a cseppfogó tálcának is: könnyen kivehető a készülékből és egyszerűen szállítható. Egy úgynevezett "hullámtörő" rács megakadályozza a víz kilöttyenését. A tisztítás is könnyedén elvégezhető: csaknem az összes kivehető rész, ahogy a tejhabosító (Cappucinatore) részei is, mosogatógépben tisztítható.

A kávéautomata kezelési módja és formavilága tökéletesen harmonizál a többi beépíthető Miele készülékkel. Az új sorozat első készüléke süllyeszthető funkcióválasztóval és víztartállyal rendelkezik. Egy hagyományos konnektor elég a csatlakozáshoz. A CVA 2006 februártól kapható.Szöveg és képek: Miele
2006.02


Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó receptek:

A készüléket forgalmazó cégek

Még több Miele készülék:

nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum