Konyhaweb
A CVA 620 kávéautomata: 1998 világújdonsága ma is élvonalban


A CVA 620 kávéautomata Nagy szenzációnak számított, amikor 1998-ban - az automata kávéfőzők között időközben klasszikussá vált - CVA 620 kávéautomata felbukkant a piacon. Egy visszafogottan szép megjelenésű beépíthető készülék, ami a kávét vagy az eszpresszót teljesen automatikusan gombnyomásra elkészíti - ilyennel eddig még nem találkozott a világ.
Az elkövetkező évek során a CVA 620 számos nemzetközi design-kitüntetést kapott, miközben máig sem veszített elbűvölő megjelenéséből és lenyűgöző technikai tulajdonságaiból. Ez tökéletesen elég volt a Mielének, hogy a CVA modellt továbbfejlessze és tökéletesítse.


Változatos kávékészítés

Café au lait, cappuccino, eszpresszó, vagy talán bécsi melange? A kávékészítés változatossága a CVA 620-szal nem ismer határokat. A specialitások alapja természetesen a kávé, melyet a Miele beépíthető készüléke kiemelkedő minőségben készít el. Ezenkívül felhabosítja a tejet a cappuccinohoz, de ha valaki teát inna szívesebben, ahhoz is ad forró vizet - és mindezt egyidőben végzi.


Professzionális gépezet

A kávéautomata felhabosítja a tejet Az 500 grammot befogadó tartályból minden egyes csészéhez frissen darálja a szemeskávét a robusztus acélból készült, beépített kúpos örlőműben. Az őrlés finomsága mindig egyénreszabottan beállítható, attól függően, hogy ki milyen kávéfajta mellett döntött. Ugyanez igaz a ledarált kávé és a víz csészénkénti arányára, s így gombnyomásra elkészíthetünk egy tökéletes eszpresszót, kávét vagy valamilyen más specialitást úgy, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.


Egyszerű karbantartás

A CVA 620 kezelőpanele kijelzővel Az ízek zavartalan élvezete érdekében a Miele kifejlesztett egy automatikus átmosóprogramot. Ha hosszabb szünet áll be és a hőmérséklet csökken, ez a program felfűti a vezetékeket és átmossa azokat.
Az "automatikus tisztítóciklus" funkció megkönnyíti a havonta esedékes karbantartást. Mintegy 500 csésze után a készüléket egy speciális pezsgőtablettával kell tisztítani. A művlet egyszerű: egy tablettát adunk a vízhez és megnyomjuk a megfelelő gombot. Ezidő alatt a gép többi tartozéka, mint a kávézacc tartály, a fém alátétrács és a habosító szelep a mosogatógépben kényelmesen elmosható.

Mint minden vizet áramoltató berendezést a beépíthető kávéautomatát is rendszeres időközönként vízkőmentesíteni kell, amivel elkerülhető a lerakódások képződése a vezetékekben, amely ártalmas lehet a kávé minőségére és a készülék működésére nézve. A kijelzőn megjelenő üzenettel a CVA 620 időben figyelmeztet az elengedhetetlen vízkőmentesítésre.


A konyha ékköve vagy mobil kávézó?

Konyhabútorba épített CVA 620 60 cm széles és 45 cm magas nyílásba beépített kávéfőző konyhánk ékköve lehet. A Miele kínálatában szereplő különböző - a kávéautomata beépítésére szolgáló - szekrényeket választva a CVA "mobil kávézóvá" alakítható. Így alkalmassá válik fodrászszalonokba, autószalonokba, vagy más szolgáltatóhelyekre, ahol az ügyfelek várakozását egy csésze friss őrleményből készült kávéval szeretnénk kellemesebbé tenni. A fent említett szekrényekben elegendő hely van még egy beépíthető edénymelegítő számára is, mely készenlétben tartja az előmelegített csészéket. Ezen félprofesszionális feltételek mellett a CVA 620 naponta akár 50 csésze kávé készítésére is alkalmas.


És ami kimaradt

A CVA 620 kávéautomata nemesacél, alumínium és fekete frontkivitelben létezik.
Víztartálya 2,5 liter víz befogadására képes.1998 óta a CVA 620 a következő díjakat nyerte:

  • Interior Designex, Sydney '98
  • Höchste Designqualität, Design Zentrum Essen, 1998
  • Ausgezeichnet! Design Center Stuttgart, 1999
  • Good Design, The Chicago Athenaeum, Museum of Architecture and Design, 2000
  • Comfia designex 2002, Australien


Forrás és képek: Miele


Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó receptek:

A készüléket forgalmazó cégeknyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum