Konyhaweb
Új formatervezés, kombinálható elemek


Az új formatervezési megoldások tömkelegét felvonultató területen ugyancsak nehéz valami igazán újat alkotni. A Mielének mégis sikerült újítania páraelszívójával, amelynél az "egyéni" jelző nem csak közhely, hanem valódi program is. A DA 430 elnevezésű új modell messzemenő kombinációs lehetőségeket kínál.


Egyéni ízléshez igazítható külső

A DA 430 páraelszívó A készülék stílusát az egyéni és harmonikus egységet alkotó nemesacél és az üveg határozza meg. Az elszívóernyő négy betétből áll, amelyeket nemesacél keret fog össze. A négy modulhoz különféle, mindenkor párban kapható felületek közül választhatunk: átlátszó és szatinált üveg, nemesacél – érdesített matt felülettel, vagy profilírozva. Az egyik lehetséges kombináció például, ha a két oldalbetét szatinált üvegből, a két középső modul pedig profilírozott nemesacélból készül. A szatinált üveg fényáteresztő, vagyis az átlátszó üveghez hasonlóan indirekt módon felfelé irányuló megvilágítást érhetünk el - ezzel is kellemes hangulatot teremtve konyhánkban. A kizárólag nemesacélból készült berendezés ezzel szemben hűvös eleganciát áraszt. Az anyagválasztással tehát a mindenkori konyhai környezethez optimálisan alkalmazkodó más és más hatást érhetünk el.


Funkcionalitással párosított légies forma

Funkcionális oldalsó rudak 100 cm szélessége és 70 cm mélysége ellenére a DA 430 típusú szigetelszívó szinte súlytalannak tűnik. "Könnyed" megjelenésének köszönhetően közepes méretű konyhákba is beépíthető. Az elszívóernyő lapos és egyenes, a nemesacél zsírszűrővel felszerelt elszívófelületet központilag rendezték el. A készülék oldalán elhelyezett rudak, amelyekre felakaszthatjuk a főzőeszközöket, nem csak extra formatervezési megoldást jelentenek, hanem gyakorlati hasznuk is van: pl. mindig a kezünk ügyében lehet a levesmerő kanál. Rendkívüli a világítás is: keskeny, finoman kivitelezett izzók sorakoznak az ernyő teljes szélessége mentén. A karcsú lámpák optimálisan világítják meg a főzőfelületet, emellett önálló, hatásos térmegvilágító elemek is.


Magas színvonalú elektronika

A DA 430 páraelszívó kezelőfelülete A kezelőbillentyűk belesimulnak a keretprofilokba - ezzel is fokozva a dekorelszívó elegáns összehatását. Mögöttük magas színvonalú elektronika rejtőzik, amely többek között szabályozza a négy teljesítményfokozatot (beleértve az intenzív fokozatot is), valamint vezérli a kétfokozatú utánfutást ill. kijelzi a zsírszűrő telítettségét. A középen elrendezett elszívófelület optimálisan szünteti meg a főzés közben keletkező kellemetlen szagokat. A két oldalon szívó radiális ventillátor hatásosan szívja el a konyhai gőzöket.

Szerkezeti kialakítása révén a DA 430 típusú páraelszívó kivezetett üzemmódú készülék, amely lehetőséget kínál külső motor felszerelésére is.Szöveg és képek: Miele
2005.03


Kapcsolódó cikkek:

A készüléket forgalmazó cégeknyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum