Konyhaweb
Electrolux Design Laboratórium nyílt tervpályázat a jövő egészséges konyhájáról

Negyedik alkalommal hirdeti meg globális formatervezői pályázatát az Electrolux

Digitális tányéralátét A nemzetközi vállalat idén a Design Laboratórium 2006 nyílt pályázatán arra bíztatja az alkotókat, tervezzék meg, szerintük vajon milyenek lesznek az egészséges étkezési szokások tíz év múlva, azaz 2016-ban. A Electrolux olyan háztartási eszköz ötleteket vár, melyek az ételek tartósításán túl támogatják az egészséges étkezési szokásokat is.

A komoly formatervezési múlttal és eredményekkel bíró nemzetközi vállalat az ifjú formatervező generáció tagjait mozgósítva negyedik éve rendez pályázatot az érdeklődők számára. A 2003-ban meghatározó magyarországi szerepléssel útjára indított, mára már hagyományokkal rendelkező tendert egyre nagyobb érdeklődés kíséri az ipari formatervezést tanuló diákság körében.

A tavalyi évben nyolc rendkívül ötletes pályamunka került a nemzetközi zsűri elé Magyarországról. A győztes a 3.040 beadott pályázat között végül egy szingapúri csapat lett. A nyertes termékötlet az "Airwash" elnevezésű mosógép volt, amely víz helyett negatív töltésű ionokat, sűrített levegőt és illatosítót használ a ruhatisztításhoz. Formáját a vízesés ihlette, amely természetes úton állít elő negatív töltésű ionokat.

A verseny a világ valamennyi formatervező tanulója számára nyitott. Az érdeklődők a www.electrolux.com/designlab oldalon regisztrálhatják magukat a nemzetközi megmérettetésre. A pályázatokat idén első körben minden országban egy helyi választott zsűri fogja értékelni. Az értékelés szempontjai a design, az innovációs tartalom, a fogyasztói igények figyelembevétele és az egészséges táplálkozás elősegítése. A neves szakemberekből álló bíráló bizottság három kiemelkedő pályázatot fog továbbjuttatni a 2006. augusztus 18-i beadást követően szeptember 15. és 20. között. Az utolsó körbe bekerülő 9 legjobb pályázó csapat pedig már nemzetközi versenytársaikkal a spanyolországi Barcelonában vetheti össze tudását a globális döntőn november 26. és december 1. között. A végeredmény kihirdetésére december 1-jén is ott kerül sor.

A győztes pályázatok a kiemelkedő pénzjutalmon túl (I. helyezett: 5.000 euró, II. helyezett: 4.000 euró, III. helyezett: 3.000 euró) nemcsak szakmai tapasztalatokkal lehetnek gazdagabbak, hanem egy komoly nemzetközi referenciát is tudhatnak majd a kezükben.

A pályázattal kapcsolatos további információ a http://www.electrolux.com/designlab oldalon található.


Az Electrolux DesignLab 2005 pályaművei

Rugalmas falú hűőo

Lángoló kövek

Napfény íze mosógép

Airwash ruhatisztító

Napfogyatkozás porszívóSzöveg és képek: Electrolux
2006.06


nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum