Minden szülő vágya, hogy gyermeke jóétvágyú és egészséges legyen
A szülők arra törekszenek, hogy a legjobbat nyújtsák gyermeküknek a táplálkozás terén is. Ezért teszi az
édesanya a legjobb falatokat gyermeke tányérjára.
Az anyatejes táplálást először a zöldségek egészítik ki,
mert ezek tartalmazzák a legtöbb vitamint és ásványi anyagot. A nagy klasszikus a répapüré: kellemesen
édeskés íze ugyanis az anyatejre emlékezteti a csöppséget. Az első répapüré akkor a legfinomabb,
ha a répa eredeti íze érvényre jut és akkor a legtáplálóbb, ha a vitaminok és ásványi anyagok többsége -
a hőkezelés ellenére - megmarad. A hagyományos főzés során az érzékeny zöldség hamar elveszíti íz- és
tápanyagtartalma jelentős hányadát. A Domatix azonban olyan párolót kínál, melyben az említett alkotók
a legkisebb veszteséget szenvedik az elkészítés során.
Mitől lesz finom és egészséges a répapüré?
A zöldségek hőkezelésére legjobb módszer a párolás. A hagyományos főzéssel szemben - ahol a hozzávalók
a forró vízben "áznak" - a párolóban nem érintkeznek közvetlenül a vízzel, csupán az abból képződő
gőzzel, mely körbeveszi az ételek egész felületét, így egyenletesen párolja meg azokat. A növényi
sejtek szerkezete a párolás folyamán fellazul vagy kinyílik, minek következtében a bennük található
tápanyagok a szervezet számára jobban hasznosíthatóvá válnak. Az aroma- és ízanyagok nem vesznek el, így fokozódik
az ételek élvezeti értéke. A vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek nem oldódhatnak ki a főzővízben,
tehát jelentős hányaduk megmarad az elkészítés után is. Különösen igaz ez a hideg hónapokban oly fontos
C-vitaminra, ami az immunrendszert a meghüléses megbetegedések elleni védelemben segíti. Ebből a
vitaminból ugyanis akár 50 %-kal is több marad az ételben párolás után, mint hagyományos főzés után.
Így biztosítható a megfelelő mennyiségű tápanyag bejutása a csöppségek szervezetébe, már az első
répapürével is.
A sokoldalú Domatix pároló
A Domatix pároló azonban az első hozzátáplálások előtt is nagyszerű segítsége lehet a csecsemőt
nevelő szülőknek. Mivel az újszülöttek és a kisgyermekek immunrendszere közel sem olyan fejlett, mint a
felnőtteké, elengedhetetlenül fontos a cumisüvegek és a táplálásnál használt edények, eszközök alapos
tisztántartása. A kórokozók elpusztításához nem elég az alapos mosogatás, sterilizálásra van szükség.
A művelet a készülékkel 15 perc alatt elvégezhető. A forró gőz minden kórokozót elpusztít.
Az egész család kedvence lesz
A gyermekek megszületésével az egész család élete jelentős fordulatot vesz. A szilárd táplálékokra való
áttérés általában a család táplálkozási, főzési szokásainak megváltozásával is jár. A szülők is az "egészségesebb
utat" választják a gyorséttermek vagy a mélyhűtott pizzák helyett. A párolóban az ételek széles skálája
elkészíthető: főzelékek, mártások, szószok, köretek, húsok, halak, zöldségek, felfújtak...
A készülő ételekre nem kell odafigyelni úgy, mint a hagyományos főzésnél. Nincs szükség kevergetésre sem. Az ennivaló nem éghet oda, nem tapadhat a
tálhoz, mivel nem érintkezik közvetlenül a hőforrással. Elég az időt és a hőfokot beállítani,
a többit a berendezés maga intézi. Dolga végeztével pedig automatikusan kikapcsol.
A megváltozott emberi igények új követelményeket támasztanak a háztartási gépekkel szemben is. Gyors,
könnyen kezelhető, sokoldalú készülékekre van szükség, melyeket egyszerű használni. A Domatix pároló mindezen
feltételeknek eleget tesz.
Forrás és képek: Domatix
2007. 02
A Domatix receptajánlata párolóhoz:
Kapcsolódó cikkek
A terméket forgalmazó cégek
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben
|