Konyhaweb
Minden szülő vágya, hogy gyermeke jóétvágyú és egészséges legyen

A szülők arra törekszenek, hogy a legjobbat nyújtsák gyermeküknek a táplálkozás terén is. Ezért teszi az édesanya a legjobb falatokat gyermeke tányérjára.
Az anyatejes táplálást először a zöldségek egészítik ki, mert ezek tartalmazzák a legtöbb vitamint és ásványi anyagot. A nagy klasszikus a répapüré: kellemesen édeskés íze ugyanis az anyatejre emlékezteti a csöppséget. Az első répapüré akkor a legfinomabb, ha a répa eredeti íze érvényre jut és akkor a legtáplálóbb, ha a vitaminok és ásványi anyagok többsége - a hőkezelés ellenére - megmarad. A hagyományos főzés során az érzékeny zöldség hamar elveszíti íz- és tápanyagtartalma jelentős hányadát. A Domatix azonban olyan párolót kínál, melyben az említett alkotók a legkisebb veszteséget szenvedik az elkészítés során.Mitől lesz finom és egészséges a répapüré?

A Domatix SDG 570 X pároló - Fotó: Domatix A zöldségek hőkezelésére legjobb módszer a párolás. A hagyományos főzéssel szemben - ahol a hozzávalók a forró vízben "áznak" - a párolóban nem érintkeznek közvetlenül a vízzel, csupán az abból képződő gőzzel, mely körbeveszi az ételek egész felületét, így egyenletesen párolja meg azokat. A növényi sejtek szerkezete a párolás folyamán fellazul vagy kinyílik, minek következtében a bennük található tápanyagok a szervezet számára jobban hasznosíthatóvá válnak. Az aroma- és ízanyagok nem vesznek el, így fokozódik az ételek élvezeti értéke. A vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek nem oldódhatnak ki a főzővízben, tehát jelentős hányaduk megmarad az elkészítés után is. Különösen igaz ez a hideg hónapokban oly fontos C-vitaminra, ami az immunrendszert a meghüléses megbetegedések elleni védelemben segíti. Ebből a vitaminból ugyanis akár 50 %-kal is több marad az ételben párolás után, mint hagyományos főzés után. Így biztosítható a megfelelő mennyiségű tápanyag bejutása a csöppségek szervezetébe, már az első répapürével is.

A sokoldalú Domatix pároló

A Domatix pároló azonban az első hozzátáplálások előtt is nagyszerű segítsége lehet a csecsemőt nevelő szülőknek. Mivel az újszülöttek és a kisgyermekek immunrendszere közel sem olyan fejlett, mint a felnőtteké, elengedhetetlenül fontos a cumisüvegek és a táplálásnál használt edények, eszközök alapos tisztántartása. A kórokozók elpusztításához nem elég az alapos mosogatás, sterilizálásra van szükség. A művelet a készülékkel 15 perc alatt elvégezhető. A forró gőz minden kórokozót elpusztít.


Az egész család kedvence lesz

A gyermekek megszületésével az egész család élete jelentős fordulatot vesz. A szilárd táplálékokra való áttérés általában a család táplálkozási, főzési szokásainak megváltozásával is jár. A szülők is az "egészségesebb utat" választják a gyorséttermek vagy a mélyhűtott pizzák helyett. A párolóban az ételek széles skálája elkészíthető: főzelékek, mártások, szószok, köretek, húsok, halak, zöldségek, felfújtak...

A készülő ételekre nem kell odafigyelni úgy, mint a hagyományos főzésnél. Nincs szükség kevergetésre sem. Az ennivaló nem éghet oda, nem tapadhat a tálhoz, mivel nem érintkezik közvetlenül a hőforrással. Elég az időt és a hőfokot beállítani, a többit a berendezés maga intézi. Dolga végeztével pedig automatikusan kikapcsol.

A megváltozott emberi igények új követelményeket támasztanak a háztartási gépekkel szemben is. Gyors, könnyen kezelhető, sokoldalú készülékekre van szükség, melyeket egyszerű használni. A Domatix pároló mindezen feltételeknek eleget tesz.Forrás és képek: Domatix
2007. 02


A Domatix receptajánlata párolóhoz:

Kapcsolódó cikkek

A terméket forgalmazó cégeknyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum