Konyhaweb

Design Lab 2007: az Electrolux nemzetközi pályázata a környezettudatosság jegyében


Az évente megrendezésre kerülő Electrolux Design Lab 2007-ben ötödik alkalommal hirdeti meg terméktervező versenyét. A formatervező hallgatók 2020 háztartási készülékeinek tervével pályázhatnak, amelyek megfelelnek a fenntartható fejlődés és környezettudatosság kritériumainak.

Vege - DesignLab 2006 Az Electrolux, az innovatív háztartási készülékek vezető fejlesztője ismét arra biztatja a világ diákjait, hogy engedjék szabadjára fantáziájukat, és valósítsák meg kreatív ötleteiket.

A pályázat idei témája a környezettudatosság és a fenntartható fejlődés. A zsűri olyan pályaműveket vár a diákoktól, amelyek lehetővé teszik, hogy az ember magasabb szintű harmóniában éljen a környezettel. A cél, hogy az egyszerű energia- és víztakarékosságon túllépve új lehetőségeket javasoljanak a fenntartható működés és termékhasználat kialakítására.

"Számunkra ez a verseny lehetőség arra, hogy az Electrolux teret adjon a fiatalok kreativitásának, és egy olyan globális éghajlati problémára irányítsa figyelmüket, amely mindenkit érint" - nyilatkozta Hans Strĺberg, az Electrolux elnök-vezérigazgatója.

Az évek során több ezer diák vett részt az Electrolux globális Design Lab versenyén, amelynek döntőit korábban Budapesten, New Yorkban, Stockholmban és Barcelonában tartották. A pályázathoz számos nemzetközi workshop és sajtóesemény kapcsolódik. Az idei Design Lab döntőjének Párizs ad otthont.

Hydrosphere - DesignLab 2006 "A formatervezés kiemelkedően fontos az Electrolux készülékeinek fejlesztésekor." - tette hozzá Henrik Otto, a Design részleg alelnöke. "Izgatottan várom, hogy az idei verseny milyen innovatív fenntarthatósági ötleteket hoz számunkra, amelyek egy nap talán a fogyasztókhoz is eljutnak."

A Design Lab 2007 első díja 5000 euró és egy hathónapos gyakornoki állás az Electrolux valamelyik globális terméktervező központjában. A pályázatokat nemzetközi zsűri fogja értékelni az intuitív formaterv, az innováció, a fogyasztói szempontok és a fenntartható fejlődés jövőbeli elősegítése szempontjából.

A pályázattal kapcsolatos részletes információk elérhetők a www.ElectroluxDesignLab.com címen. A pályaműveket 2007. augusztus 1-jéig kell beküldeni ugyanezen az oldalon. Szeptember végéig választják ki a döntősöket, akik meghívást kapnak Párizsba, hogy a zsűri előtt is bemutassák műveiket november végén. Itt kerül sor az eredményhirdetésre és a díjátadásra is.


Szöveg és képek: Electrolux
2007. 05. 25.


Kapcsolódó cikkek

A készüléket forgalmazó cégek

Még több Electrolux termék
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum