Konyhaweb

Páraelszívók minden környezetbe


A konyhában az utolsó simítás a konyhai páraelszívó. Ám ez nem azt jelenti, hogy ez a részlet kicsi és elhanyagolható. A konyha egész légköre - szó szerint és átvitt értelemben is - függ a szagelszívó működésétől.

Red Dot díjas szigetelszívó

Az Electrolux új koncepciója - a Global Design - keretében fejlesztett szigetelszívója, a csendes működés és a szagok gyors eltávolítása mellett, fő feladatának tekinti a kellemes konyhai környezet megteremtését is. Megjelenésével és a formatervezés során használt mesterfogásokkal az Electrolux azt szerette volna elérni, hogy a használó jól érezze magát otthonában, konyhájában. A határozott vízszintes vonalvezetés, az eleganciát sugárzó fehér fénycsík, a nemesacél és az üveg művészi kombinációja sikerre vitte a feladatot. Nem is lehetett vona ez másképp, hiszen a termék fejlesztésébe a tervezőkön kívül a fogyasztókat is bevonta a háztartási készülékek piacán elismert gyártó. Az EFA 9673 X elszívó a használók elismerése mellett a világ egyik legnevesebb formatervezési díját, a Red Dot díjat, is elnyerte 2007-ben.

A sziget kialakítású 100 cm széles elszívó 3 teljesítményfokozata mellett, még egy intenzív fokozat is beállítható az érintőkapcsolós vezérlőpanelen. A Silent Tech technológiának köszönhetően, a készülék alig ad hangot működés közben.
720 m³/h teljesítményével rendkívül gyorsan tünteti el a konyhából a nem kívánatos szagokat. A zsír- és szénszűrő telítettségét hátulról megvilágított led jelzi.


EFC 6426 SX falra szerelhető modell

A 60 cm széles falra szerelhető szagelszívó inox felületével esztétikus darabja lehet a konyhának. A fém elszívórészt körbeölelő üveg könnyeddé teszi a készülék megjelenését, így kimondottan jól harmonizál a nyitottabb bútorösszeállításokkal. 510 m³/h maximális teljesítményre képes, amely 4 teljesítményfokozaton keresztül szabályozható. A vezérlést elektronikus érintőkapcsoló teszi kényelmessé. Az elszívó alatti munkaterületet 2 db 20 W-os izzó világítja meg.


Diszkréten meghúzódik

Az EFP 6411X modellel azokra gondolt az Electrolux, akik a rusztikus konyhaberendezést kedvelik vagy egyszerűen nem szeretnék kihangsúlyozni a főzőlap környékét. A 60 cm széles teleszkópos szagelszívó 230 m³/h maximális teljesítménnyel tünteti el a konyhából az ételszagot és a levegőbe kerülő zsíros szennyeződéseket. A csúszókapcsolós vezérlés 3 teljesítményfokozat beállítását teszi lehetővé. 2 db 40 W-os égő világítja meg az elszívó alatti munkaterületet.


Forrás és képek: Electrolux
2007.06


Kapcsolódó cikkek

A készüléket forgalmazó cégek

Még több Electrolux termék
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum