Gőzerővel a konyhában
Electrolux EOB 9897 X gőzsütő
Az Electrolux több mint 35 éve gyárt készülékeket a világ leghíresebb szakácsmesterei számára.
Az Electrolux szakértői olyan háztartási készüléket fejlesztettek ki, amely egyesíti magában a magas
színvonalú hagyományos sütő és a professzionális gőzsütő tulajdonságait. Az ezzel készült ételek
ízletesebbek, zamatosabbak és egészségesebbek.
Számtalan felmérés bizonyítja, hogy Európa-szerte egyre növekvő igény van az egészségesebb, táplálóbb
ételek iránt. Az Electrolux gőzsütője ezt az igényt hivatott kielégíteni, hiszen a készülék használatával
sok olyan vitamin és ásványi anyag őrződik meg, amely a hagyományos sütés, főzés során elveszik.
Gőzzel főzni a sütőben - nem új keletű eljárás: a kínai szakácsok már több mint hétezer éve készítenek
így ételeket. Manapság a gőzsütés nemcsak a profi szakácsok kiváltsága, a gőz alkalmazásán alapuló főzési
technikák már az átlagos háztartások számára is elérhetőek.
Az Electrolux EOB 9897 X a hagyományos sütő és a grillsütő összes szokásos funkcióját a szabályozható
és könnyen használható gőzhevítéssel kombinálja. Az eredmény: rövidebb főzési idő és alacsonyabb főzési
hőmérsékletek, tökéletesebb íz. A gőzsütő belsejében uralkodó páradús környezetben az étel lényegesen
kevesebb súlyt és térfogatot veszít, mint a hagyományos sütés során. A párolás megőrzi az ízt, illatot,
az étel külalakját és állagát, a létfontosságú vitaminokat és ásványi anyagokat, a nedvesség nem távozik
el. Ha például brokkolit gőzzel párolunk, akkor 67%-kal több C-vitamin őrizhető meg a forró vízben történő
főzéshez képest.
A gőzsütő használata kényelmes és egyszerű. Az előlapján található beépített tartályt egy liter
csapvízzel kell feltölteni, ez a mennyiség elegendő egy többfogásos étel elkészítéséhez. A víz egy
vezetéken keresztül a sütőtér alján lévő gőzfejlesztőbe kerül. A tisztán gőzsütési program alkalmazása
során egy szelep elzárja a hagyományos ventillációs rendszert, így a gőz a sütőtérben marad. A sütés
befejezése előtt a szelep automatikusan kiengedi a gőzt, így az, az ajtó nyitásakor nem robbanásszerűen
áramlik ki.
Az Electrolux sütőben használt gőz hőmérséklete 96°C, ami biztosítja a tökéletes sütési minőséget,
viszont nem jelent akkora hőt, hogy emiatt bizonyos "kényes" ételek - mint amilyen a halételek - ízükből
bármennyit is veszítenének.
A gőzsütőnek kétfajta gőzöléses beállítási módja van. Az egyik a "teljes" gőz, amikor az egész sütési
periódus alatt állandóan képződik gőz, a másik az "intervallumos" gőz, amelynél a gőz és a levegő keveréke
együttesen fejti ki hatását.
A sütés nedvesség hozzáadásával történik. Míg a hagyományos sütő általában 200°C-ra hevíti fel a levegőt,
és ezt cirkuláltatja, addig a gőzsütő 100°C-on úgynevezett nedves gőzt keringtet, majd forró gőzzel süti
készre az ételt. Lehetőség van a gőz és a hagyományos sütési eljárás kombinációjára is: a gőz a legjobb
ízeket csalogatja elő, míg a grillezéstől szép színt kapnak a sültek.
Az Electrolux sütőjében egy húshőmérő is található, melyet csak bele kell szúrni a hússzelet közepébe,
beállítani a hőmérsékletet, és egy hang jelzi, amikor a hús már elkészült. A készülék "A" energiaosztályú,
vezérlése elektronikus.
Electrolux EOB 9897 X gőzsütő paraméterei
- beépíthető gőzsütő forró és nedves gőzzel
- Prisma High elektronikus sütővezérlés
- hűtőventilátor
- húshőmérő
- "clean" - könnyen tisztítható sütőtér
- sütési funkciók:
- légkeverés + alsó sütés
- légkeverés + grillezés
- légkeverés + körfűtőszál
- légkeverés + körfűtőszál (alacsony hőmérséklet)
- légkeverés + körfűtőszál + alsó sütés
- légkeverés + körfűtőszál + gőz
- grill
- gőz
- felső sütés + alsó sütés
- felső sütés + grill
- zsírszűrő
- 4 rétegű ajtó
- 5 sütési szint
- 2 sütővilágítás: hátsó és oldalsó
- tálcatípus: 1 db zománcozott süteménytálca, 1 db zománcozott zsírfogó tálca
- rácstípus: 2 db lapos, acél sütőrács
- teljes energiafelhasználás: 3000 W/Wh
- energiaosztály: A
- ajánlott fogyasztói ár: 259.900 Ft
Szöveg és képek: Electrolux
2007.02
Kapcsolódó cikkek
A készüléket forgalmazó cégek
Még több Electrolux termék
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben
|