Konyhaweb

10 éves az Electrolux jászberényi fagyasztóládagyára

A Global Design égisze alatt készülnek az új fagyasztóládák


10 évvel ezelőtt, 1997-ben gördült le az első fagyasztóláda a szerelőszalagról a jászberényi fagyasztóládagyárban. A 137 fős csapat az első évben 73.404 darab fagyasztóládát gyártott az akkor még egyetlen gyártósoron. Ma már 650 ember dolgozik 3 szerelőszalagon, ami napi 2400 termék előállítását eredményezi. Éppen a napokban készült el az 5.000.000. fagyasztóláda.

Formatervezett Global Design fagyasztóláda Az elmúlt 10 évben a folyamatos fejlesztések során számos új fagyasztóláda modell került a hazai és európai piacokra. 1998-ban mutatták be a 100 literes fagyasztóládát, majd 1999-ben a fejlesztés a 90 mm falvastagságú modellek gyártásával folytatódott immár 5 méretben. 2000-ben bevezették a kereskedelmi üvegtetős fagyasztó- és hűtőládákat, 2004-ben pedig újabb mérföldkőhöz érkezett el a vállalat: Európában piacra került a világ első dérmentes (Frost Free) fagyasztóláda családja.

10 év után, 2007-ben is jelentős előrelépések történnek az Electrolux jászberényi gyárában. 260 millió forintos beruházást követően, március végén kezdték el gyártani a teljes nagyláda-családot új, lekerekített tetővel és a tetőbe integrált vezérléssel. Az új design - melynek fejlesztésében 12 magyar mérnök is részt vett - az Electrolux új, Global Design koncepciójával összhangban kerül bevezetésre minden európai országban.

"Az új design hitelesebbé teszi az egyedülálló Frost Free ládákat, mert a vásárlók egy része nehezen hiszi el egy termékről, hogy valóban jó, és igényeinek megfelelő, ha a megjelenése régimódi." - mondta Szentpéteri Ferenc, az Electrolux Jászberényi Fagyasztóládagyár igazgatója.

Global Design fagyasztóláda belseje A Global Design fagyasztóládák tervezésekor egy európai felmérés során kapott fogyasztói visszajelzéseket vették alapul, melyből kiderült, hogy a legfontosabb elvárás a termékkel kapcsolatban a dérmentesség. Ezt követi a hőmérséklet kijelző, a könnyen elérhető kezelő panel, az átlátható rakodótér és a könnyen nyitható tető.
Ennek megfelelően az Electrolux minden vásárlói igényt kielégítő, széles termékválasztékkal jelenik meg a fagyasztóláda piacon. A Frost Free ládák lehetővé teszik, hogy ne kelljen külön időt fordítani a fagyasztóláda leolvasztására. A Flexi Store termékek előnye, hogy a térelválasztó elemek a vásárló igényének megfelelően szabadon mozgathatóak a pakolótérben. A tervezésnél külön figyelmet fordítottak az ergonómiára, így a készülékbe épített vákuumszívó szelepnek köszönhetően a fagyasztóládák teteje könnyen nyitható, a formatervezett tetőbe épített kezelőpanel segítségével egyszerűen beállítható a kívánt üzemmód, az elektronikus modelleken pedig nagy kijelző segíti a tájékozódást.

A Global Design fagyasztóládák áprilistól kaphatók 79.900 - 109.900 forint közötti fogyasztói áron.


Szöveg és képek: Electrolux
2007.05


Kapcsolódó cikkek

A készüléket forgalmazó cégek

Még több Electrolux termék
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum