Konyhaweb

Az Electrolux bemutatja az új Global Design beépíthető termékcsaládot


Vízszintes vonalvezetés, fehér fénycsíkok, elegancia jellemzik a jövő konyhájának készülékeit. A Global Design beépíthető termékekkel a konyha olyan természetes környezetté válik, amelyben az emberek önkéntelenül is jól érzik magukat.

A jövő bútorához a jövő háztartási készülékei

Az Electrolux, a háztartási készülékek egyik vezető forgalmazója tavaly ősszel mutatta be új tervezési koncepcióját, a Global Designt, új szabadonálló termékcsoportjával. Májustól bevezetésre kerülnek a Global Design jegyében tervezett új, beépíthető termékek, ezzel megújult a teljes Electrolux választék.
A termékcsaládot a fogyasztók széles körű bevonásával és a vezető európai konyhabútor-tervezőkkel szoros együttműködésben tervezték.

A jövő konyhatrendje szerint, egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a nagy fiókok, a kubista jellegű szekrények és a határozott vízszintes vonalvezetés. Az Electrolux új beépíthető termékcsaládját e dizájntrend szellemében fejlesztette. A rozsdamentes acél és az üveg széles körű használata a teljes beépíthető termékcsalád esetében biztosítja, hogy a termékek a modern konyhai szín- és formavilág szinte bármely változatához illeszkedjenek.

A Global Design hagyománynak megfelelően a tervezők a beépíthető készülékeknél is éltek a színek adta játék lehetőségével. Míg a szabadonálló termékeknél csipetnyi narancssárgát használtak, a beépíthető termékvonalnál fehér fénycsíkkal tették teljessé a készülékek megjelenését. A vékony, vízszintes fényforrás elegáns külsőt kölcsönöz a termékeknek, és különleges hangulatot varázsol a konyhába, amely pozitívan befolyásolja az általános érzelmi állapotunkat.

Exkluzív formatervezés, felhasználóbarát technológia

"A modern lakberendezési trendekhez való illeszkedés volt az egyik legfontosabb szempont a beépíthető Global Design készülékek fejlesztése során. A konyha egyre inkább központi szerepet tölt be a családok életében, főleg az egyterű lakásokban. Egy európai felmérés szerint a baráti társaságok egyre gyakrabban találkoznak valamelyik ismerős lakásában, nyilvános szórakozóhelyek helyett. Fontos, hogy a vendég és a vendéglátó egyaránt jól érezze magát a lakásban." – mondta Belényesi Zsolt az Electrolux értékesítési igazgatója. "Háztartási készülék gyártó vállalatként azt szeretnénk, ha termékeink kiemelt helyet kapnának a konyhában, nem pedig panelek mögé rejtenék el őket."

A csúcsdizájn felhasználóbarát technológiai újításokkal párosul, ami azt jelzi, hogy megnőttek a kényelmi elvárások a modern konyhákkal szemben.
A Global Design termékcsaládhoz tartozó beépíthető televízió, a szinte hangtalan készülékek és a könnyen tisztítható felületek remekül megfelelnek ezeknek az elvárásoknak.

Az új, beépíthető Global Design termékcsaládon belül számos készüléket találunk, amelyek sokrétű fogyasztói igény kielégítésére képesek. A gőzsütő és a frissítő italközpont az egészséges életmód iránti növekvő igény kielégítését szolgálják. Az öt főzőhellyel felszerelt, lapos gázfőzőlap bemutatása és a gázfőzőlapok elektronikus érintokapcsolójának bevezetése is a professzionális stílusú, precíziós főzés iránti vásárlói igényt tükrözi.
A különleges készülékek mellett a Global Design stílusjegyek természetesen megjelennek az egyszerűbb termékeken is. Sütők, hűtők, elektromos- és gáz főzőlapok, páraelszívók, mosogatógépek megújult formával, dizájnnal és hasznos funkciókkal állnak a vásárlók rendelkezésére.

Red Dot díjat nyertek az Electrolux Global Design beépíthető termékei


Az új Global Design beépíthető termékcsalád 4 termékvonala nyerte el a rangos Red Dot tervezési díjat kiváló kialakításuk és stílusuk elismeréseként.

Az Electrolux Global Design beépíthető főzőlap, sütő, mosogatógép és páraelszívó termékvonalak 2007-ben elnyerték a nemzetközi Red Dot díjat, a világ egyik legnagyobb és leghíresebb tervezési versenyén.

2007-ben 43 országból 2548 nevezés érkezett a versenyre.
A neves tervezőkből álló nemzetközi zsűri az innováció, a funkcionalitás és minőségi szempontok alapján értékelte a benevezett termékeket.

"A termékfejlesztések során az Electrolux folyamatosan szem előtt tartja a valós vásárlói igényeket, melyeket látványosan ötvöz az ipari formatervezéssel. Reméljük, hogy a szakmai elismerés tovább erősíti a vásárlók Electrolux termékekbe vetett bizalmát."- mondta Belényesi Zsolt az Electrolux értékesítési igazgatója.

Az évente odaítélésre kerülő nemzetközi Red Dot tervezői díj a világ legnagyobb és leghíresebb tervezési versenyei közé tartozik. A versenyt Németországban, Essen városában rendezik. A díjnyertes modellek júniustól megtekinthetok a www.red-dot.de oldalon.
Szöveg és képek: Electrolux
2007.05


Kapcsolódó cikkek

A készüléket forgalmazó cégek

Még több Electrolux termék
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum