Konyhaweb

A főzés határtalan öröme az Electrolux Infinite indukciós főzőlapján


Az Electrolux Infinite indukciós főzőlapján nincsenek előre meghatározott főzőzónák, így nagyobb rugalmasságot biztosít főzés közben. Az edények formája és mérete nem akadályozza többé a kreatív alkotást a konyhában.

Az Electrolux a világ egyik vezető háztartási készülék fejlesztője és gyártója, Infinite indukciós főzőlapjával a főzés szabadságát kínálja a háziasszonyoknak. Az indukciós főzőlap üvegkerámia felülete négy főzőterületre van osztva, melyek közepét egy-egy piros kereszt jelzi. Bármilyen rendhagyó formájú - indukciós főzőlapon használható - edényt helyezünk a keresztre, a főzőzónák aktiválása után azonnal elkezd melegedni az edény, s ezzel együtt annak tartalma is.

A 71 cm széles Infinite indukciós főzőlap érintőgombos vezérléssel rendkívül egyszerűen kezelhető, a beépített kezelőpanel pedig különösen szép látványt nyújt használat közben. A főzőlap mind a négy főzőterülete rendelkezik gyorsmelegítő és 7 fokozatú maradékhő-kijelzés funkcióval. A használatot percszámláló teszi még kényelmesebbé, a gyerekzár aktiválásával pedig biztosítható, hogy a gyerekek ne állítsák el az általunk megadott paramétereket.

"A különböző méretű főzőedények egyidejű használata sok vásárló számára kihívást jelent, mert a főzőfelület rendszerint behatárolt az előre meghatározott főzőzónák által. Az Infinite indukciós főzőlappal erre a problémára kínálunk megoldást. Csak ráhelyezzük az edényt a keresztre és függetlenül annak méretétől, illetve formájától azonnal elkezd melegedni benne az étel. A főzés örömének semmi sem szabhat ezentúl határt." - mondta, Belényesi Zsolt, az Electrolux értékesítési igazgatója.

Az 1980-as években kifejlesztett indukciós technológia alapja az üvegkerámia felület alatt elhelyezett nagyfrekvenciájú generátor és egy tekercs, melyek mágneses energiát indukálnak. Ha egy mágnesezhető serpenyőt helyezünk erre a területre, akkor a főzőlap áramot hoz létre, pontosabban "indukál" a fémben, mely a főzőedény felforrósodását eredményezi. Az indukciós főzés nagyon biztonságos, mert használata közben nem keletkezik nyílt láng az edény mégis felmelegszik. A kerámiafelület még akkor is hideg marad, ha be van kapcsolva a főzőlap, de nincs rajta edény. Mivel nagyon kicsi a hőveszteség, az indukciós főzőlapok kiválóan használják fel az elektromos energiát, így csökkentik az energiafogyasztást és ezáltal a költségeket.

Az Electrolux Infinite indukciós főzőlap szerves részét képezi az Electrolux Global Design filozófiájának, melynek fontos alapelve, hogy a fogyasztóknak funkcionális designt alkalmazó készülékeket kínál. A Global Design valamennyi Electrolux márkát viselő termék fejlesztésekor a látvány és az átgondolt innovatív technológiák harmonikus egységére törekszik.

Az akár 3200 wattos főzőteljesítményű, sokoldalú Electrolux Infinite indukciós főzőlap Magyarországon kapható a szakáruházakban. Ajánlott fogyasztói ára 229.900 forint.


Szöveg és képek: Electrolux
2007. 10. 10.


Kapcsolódó cikkek

A készüléket forgalmazó cégek

Még több Electrolux termék
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum