KonyhawebA vasalás vezeti a legkevésbé kedvelt házimunkák listáját


Az Electrolux 2006 novemberében felméréssel egybekötött online nyereményjátékot indított a Nők Lapja Cafén, melynek célja az olvasók házimunkával kapcsolatos attitűdjének vizsgálata volt.


44 %-kal nyert a vasalás

A több mint 10,000 válaszadó 89 százaléka 18-50 év közötti nő. A felmérésben résztvevők 44 százaléka állította, hogy a vasalásnak áll neki a legnehezebben a házimunkák közül. Ezt követte 40 százalékkal az ablakpucolás, majd 9 százalékkal a mosogatás, "legkevésbé zavaró" házimunkának pedig a porszívózás bizonyult 7 százalékkal. A válaszadók 38 százaléka hetente átlagosan 1-2 órát tölt vasalással. 26 százalékuk kettő, 15 százalékuk pedig hetente 3 órát vasal. 475 olvasó jelezte, hogy csak végszükség esetén veszi kezébe a vasalót, amikor már nincs olyan ruha a szekrényében, amit felvehetne. A kérdőívet kitöltők 59 százaléka szerint ingből gyűlik össze a legtöbb vasalatlan egy hónapban, s a többség - 71 százalék - ezt tartja a legnehezebben vasalható ruhadarabnak. A válaszadók 56 százaléka Tv-t néz, 40 százaléka zenét hallgat, 3 százaléka pedig szidja magát és családtagjait a sok vasalatlan összegyűjtése miatt.

Ők valószínűleg külön örömmel fogadják majd az Electrolux vasaláskönnyítő kondenzációs szárítógépét.

Így könnyű

A háztartási készülékek vezető fejlesztője Iron Aid néven bevezette azt az egyedülálló technológiai újítást, melynek segítségével a szárítógép gőz használatával csökkenti a vasalás szükségességét, vagy legalábbis időigényét. A ráncok és gyűrődések csökkentésére tervezett speciális gőzölési programokkal az Iron Aid szárítógép képes felére csökkenteni az átlagos vasalási időt, sőt esetenként szükségtelenné is teszi a vasalást a textil minőségének, kidolgozásának és a fogyasztó igényének függvényében. A készülék további előnye, hogy a csak vegyileg tisztítható ruhák esetében is lehetővé teszi a ruhák felfrissítését és szag-mentesítését. Az Iron Aid szárítógép rendkívül gyors: mindössze 20 perc alatt gyűrődés-mentesít 5-6 inget, vagy frissíti fel kosztümjeinket.

Az Iron Aid szárítógép ajánlott fogyasztói ára 249.900 Forint.


Szöveg és képek: Electrolux
2007.02


Kapcsolódó cikkek

A készüléket forgalmazó cégek

Még több Electrolux termék
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum