Konyhaweb

Négy érv, amiért érdemes mosogatógépet venni


A mosogatást rendszerint nem vállaljuk magunkra önként és dalolva, főleg egy nagyobb családi összejövetel, vagy házibuli után. A hegyekben álló mosatlan edény rémképe sokak számára ismerős.
Miért is nem bízzuk e nemes feladatot a mosogatógépre?


  • Megszűnne a konyhában a rendetlenség, hiszen a mosogatógépbe egy pillanat alatt el lehet süllyeszteni a mosatlan edényt.
  • Nem lenne többé vita tárgya, hogy ki nem mosogatott el maga után, hiszen a készülék egy gombnyomással elindítható. A békés családi élet pedig sok további élmény forrása lehet.

  • A kényelmi szempontok mellett fontos kiemelni a készülék energia és víztakarékos működését. Egy buli után, egy 12 személyes étkészlet elmosogatásakor, 70 liter vizet takaríthatunk meg. Ha belegondolunk, hogy naponta egy-egy pohár vagy tányér elmosogatásakor mennyi vizet folyatunk el, könnyen belátható, hogy ha naponta-kétnaponta indítjuk el a telepakolt mosogatógépet, mennyivel víz- és pénztakarékosabb háztartást vezetnénk.
  • S végül, de nem utolsó sorban, a mosogatógépben történő mosogatás rendkívül higiénikus. A kezünk nem érzi túl jól magát, ha 60 fokos vízben áztatjuk. A baktériumok elpusztításához, azonban kevés a kéznek kellemes 40 fokos meleg víz.
Miért ne könnyítsük meg saját életünket?


Szöveg és képek: Electrolux
2007. 07. 12.


Kapcsolódó cikkek

A készüléket forgalmazó cégek

Még több Electrolux termék
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum