Konyhaweb
Electrolux No Frost (jegesedés-mentes) csúcskombik Nyíregyházáról

Már nem luxus a nyíregyházi gyártású Electrolux jegesedés-mentes kombinált hűtőszekrény. A középkategóriában is bevezették a No Frost technológiát, melynek lényege, hogy energiatakarékosabb, nincs szükség többé a hűtőszekrény leolvasztására, nem keletkezik jég a hűtő fagyasztórészében, ezért nem rakódik dér az élelmiszerekre.

Hódítanak az alulfagyasztós kombik

Az utóbbi években a hűtőszekrények piacán egyedül a kombinált hűtő-fagyasztó készülékek szegmense hozott érzékelhetőbb növekedést. Ezen belül is az alulfagyasztós kivitelű modellek értékesítése terén jelentősebb az emelkedés. Az Electrolux márkájú alulfagyasztós kombik nyíregyházi gyártásának tavalyi beindítását követően már 2005-ben beigazolódtak a várakozások: az értékesítési darabszám 110 százalékkal, több mint duplájára nőtt. A fogyasztói szokások megváltozása miatt 2005-ben az alulfagyasztós berendezések aránya a kombinált hűtőszekrények piacán 57,5 százalékos volt.

Az alulfagyasztós kombik a legkeresettebbek

Annak ellenére, hogy a magyar piac jellemzően árérzékeny, meglepő, hogy a kombinált hűtőszekrények 100 ezer forint feletti kategóriájában - ami a piac kb. 25 százaléka - főként No Frost rendszerű készülékeket adnak el. A jelentős részesedés egyébként még a régióban is viszonylag egyedülálló.

No Frost: előnyök sokasága

A No Frost rendszer lényege, hogy a fagyasztót ezután sohasem kell olvasztani, hiszen teljesen jegesedés-mentesen üzemel. A technológia "titka" a levegő cirkulációja és a pára eltávolítása, miközben kevesebb kondenzációs víz keletkezik. A fagyasztás gyorsabb – így az étel jobban megőrzi állagát, ízét – és a tárolási hőmérséklet egyenletesebb az új kombikban. A zacskókra, dobozokra nem telepszik rá a dér, nem fagynak össze, nem is veszik át egymás szagát a különböző élelmiszerek. Azon kívül mivel a No Frost rendszer lényege a jégréteg eltűnése, a címkék is jól olvashatók. A gyors keresés, pakolás pedig energiaforintokat menthet. A fagyasztó rész és az egész kombi készülék, kevesebb áramot fogyaszt, erről az "A" energiaosztálybeli besorolás is tanúskodik.

Az ENB 3850 modell Mint számos európai országban, úgy hazánkban is egyre többen döntenek úgy, hogy kétajtós, úgynevezett kombi hűtőt vásárolnak. Nem csoda, hiszen a nagybevásárlás jelentős mennyiségű fagyasztott élelmiszer beszerzésével jár, amelyet otthon raktározni kell, méghozzá szakszerűen. Helyből sosincs elég, tehát marad az emeletes, kétajtós hűtőmegoldás. Előnye az ilyen készülékeknek, hogy a fagyasztóhoz jutáshoz csak egy ajtót kell kinyitni, tehát könnyebb is hozzáférni, ráadásul a nyitogatáskor nem melegszik feleslegesen a hűtő. A nagyobb fagyasztóterű készülékeknél alul töltik dermedt álmukat a finomságok, míg a felső részben lévő normál térbe hajolgatás nélkül lehet ki- és bepakolni.

Az Electrolux fejlesztői szerint az, hogy az emberek havonta jelentős összeget költenek mélyhűtött termékekre, vagy otthon készített ételeket, nyersanyagokat előszeretettel tesznek a fagyasztóba későbbi felhasználásra, indokolttá teszi, hogy olyan technológiával működjenek az átlagos felhasználó által vásárolt kombik is, mint az igen drága profi vagy kiemelt kategóriájú készülékek.

Széles választék, rugalmas kiszolgálás

Az Electrolux a No Frost rendszerű hűtőszekrények hazai előállítása miatt rugalmasabban szállít és versenytársaihoz képest szélesebb választékkal jelenik meg a magyar piacon. Így már a 90-100 ezer forintos árkategóriára pozícionálva is kínál modelleket, lehetővé téve a technológiához való hozzáférést a szerényebb jövedelemmel rendelkező fogyasztók számára is.

Az Electrolux hat különböző No Frost rendszerű modellt kínál a magyar piacon 95-155 ezer forint közötti áron, rendkívül széles igényeket lefedve. Vannak közöttük különböző űrtartalmú modellek, inox vagy fehér kivitelek, illetve kínálnak mechanikus és digitális változatokat is.No Frost rendszerű Electrolux modellek

 • Mechanikus vezérlésűek:

  ENB3440, fehér kivitel, 245/78 liter
  ENB 3840, fehér kivitel, 285/78 liter

 • Elektronikus vezérlésűek:

  ENB3450, fehér kivitel, 245/78 liter
  ENB3450X, inox kivitel, 245/78 liter
  ENB3850, fehér kivitel, 285/78 liter
  ENB3850X, inox kivitel, 285/78 liter

No Frost rendszerű Electrolux hűtő-fagyasztó
Szöveg és képek: Electrolux
2006.07


Kapcsolódó cikkek:

A készüléket forgalmazó cégek

Még több Electrolux készülék:

nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum