Konyhaweb
A 21. század hűtője

Az Electrolux új, - Screenfridge néven forgalmazott - érintőképernyős hűtőjének köszönhetően akár a konyhából is intézhetjük mindennapi ügyeinket...

Screenfridge - kész csoda

Az Electrolux csodahűtője egy igazi innováció a konyhai berendezések terén. Az új készüléken monitort és billentyűzetet is találunk, mellyel internetezhetünk, tévézhetünk, rádiózhatunk, és még a hűtő tartalmát is ellenőrizhetjük. A monitorhoz kapcsolódik a hűtőszekrényen található hangszóró, mikrofon és mini kamera is, mellyel a családtagok vicces üzeneteket is hagyhatnak egymásnak, illetve az elektronikus naptár segítségével nyomon követhetik egymás programjait.

Kommunikációs központ

Modern világunkban a konyha meghatározó, központi helyiséggé vált. Általában itt gyűlik össze a család, a gyerekek a házi feladatot írják, a szülők a reggeli lapokat olvassák, vagy rádiót hallgatnak, a családtagok kedvenc műsoraikat nézik, e-maileznek, vagy telefonálnak miközben készül a vacsora. A konyha mint lakásunk új központja az utóbbi években méretében és szerkezetében is változott. A konyhában végzett kiegészítő, szórakoztató tevékenységekhez rengeteg elektronikus kiegészítőt, idétlen drótokat és üzenetekkel teleírt sajtcédulákat halmoztunk fel, melyek nem sok helyet hagynak a konyha eredeti funkciójának betöltéséhez, az ételek elkészítésének.

Az Electrolux egy egyszerű és elegáns megoldást fejlesztett ki, mely egy csapásra megoldja e problémákat: a 21. század érintőképernyős hűtőszekrényét. Ez a hűtő egy készülékbe integrálja a különböző, mindennapi használathoz szükséges technológiákat, melynek köszönhetően a készülék a modern háztartások kommunikációs központjává válhat.

A nagy kapacitású hűtő-és fagyasztószekrény olyan extrákat tartalmaz, mint a dinamikus hűtés funkció és a frost-free technológia. Ám az igazi újdonság a beépített 15 colos monitor és egy lenyitható digitális billentyűzet. A hűtőn található monitor állandó készenléti állapotban van, és egy érintéssel bármikor újraindítható alvás-üzemmódból.

A monitoros hűtővel nyomon tudjuk követni a mindennapi élethez szükséges információkat, mint például a híreket, az időjárás-és közlekedés-jelentéseket, miközben a klasszikus időtöltést is biztosítja, így a tévézést vagy rádiózást. Ráadásul internetezni, e-mailezni is lehet rajta, sőt, még videokonferenciát is tarthatunk. Az Electrolux kommunikációs központnak tervezte a monitoros hűtőt, így nem hiányozhat belőle az egyedi üzenetküldő rendszer és a modern naptár sem, melynek segítségével a családtagok nyomon követhetik egymás hollétét, programját.

Az Electrolux csodahűtője a TV és szélessávú szolgáltatásokhoz is csatlakozik, hála a vezeték nélküli kapcsolatnak. Az e-mailezésen, netezésen és csetelésen túl, itt vezethetjük bevásárló-listánkat, napi teendőinket vagy megtudhatjuk, hogy merre kerüljük el az éppen aktuális közlekedési dugókat. A távcsatlakozásnak köszönhetően akár munkahelyünkről is beléphetünk a hűtő naptárába, megnézhetjük bevásárló-listánkat és e-mailjeinket, így nem maradunk le semmilyen fontos otthoni eseményről.

A készüléket az Electrolux már bemutatta Európa számos országában. Magyarországon egyelőre nem kapható a Screenfridge.


További képek

A családtagok üzenetet hagyhatnak egymásnak az egyedi üzenetküldő rendszer segítségével.

Az új kommunikációs központ biztosítja a hagyományos szórakozást, így a tévézést vagy rádiózást, de olyan modern szolgáltatásokat is nyújt, mint például a hűtő tartalmának ellenőrzése.

A hűtő 15 colos monitorának naptárába otthonról és a munkahelyünkről egyaránt beléphetünk, így nem maradunk le semmilyen fontos eseményről.


Szöveg és képek: Electrolux
2006.08


Kapcsolódó cikkek:

A készüléket forgalmazó cégek

Még több Electrolux készülék:

nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum