Konyhaweb

Hadüzenet a fehér készülékeknek: az "Inspiré par..." terméksorozattal


Az Electrolux "Inspiré par" sorozat a közelmúlt nagy divattervezői által ihletett mintázatai új hangulatot csempésznek a modern otthonokba. A készülékek egyedi kinézete az 1920-as évektől napjainkig tervezett ruhákból merített modern és történelmi ötletek elegye. Az "Inspiré par" a vállalat War on White (hadüzenet a fehér készülékeknek) folyamatának részeként megalkotott három prototípus-széria közös neve.


Vidámak, izgalmasak, nagyszerűek

Inspiré par Noire - Fekete inspiráció A modern konyhák gyorsan olyan helyiséggé váltak, ahol a gyerekek a házi feladataikat írják, a szülők a reggeli újságot olvassák és rádiót hallgatnak, a családok a kedvenc tévéműsoraikat nézik, e-maileket olvasnak vagy telefonálnak, sőt még a vendégeiket is szórakoztatják. Annak ellenére, hogy a konyha egyre inkább az otthon központjává válik, a modern háztartási készülékek tervezői nem mindig ébredtek tudatára annak, hogy a fogyasztók ezen a területen is egyedibb termékekre vágynak. A mai háztartási készülékeket leggyakrabban szekrények vagy burkolatok mögé rejtik, vagy egyszerűen pincékben, illetve garázsokban helyezik el.

Inspiré par Blanc - Fehér inspiráció "Az Inspiré par sorozatot úgy terveztük, hogy mindenkiből, aki látta a kollekciót valamilyen reakciót váltson ki" - mondta Frank Bruzelius, az Electrolux művészeti igazgatója. "Azt szeretnénk, hogy az embereknek legalább olyan markáns véleményük legyen a háztartási készülékeikről, mint a ruháikról vagy autóikról. Ha jobban belegondolunk, valójában megdöbbentő, hogy hogyan tudjuk elfogadni az unalmas háztartási készülékeket abban a helyiségben, ahol egyre több időnket töltjük. Az Electrolux egyértelműen szakítani kíván ezzel a "hagyománnyal" és tovább akar lépni a tervezés következő szintjére, hogy meg tudjon felelni a fogyasztók igényeinek, akik vidámabb, izgalmasabb és nagyszerűbb termékekre vágynak."

Az Electrolux jelenleg mintás és színes készülékeket tervez az európai piacra, és az első termékszériát 2007-ben tervezik kiadni. A vállalat a nyilvánosság legteljesebb bevonásával kezdett el együttdolgozni a divatiparral, hogy a lehető legtöbb visszajelzést kapja a sajtó, a közvélemény és a divat világa irányából.

A megnyugtató, természetes és egyben hűvös kék egy kis egyéniséget csempész a konyhába: Inspiré par Bleu

Pszichológiai szempontból a kéknek mindig is megnyugtató hatása volt, mivel ez a víz természetes színe és az égbolt alapszíne. A kék szín nagyon jól illik a konyhai környezetbe, és megnyugtatja az embert egy nehéz nap végén. Ezért lett kék a színe a három "Inspiré par" sorozatból az elsőnek.

Inspiré par Bleu - Kék inspiráció

A kék készülékek jól illenek a legtöbbször fehér konyhaszekrényekhez – növelik a tisztaság érzését és az egyszerűséget a lakásban, a szürke szekrények mellett pedig modernebbnek, összetettebbnek és rendszerezettebbnek hatnak.

Inspiré par Bleu - Kék inspiráció A termékeken található vízszintes kék csíkok még jobban kiemelik a készülékek keskeny alakját. A legtöbb ember, kivéve a legvékonyabbak, által került vízszintes csíkok a készüléken még jobban kihangsúlyozzák azok jelenlétét, hiszen a valóságnál kicsit szélesebbnek hatnak. A csíkos modellek az utóbbi divatbemutatón nagy sikert arattak, és e készülékek ezekkel a csíkokkal segítenek kihangsúlyozni, hogy a vékony azért még nem minden.

Egy nyári strandon álló nő meglepő alakja nem csak egyedibb karaktert ad a készüléknek, hanem a meleg nyári napokra is emlékeztet, valamint kellemes meleget sugároz a hideg téli hónapokban. A tiszta kék szín azonban pont ellentétes hatást ér el a forró nyári napokon: hűsíti a készülék körül dolgozókat.folytatás >

[1] 2
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum