Konyhaweb

Az örök életű kényelem


A fa megmunkálása gondos körültekintést igényel. Az előnyös tulajdonságok kihangsúlyozása meghatározza a bútor vonalvezetését, a díszítés és a marás mélységét, kidolgozását - ami csak az anyag pontos ismeretében, azzal összhangban ad tökéletes eredményt.

A tölgy, cseresznye, bükk és fenyő mind-mind természetes és időtálló bútoralapanyag. Ezek a fafajták jóval többet nyújtanak a konfekció anyagoknál, mint például a fóliázott és az MDF-lapok.

Miben nyújtanak mást ezekből az alapanyagokból készült bútorok? "Hosszú életűek és esztétikai értékük kiemelkedő, természetességet, melegséget sugároznak" - magyarázta Erdész Ádám, a szegedi Erdélyi Bútorház tulajdonosa. "Éppen ezért az egyes darabokat több emberöltőre tervezik, hiszen aki beleszeretett, úgysem akar megválni tőle. Az irányzatokat generációk örökítik egymásra, az étkezőbe, nappaliba vagy hálóba álmodott kollekciók évtizedek múlva is mértékadók maradnak."

Az alapanyagok kivételes tulajdonságait a bútorok megjelenése még inkább érvényre juttatja, erezetük, színük és keménységük kitűnően illeszkedik a különleges formákhoz. Így az egyes fafajták adottságaik révén összeforrtak a meghatározott stílusokkal.

A pácolt, viaszolt felületkezelésű fenyőfa bútorok patinás hangulatot árasztanak, míg a klasszikus Lajos Fülöp-stílus visszafogott eleganciája évszázados hagyományokat hordoz. Bükkből és cseresznyéből egyszerű vonalvezetésű, mégis ízléses formavilággal készülnek az étkező vagy nappali garnitúrák, melyek finoman ívelt darabjai szerényen díszítettek.

A rusztikus erdélyi bútorok némileg zömökebbek, felületük mélyebben mart, melyet betétes ornamentika egészít ki. Az alkalmazott előlapok és fogantyúk még változatosabbá teszik a szekrényeket.

A választékban szereplő, faragott motívumokkal gazdagon díszített, exluzív stílbútorok alapanyaga cseresznye, bükk és dió. Az ülőbútorok kárpitjait - mintában és színben tökélesen - harmonizáló fenséges esésű brokátból varrják.


Szöveg és képek: Erdély Bútorház
2007. 07.


Kapcsolódó cikkek

A bútorok itt vásárolhatók meg >>>nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum