Konyhaweb
Hűtő-fagyasztó kombináció világító üvegpolcokkal a belső térben és az ajtón

Zöldségek és társaik "reflektorfényben"

Sehol egy sötét zug: a GlassLight-nak köszönhetően a hűtő 
	egész belső tere ragyogóan világos A hűtőtér megvilágítása egészen addig egyáltalán nem tartozott az érdekes témák közé, míg a Miele meg nem alkotta a "GlassLight"-ot. A teljesen újszerű világításrendszer a készülékbe vetett első pillantáskor magával ragad: az üvegpolcok kellemes fényben ragyognak, így a hűtő teljes belső tere tökéletesen világos. A zöldségtároló fiók és a "PerfectFresh" (frissentartó) fiók is teljesen áttekinthető. Ezt a különleges jellemzőt tovább hangsúlyozza az ajtóbelsőben található világítás.

A csúcskategóriás hűtők teljesen új világításrendszere, a GlassLight, Miele szabadalom. Az elképzelés mindenki számára azonnal meggyőzővé válik, ha belegondolunk abba, hogy a készülékek falán elhelyezett egyetlen lámpa gyakran nem elég ahhoz, hogy a hűtőtér minden zugát bevilágítsa - különösen akkor nem, ha az tele van pakolva. A Miele új hűtő-fagyasztó kombinációjában a polcokat fénydiódákkal látták el. Mivel a polcok üvegből készültek, bizonyos mértékig kisugározzák a fényt.

Fényt sugárzó üvegpolc Ez a világítás nem csak hangulatos fényt áraszt, hanem - mindenek előtt - a teljes belső teret tökéletesen beragyogja, mivel a fénydiódák a polc alatti teret éppúgy bevilágítják, mint a polc fölöttit. A technikai újítás során a praktikus használatra is gondoltak: tisztításkor a LED-sor egyszerűen levehető és az üveg polc a szokásos módon tisztítható. Mindemellett a magasságuk is pontosan ugyanúgy állítható, mint az összes többi Miele készüléknél.

Újdonságok egész sora

A készülék külsején elhelyezett kijelzőn információk sora látható A hűtő-fagyasztó kombinációk új "zászlóshajója" nem csak ezekkel az újdonságokkal büszkélkedhet. Itt van mindjárt az ajtó külső oldalába integrált kijelző. A többi hűtőnél csukott állapotban nem lehet kontrollálni a hőmérsékletkijelzőt, mivel az a készülékházban található és így az ajtó eltakarja. A Miele új luxus osztályánál a vezérlés továbbra is rejtve marad, viszont a hozzá tartozó kijelző az ajtóba ágyazódik, így tökéletesen jól látható. Egyetlen pillantással ellenőrízhető a beállított hőmérséklet, vagy az, hogy a gyermekzár aktiválva van-e, illetve, hogy melyik funkciókat választottuk ki. A kijelzőn hibaüzenetek is megjelennek, például áramszünet esetén.

Az előbb említett funkciókhoz tartozik a szuperfagyasztás és a szuperhűtés, mely az élelmiszerek gyors lefagyasztására, illetve lehűtésére szolgál. A PerfectFresh zónában, nulla fokon tárolhatjuk a legtovább a friss zöldséget, gyümölcsöt és a sajtokat. A NoFrost rendszer által nyújtott kényelem ebben a kiemelkedő készülékosztályban magától értetődő. A NoFrost a fagyasztórekesz kézi leolvasztását feleslegessé teszi. Különleges figyelmet érdemel a fagyasztótérbe integrált automatikus jégkockakészítő. Az IceMaker a tároló rekeszeket kívánság szerint, akár 3 kg jégkockával is megtöltheti.

A jégkockák átlátszó tárolórekeszei apróbb fagyasztott élelmiszerekkel is megtölthető.
A KFN 8998 SE ED-1 modell 119 literes fagyasztótere a két nagyméretű, átlátszó fagyasztófiókkal válik teljessé. A hűtőtér hasznos térfogata 200 liter, ehhez jön még a 103 literes PerfectFresh zóna (összesen 422 liter).

A 200 cm-es magasságával és az elegáns nemesacél külsővel ez a szabadon álló készülék még zárt ajtó mellett is szemet szúr. Az Easy Open ajtónyitó neve magáért beszél. A különleges emelőtechnikának köszönhetően az ajtó nyitása hihetetlenül könnyű. Hirtelen egymás után következő többszöri ajtónyitás is erőkifejtés nélkül lehetséges.


Részletek

Elegáns külső, csúcsfelszereltségű belső. A felsőkategóriás hűtő-fagyasztó belső tere a fénydiódáknak köszönhetően ragyogó fényárban úszik.

A hűtő világítása nem csupán kellemes fényt áraszt, hanem az egész belső teret tökéletsen beragyogja.

A jelenség különleges, gyönyörű és egyben jól is funkcionál. A polcok az egyszerű tisztítás és a jobb helykihasználás érdekében a megszokott módon kivehetők, illetve áthelyezhetők.

A szemnek kellemes ragyogás: a GlassLight-tal ellátott Miele készülékek belsejében - beleértve a PerfectFresh (frissentartó) zónát és az ajtóbelsőket is - az összes üvegpolcot fénydiódák világítják meg. Az eredmény: úgy tűnik, mintha az élelmiszereket és az italokat reflektor világítaná meg.

EasyOpen: a különleges emelőtechnikának köszönhetően az ajtónyitás nagyon könnyű.


Szöveg és képek: Miele
2006.06


Kapcsolódó cikkek:

Kapcsolódó receptek:

A készüléket forgalmazó cégek

Még több Miele készülék:

nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum