Konyhaweb
A jövő konyhájának új klasszikusa: Gorenje Ora-Ïto sorozat

A Gorenje ezév tavaszán a háztartási gépek új sorozatával, a Gorenje Ora-Ïto sorozattal lepi meg Európát. A Gorenjétől már ismert technológiailag tökéletes háztartási gépek azon új, divatos sorozatáról van szó, amelyet a fiatalabb generációba tartozó, világszerte ismert formatervező, Ora-Ïto jegyez. A Gorenje Ora-Ïto sorozat abban a reményben született, hogy a modern fogyasztóknak olyan formailag tökéletes háztartási gépeket kínáljon, amelyek árukat tekintve is széles kör számára elérhetőek. A sorozat két színkombinációban készül: teljesen feketében és fekete-ezüstben. A Gorenje pedig büszkén mutatja be a jövő konyhájának új klasszikusaként.

Feketébe öltöztetett elegancia a divat iránt érdeklődő városlakó fogyasztók számára

Az Ora-Ïtoval való együttmuködéssel, aki sajátos tervezői stílusát simplexity-nek nevezi - az egyszerű és komplex ötvözése - új trend született napjaink konyhájának berendezésében. "Ora-Ïto olyan merész, annyira más, úgy úszik az árral szemben és olyan bátor, hogy fantasztikus választás a Gorenje számára. A minket körülvevő egyszerű formákból alkotta meg a ma, a holnap és a holnapután futurisztikus konyhájának képét. Meggyőződésem, hogy a jellegzetes, a minimalizmus jegyében alkotott és a Gorenje technológiailag tökéletes háztartási gépeivel ötvözött új sorozat valóban számos vásárlót meghódít majd Európa-szerte és sokáig divatban marad" - mondja Franjo Bobinac, a Gorenje d.d. felügyelőtanácsának elnöke a háztartási készülékek új sorozatáról, amellyel a Gorenje látnokként alakítja a jövő formavilágát.

A Gorenje az Ora-Ïto sorozatban a legmodernebb technológiát kitűnő és jellegzetes formavilággal, valamint csúcsminőséggel ötvözi. Abban a reményben, hogy a világ formatervezésre hangsúlyt fektető háztartási készülék gyártói között a legeredetibbé váljon, újszerűségével, technológiai eredményeivel, termékei finom eleganciájával és környezettudatosságával hódít a vásárlók körében. Így tudatosan váltja valóra vízióját a dizájn területén és növeli ismertségét a felhasználók között Európa-szerte. Az ipari formatervezés fenegyereke, Ora-Ïto, akivel ezúttal a Gorenje együttműködést kezdeményezett, szakmai életútja úgy indult, hogy megteremtette saját virtuális védjegyét, ami hozzájárult ismertségéhez és ahhoz, hogy hamarosan számos nemzetközileg ismert védjeggyel kezdett együttműködni.

Tehetség és technológia házassága

Ora-Ïto a Gorenjével való együttműködéséről, amelyet véleménye szerint elsosorban a minőség jellemez, azt mondja: "Kihasználtuk azt a fantasztikus lehetőséget, hogy egyesíthettük a tehetséget és a technológiát és együtt alkottuk meg a konyhát, amely mérföldkövet jelent a konyhatervezésben. Örömömre szolgál, hogy a másik oldalon olyan partner áll, aki tudatában van annak, mit jelent a dizájn a termékeknél. A mindennapos használatra szolgáló készülékek esetében, ahová természetesen a háztartási gépek is tartoznak, általában egyáltalán nem gondolkodunk azon, hogyan tervezték azokat. Mint a Gorenjével együtt létrehozott sorozat megalkotója hiszek abban, hogy a sorozat a holnap konyhájának világreferenciája lesz, a jövő konyhájának új klasszikusa." Ora-Ïto a vele folytatott interjúkban többször kihangsúlyozza, hogy élvezi megfigyelni, hogyan működnek az általa megalkotott termékek különféle környezetben.

"Szeretem elképzelni, hogy az általam tervezett tárgyak hogyan kelnek életre különféle környezetben. Az új sorozat tervezésekor olyan készülékeket szerettem volna alkotni, amelyek bármely konyhába beleillenének. Letisztítottam mindent, amire nincs szükség és csak a termék lényege maradt. Úgy gondolom, hogy sikerült...", állapítja meg elégedetten Ora-Ïto. Az együttműködés eredményeivel elégedett Aleksander Uranc, a Gorenje d.d. marketing igazgatója is, aki azt mondja: "A Gorenje ezzel a sorozattal elsősorban a modern formák iránt nyitott városi fogyasztókat kívánja megcélozni, akik konyhájukba minőségi, valamint élvonalbeli és jellegzetes dizájnnal készült termékeket szeretnének, elfogadható áron, hogy a vásárolók széles köre számára eléhető legyen. A sorozat elsősorban azért vonzó, mert más: a fekete színen alapszik, amely a háztartási készülékek terén viszonylag friss megközelítést jelent."

Multifunkcionális készülékek letisztult formába öntve

A Gorenje Ora-Ïto sorozatot hűtő-fagyasztó készülékek, többfunkciós sütők, üvegkerámia főzőlapok, elszívók, valamint dekorpanelek alkotják, amelyek teljes egésszé teszik az egyes darabok formai összhangját. A széria készülékei a legalacsonyabb (A) energiaosztályba tartoznak és valamennyi modern felhasználói funkcióval rendelkeznek. Azonnal felismerhetők frontjaik egységes megjelenéséről, amelyek fekete üveggel borítottak, valamint a fekete vagy rozsdamentes kivitelben készülő csiszolt alumínium fogantyúikról.

A háztartási készülékek új Gorenje Ora-Ïto sorozata a megfelelő választás mindazok számára, akik - mint az alkotójuk, Ora-Ïto is - szeretik az egyszerű és tiszta formavilágot, valamint a háztartási készülékek multifunkcionalitását helyezik előtérbe.


Forrás és képek: Gorenje
2007. 06


Kapcsolódó cikkek

A terméket forgalmazó cégek >>>

Még több Gorenje termék

nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum