Konyhaweb
Új Pininfarina dizájnvonal a Gorenjénél

A Pininfarina dizájnkovács-műhelyben - ahonnan igen régóta gurulnak ki piros álomautók - a Gorenje 2000-ben ünnepelt ötvenedik születésnapja óta készülnek mesebeli háztartási készülékek.


Elkötelezettség a formatervezés mellett

A látványos Paolo Pininfarina dizájnvonal első kiadása a Gorenje-dizájn történetének mérföldköveként tekinthető.

Természetesen a cég ezelőtt is tisztában volt azzal a ténnyel, hogy a dizájn meghatározó sikerfaktor a háztartási készülékek piaci értékesítésekor. 1971-ben Velenje-ben alapítottak egy dizájn centrumot, ahol a Gorenje saját formatervezői, valamint cégen kívüli, világhírű dizájnerek egyaránt dolgoztak.

Az intenzív munka a dizájnnal meghozta eredményét: a Gorenje a kezdeti "követő" szerepből kilépve jelentős "diktálóvá" vált egyedülálló, összetéveszthetetlen formavilágával.
Mára a formatervezés vált a vállalat vezérvonalává. Azt, hogy ez az elkötelezettség objektív megítélés mellett is helytáll, bizonyítja a Gorenje új mosógép és szárítógép generációja, mely 2005-ben elnyerte a Red Dot díjat. A Red Dot dizájndíjat a neves Designzentrum Nordhein Westfalen adományozza 1955 óta minden évben. A díj a termékek egyik legjelentősebb kitüntetése, ha azok formatervezéséről van szó.

Hadjárat a saját termékek ellen

A leírt előzmények rávilágítanak arra is, miért támaszt a Gorenje olyan magas követelményeket a külső partnerekkel szemben, illetve miért kooperál olyan világhírű formatervezőkkel, mint Pininfarina. A Pininfarina II-vel a Gorenje az első rajtkockából indíthatja versenybe a háztartási készülékek egy olyan új generációját - mely valóban egyedülálló dizájnt testesít meg és meggyőző szolgáltatásokat nyújt - amelyet méltán nevezhetünk a legmodernebbnek.

A készülékek megjelenésének hátterében az elmúlt három év alatt lezajló - a Gorenje saját termékeivel szembeni - "támadás" áll, melyben közel az egész választék megújult, és ezzel egy olyan technológiai plattform jött létre, amely a mai háztartási készülékek körében a legjobbnak számít.

A választékban szereplő új beépíthető sütők és tűzhelyek, páraelszívók, főzőlapok, mosogatógépek, valamint kombinált hűtők olyan különleges Pininfarina újdonságokkal rendelkeznek, melyek eleve meghatározzák a felhasználói kört. Az "alkalmi vételek" túlkínálatában ezek az egyedi termékek még feljebb pozícionálják a Gorenje márkanevet.

Sütés, főzés à la Pininfarina

Valóban kár volna csupán gyönyörködni benne, de az is, ha csak főzésre, sütésre használnánk.

Legyen szemmagasságba épített sütő, vagy szabadonálló tűzhely, a B 2000 P2 és EC 2000 P2 Pininfarina modellek bármilyen stílust megtestesítő konyhai légkörben feltűnő jelenségekként állnak. Az esztétikus fekete üvegfront, melynek vonalvezetését csupán egyetlen egyszerűen ívelt - ám annál biztosabb fogást lehetővé tevő - fogó tör meg, valamint a visszafogottan szép elektronikus szenzormodul időtálló elegancia és érték kimagasló funkcionalitással kombinált együttesét képezik.

A sütőajtó esetében alkalmazott legmodernebb rétegzéstechnológia eredményeként az üveg átlátszósága a megfigyelés távolságától függően változik. Messziről a front elegáns feketének hat. Ahogy közeledünk, az addig átláthatatlannak tűnő fekete hidegen fénylő zöldbe vált át.
Amikor a sütővilágítás bekapcsolt állapotban van, a zöld közel színtelenné, teljesen átlátszóvá válik, mely a pillantást a sütő belsejébe irányítja és annak étvágygerjesztő tartalmát teljesen látni engedi.

Szenteljünk egy kis figyelmet az elektronikus szenzormodulnak. Ha ránézünk, kedvünk támad megérinteni. A menük intuitív beállításának köszönhetően a használat során az összes funkció egyszerűen elérhető használati utasítás nélkül is. Az otthon kitapasztalt alkotások elkészítésének beprogramozására éppúgy lehetőség van, mint a kommunikációra 29 világnyelven. Persze ide tartozik még a 27 gyárilag eltárolt recept is, melyet a sajátjainkkal bármikor kiegészíthetünk, és a készülékbe elmenthetünk.

Szenzoros tolószabályozó - csak a Gorenje-nél

Az EC 2000 P2 tűzhely üvegkerámia főzőlapja 4 Hi-Light főzőzónával üzemel, melyek szabályozása egyedülálló. A főzőzóna fűtésének erőssége teljesen új módon, szenzoros tolószabályozókkal állítható. Ez a tolószabályozó olyan fajtája, mely szenzorosan, a megjelölt felület megérintésével és az ujj csúsztatásával állítja az energia intenzitását 18 finom lépésben.

Kényelmes teleszkópsínek

A sütőben elhelyezett teleszkópsínek nagyon kényelmes használatot és kiemelkedő biztonságot garantálnak. Segítségével könnyen dolgozhatunk nagy és nehéz sültekkel is, anélkül, hogy azok kiborulnának, vagy szaftjuk kiloccsanna.

4-szeres üvegezés - Quadro Ultra Cool Door

Az új Quadro Ultra Cool sütőajtó gondoskodik az ajtó külső felületének különösen alacsony hőmérsékletéről, így annak megérintése üzemelés közben is veszélytelen. Az ajtó különleges szerkezetének köszönhetően a hőveszteség is jelentősen csökken, melynek eredményeként a sütők és tűhzelyek az A enerigaosztályba tartoznak.

DCS+ - hűtőrendszer a tökéletes légvezetésért

Különleges figyelmet érdemel a beépíthető sütők dinamikus hűtőrendszere, a DCS+. Egy speciális ventilátor a külső környezetből származó hideg levegőt a sütőben levő forró levegővel összekeveri, így jelentősen lehűti a levegőt, amely a fogó fölötti szellőzőnyílásokon távozik. Ezzel a módszerrel a sütő elejének egész felülete és a fogó sokkal hűvösebb, ebből következően biztonságosabb is marad.

A sütő kikapcsolása után egy ventilátor még addig működik a készülékben, míg annak hőmérséklete 75° C fölött van.

3 szinten süthet egyidőben

A sűtő hőelosztása nagyon homogén, ami az egész belső térben egyenleges sütést eredményez. A készülék belsejének űrtartalma 53 liter, ami kategóriájában az egyik legnagyobbnak számít. Az óriási térfogat tökéletes kihasználásához olyan időtakarékos sütőfunkciókkal rendelkezik a berendezés, amely egyszerre akár három szinten is tökéletes sütést eredményez.

Esztétika és funkcionalitás tökéletes társítása

Az új Pininfarina II (DK 2000 P2) páraelszívó, a maga kontrasztjaival, a konyha egy igazán izgalmas pontja lehet. Vonalak metszenek íveket, üveg felel alumíniumra, erős élek váltanak fel lágy kontúrokat, szürke áll a fekete mellett.

Nem lehet figyelmen kívül hagyni, viszont annál könnyebb nem meghallani. Olyan halkan üzemel, mint a suttogás, mégis hatékonyan távolítja el a sütés, főzés közben keletkező szagokat és gőzöket.
Egy furfangos ötletnek köszönhetően a kezelőgombok teljesen beleolvadnak a készülékbe. A szenzorvezérléssel manuálisan szabályozható az elszívó. A 2 x 20 wattos halogén világítás kiemeli a berendezést a konyha egészéből, és világos fényt biztosít a munkához. Kivezetett üzemmódban 750 m³/h, keringetéses üzemmódban pedig 690 ³ teljesítményre képes.folytatás >

[1] 2
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum