Konyhaweb
A konyha ékszere

A Gorenje bizarr, ám gyönyörű különlegességge a hightech konyhák ékköve. A ragyogó kombinált hűtő igazi ékszer, ugyanis több ezer Swarovski-kristály díszíti.

A Gorenje különleges háztartási készülékei

A Gorenje a háztartási gépek terén bevezetett szokatlan ötleteivel tudatosan pozícionálta magát a dizájnorientált cégek közé.

Elég a közelmúltba visszatekinteni, ragyogó példákat találunk a nem mindennapos berendezésekre. Itt van mindjárt az új Pininfarina dizájnvonal sikeres bevezetése, melynek szikrája a híres dizájnkovács - Paolo Pininfarina - kalapácsa alól pattant, vagy a "red dot" dizájndíjjal kitüntetett automata mosó- és szárítógépek.


Az ipari formatervezés új fejezete

Egyedülálló ötletével - a szépség elemeinek és a legmodernebb hűtő-fagyasztó készülékek kombinálásával - a Gorenje most a sikeres ipari dizájn nagykönyvének új fejezetetét írja. Az előbb említett hűtők egyediségüket számos értékes Swarovski-kirstálynak köszönhetik.

A kínálatban szereplő mindkét modell - a fekete RK 67365 SB és az ezüst RK 67365 SA - ajtaját 3.500 darab Swarovski-kristály ékesíti, melyek a hűtő teljes hosszán végigfutó 200 centiméter magas fogókon helyezkednek el.

Ám ezen a ragyogó díszítésen kívül is akad látnivaló a készüléken: az ajtó közepére pozícionált interaktív érintőképernyős LCD kijelző. Egyetlen érintéssel funkciók sokasága állítható be vagy választható (például egy beépített rádió, a kalóriaértékeket is megadó receptlista, tippek az élelmiszerek tárolásához, üzenetrögzítő, elektronikus használati utasítás, stb.)


Daniel Swarovskit forró szenvedély fűtötte a szépség iránt. Állandóan új utakat keresett elbűvölő művészeti alkotások készítéséhez. A 19. század végére teljesedett be látomása, amikor megvalósította felfedezését a kristályüveg automatikus megmunkálásáról. Ekkor alapította vállalkozását is, melynek termékei világszerte ismertté váltak, és a cég, mely ma is alapítójának nevét viseli, a vezető kristály előállítóvá és beszállítóvá vált.

A fény varázslatos játékának köszönhetően a kövek a divat és díszítőipar elengedhetetlen kellékeivé váltak. Ugyan hol lehetne jobb helye ezeknek a tökéletes ékköveknek, mint a divatos berendezési tárgyakon, ott, ahol a legjobban, a legbiztonságosabban érezzük magunkat: otthonunkban. Ezért döntött a Gorenje úgy, hogy az új kombinált hűtő szériáját Swarovski-kristályokkal díszíti. A 3.500 kristály ragyogásának köszönhetően a készülék a csodálat tárgyává válik, ezzel egyidőben megteremti az otthonunkban alkalmazott dizájn egészen újszerű felfogását.
Intelligens felszereltség

Az alapfunkciók - hűtés és fagyasztás - mellett számos átgondolt részlet növeli a berendezések használati értékét.

  Ready'n'serve tárolóedények
 • A Zero'n'Fresh 0 °C-os zóna az olyan gyorsan romló élelmiszereknek ad hosszan tartó frissességet, mint a gyümölcsök, zöldségek, húsok, halak.
 • Az ajtóban kialakított kétsoros tárolópolc elég helyet kínál a két literes üvegek, a dobozos italok és az apró bébiételek vagy joghurtos üvegek elhelyezésére.
 • Három kivehető Ready'n'Serve tárolóedénynek és a speciális tubustartónak köszönhetően a hűtő belsejében végre egyszerűen rend tartható.
 • A gyakran használt élelmiszerek tárolására és tálalására kínálják a legjobb megoldást az In'n'Out kivehető polcok, melyek egyben tálcaként is használhatók.
 • Teleszkópsínen kigördülő, 38 literes zöldségtároló rekesz gondoskodik a friss zöldségek és gyümölcsök egyszerűen áttekinthető tárolásáról.
 • Ugyancsak teleszkópsínek könnyítik meg a fagyasztóban lévő Big'n'Freeze fiókok mozgását és használatát.

  Kivehető polcok, melyek tálcaként is szolgálhatnak

 • A fagyasztó ajtajában található polcok a jégkrémek vagy az apró mélyhűtött termékek - például fűszerek - tárolását teszik egyszerűbbé.

Kétsoros tárolópolc az ajtóban A baktériumok elterjedését gátló "Argentum" bevonat tökéletes higiéniáról gondoskodik a hűtő egész belsejében. Mivel az összes műanyag rész ezzel a bevonattal rendelkezik, hatékony védelmet nyújt a baktériumok ellen, a készülék egész élettartama alatt.

Végül, ám korántsem utolsósorban, említést kell tenni az alacsony energiafogyasztásról is - ami számszerűsítve 318 kWh áram felhasználását jelenti évente - és az A+ energiahatékonysági osztályba - mely különösen takarékos és környezetkímélő - való besorolásról.

A 331 literes hasznos térfogatból 245 literes a normál hűtőtér, míg 86 literes a fagyasztó - ami nagyobb tartalékok tárolását is lehetővé teszi.

Forrás és képek: Gorenje
2007. 05


Kapcsolódó cikkek

A terméket forgalmazó cégek >>>

Még több Gorenje termék

nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum