Konyhaweb

Elegáns a legapróbb részletekig


Ahogy formálódunk az évek során, úgy formálódik velünk környezetünk is, de vannak olyan bútordarabok, amelyek örökérvényűek, szépségükkel bármikor megállják helyüket, hiszen a klasszikusan elegáns berendezés soha nem megy ki a divatból. Ebbe a kategóriába tartozik a Kanizsa Bútor Kft. által tervezett és gyártott Senator bútorcsalád, mely 2005-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíj Elismerő Oklevelét.

A bútorcsalád egyik legesztétikusabb és legfontosabb része az ebédlőprogram. Tervezői mindazoknak ajánlják, akik klasszikus vonalvezetésű, természetes anyagokból készülő bútorokkal akarják körülvenni magukat.

Az ebédlőbútorok alapanyaga bükkfa és bükk furnérozott lap. A felületkezelés során olyan pácokat és lakkokat használnak, melyek kiemelik a fa erezetét és természetességet. Egy speciális kézi antikoló eljárással öregbítik, mely patinás megjelenést kölcsönöz a bútornak.

A tálalószekrény két szélén lévő vitrin különösen igényes kialakítású. Oldala csiszolt üveggel készül, spotlámpás megvilágítása szép csillogást kölcsönöz a benne tárolt poharaknak, porcelánoknak. Figyelemreméltó a tálaló közepén lévő három fiók, melyek rézberakásos díszítése egyben a fiók fogantyúja is.

A szépség mellett a funkcionalitás is hangsúlyos. Az étkezőasztal lapja szinkronvasalt, segítségével pillanatok alatt 50 cm-rel növelhető a felülete.

A rendkívül igényesen elkészített székek is a Senator bútorcsalád stílusjegyeit őrzik. Érdekességük a támlában lévő rézberakás, melyre egyedi igény szerint gravírozást is tudnak készíteni, legyen szó monogramról, keresztnévről, családi címerről vagy bármi másról.

A boldog békeidők hangulatát idéző bútorcsalád nagy térben érvényesül igazán jól. Az étkező falait díszítsük régi családi fotókkal, metszetekkel, egy-egy csendélettel, hogy még inkább kiemeljük a garnitúra klasszikus eleganciáját.


Szöveg és képek: Kanizsa Bútor
2007. 07.


Kapcsolódó cikkek

Az étkezőt gyártó cég >>>nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum