Gondolkodj máshogy!
Széles körben elterjedt vélemény, hogy a főzőlap csak négyzet alakú lehet és csupán 4 edény
elhelyezésére szolgálhat. Ha félretesszük a megszokottat és kicsit figyelmesebben körbenézünk
láthatjuk, hogy vannak 90, de akár 120 cm széles főzőlapok is, sokszögletűek, sőt egyéni elképzeléseink
szerint összeállíthatóak is...
A Küppersbusch két - évek óta létező, ám még ma is a figyelem középpontjában álló - főzőlapjával bizonyítja,
hogy a hagyományostól eltérő jó is lehet.
Hatszögletű, mint a lép
Bár évekkel ezelőtt jelent meg még ma is talán a legkülönlegesebb a "red dot" dizájndíjjal kitüntetett
méhsejt főzőlap. A hatszögletű elemekből összeépíthető üvegkerámia főzőlap a lehető legnagyobb szabadságot
biztosítja az elrendezés terén. Méretre és elhelyezésre egyaránt tökéletesen összehangolható a használó
elképzeléseivel. Ideális kialakítás, tökéletes térkihasználás és gyors, egyszerű ápolás jellemzik.
A sejtek száma és helyzete csak tőlünk függ. A különálló vezérlő panel (mely ugyancsak hatszögletű) felismeri
az egy-egy főzőzónát tartalmazó elemek számát és elrendezését, így bekapcsolás után kijelzi azok helyzetét
és állapotát. A használatot szenzorvezérlés teszi még kényelmesebbé.
Harmadik dimenzió
Méltán mondhat magáénak több díjat is a központi wok-zónával és négy hagyományos
zónával rendelkező főzőlap. Mind az öt mező indukciós fűtéssel rendelkezik, mely nagyon rövid
felfűtési időt - ezzel egyidőben értékes energiamegtakarítást is - eredményez. Érintéssel szabályozható a
főzési fokozat és a többi funkció is így állítható be. Az áttekinthető elrendezésnek köszönhetően a
készülék igen egyszerűen kezelhető. Maradékhő kijelzés, központi lekapcsolás, távollét üzemmód és gyermekzár
segíti a biztonságos használatot.
Azonos megjelenéssel a Küppersbusch kínál hagyományos fűtési móddal működő üvegkerámia főzőlapot is. Az
"ökospeed plus" fűtőszálak (mind az öt zóna ezzel rendelkezik) a lap felületének gyorsabb felmelegedését
eredményezik, így - ezt a főzési módot tekintve - a hő a lehető leghamarabb rendelkezésre áll. A
berendezés különlegessége, hogy a wokban készülő ételeket serpenyőben és anélkül - csak a főzőlap wok-mélyedését
használva - is elkészíthetjük.
Forrás és képek: Küppersbusch
2007.04
Kapcsolódó cikkek
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben
|