Konyhaweb
A mosatlan edény határozza meg
a mosogatási hőmérsékletet és a programidőtAz automatikus mosogatás a Miele G1000/2000 mosogatógép-generációjánál alapfunkció

A baráti körben eltöltött kellemes este után szembesülünk a nagy halom mosatlan edénnyel és hozzá a kérdéssel: melyik programot és melyik hőmérsékletet válasszuk, hogy a tányérokat, poharakat és evőeszközöket alaposan, ugyanakkor töléletesen elmosogassuk?
Az egyszerű válasz: az automatikus programot, mely a mosogatási hőmérsékletet és a programidőt az edény mennyiségéhez és annak szennyezettségéhez igazítja. A G 1000/2000 szériában található minden mosogatógép - az alapmodelltől a gazdag programválasztékkal ellátott csúcsmodellig - rendelkezik az automata programmal.

A G 1220 Sci modellKívül-belül átalakult

A G 1000/2000 sorozatba tartozó modellek bevezetése nagy sikerrel járt. A készülékek technikailag az új, szabadalmaztatott eljárás alapján előállított belső mosogatótérrel tűnnek ki. Az új belső kialakításnak köszönhetően számos újítást valósíthattak meg, amelyek például a mosogatáshoz felhasznált víz mennyiségét csökkentették.
A belsővel egyidejűleg a készülékek külső megjelenését is megváltoztatták: a kezelőelemeket a vezérlőpanel közepére helyezték, és az új "keringetéses-thurbotheric-szárításnak" köszönhetően eltűnt a levegőkivezetés nyílása is. A szárítás során keletkező meleg levegőt a berendezés már nem a konyha légterébe fújja.

Előnyös tulajdonságok az alapmodelleknél is

Az új széria bevezetésekor még csak a közép- és a csúcsfelszereltséggel rendelkező készülékeknél megjelenő előnyös tulajdonságok mára a kedvezőbb árú alapkategóriában is megtalálhatók.
A regeneráló só tartálya az ajtóban kapott helyet A középre elrendezett, jól áttekinthető vezérléshez hasonló jelentős előny a kedvező fogyasztás (modelltől függően 10-13 liter víz), az automatikus program (55-65 vagy 45-65 fokos hőmérséklet tartományban), programok az enyhén szennyezettől a nagyon piszkos edényekig, energiatakarékos és rövid programok vagy az energiacimkén megtalálható háromszoros A minősítés (a tiszítási és szárítási hatékonyságra, valamint az energiafogyasztásra vonatkozóan).
Az egyes modellek a további programokban, illetve a felszerelésben térnek el egymástól, így minden háziasszony megtalálhatja a számára legmegfelelőbb gépet.
Egy eddig még nem említett, ám igencsak figyelemreméltó újdonság a regeneráló só tartálya (az 1730-as modelltől), mely az eddigi gyakorlattól eltérően az ajtóban kapott helyet: mostantól tehát megszűnik a hajlongás a só utántöltésekor, mert a művelet kényelmesen, állva is elvégezhető.

Tabletta funkció

Szinte az összes készülék rendelkezik a "2 in 1" vagy a "3 in 1" tabletta funkcióval és ezzel optimális eredményt garantál, bármilyen tisztítószert használunk, beleértve a tabletta mellett a port is. A kiegészítő komponensekkel - pl. öblítőszerrel, regeneráló sóadalékkal, üvegvédővel vagy nemesacél fényesítővel - rendelkező tablettákhoz az intelligens tabletta funkciót ajánlja a Miele. Ez a funkció mindegyik mosogatási programnál be- illetve kikapcsolható egyetlen gomb megnyomásával.


A G 1000/2000 széria mosogatógépeinél a programok és a funkciók nyomógobmokkal választhatók, a csúcsmodell kivételével, ahol Navitronic Touch-Control-lal, azaz a kijelző megérintésével történik a vezérlés.
Az egyéni igényeinknek megfelelően választhatunk függőleges, vagy döntött kezelőpanellel rendelkező, különálló, aláépíthető, beépíthető vagy teljesen integrált modellt.


Forrás és képek: Miele
2007.01.


Ismerje meg részletesebben is a G 1000 sorozatot!


Kapcsolódó cikkek:

A készüléket forgalmazó cégek

Még több Miele készülék:

nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum