Konyhaweb
Tárolórendszer vagy dekoráció?

A konyhában végzett legapróbb munka is nagy felfordulással járhat, ha nincs a dolgoknak jól bevált helye. Néhány művelet után a munkapult egészét elhalmozzák a tálak, vágódeszkák, különféle eszközök, fűszerek... Arra viszont, hogy minden mozzanat után az éppen használt dolgot a helyére tegyük sem időnk, sem lehetőségünk nincs, hiszen így egy több fogásos ebéd elkészítése nagyon hosszú időbe telne, nem is beszélve az állandó rakodással járó fáradtságról. Megoldást egy olyan rendszer jelenthet, amely úgy teremt rendet, hogy közben a könnyű hozzáférhetést is biztosítja.


Falra szerelhető csőrendszer

Akármilyen tökéletesen kialakított konyhabútorunk belső szerkezete, létezik egy olyan hely, amit általában nem, vagy csak alig használunk ki. Ez a munkapult és a felső elemsor közötti falszakasz. A munkavégzés a munkafelület elülső 40-50 cm-én folyik, a hátsó 10-20 cm tehát szabad. Ez egy átlagos méretű konyhában kb. két felsőelemnyi tárolóhelynek felel meg.

Esztétikus és igazán jól használható a falra szerelhető csőrendszer, melyet különböző drótból készült tartóelemek egészítenek ki. Segítségével rendezetten tárolhatók azok a használati eszközök, melyekre gyakran szükségünk van a konyhában. A kések, a vágódeszka, a fűszerek és a főzőeszközök így mindig kéznél vannak, rendetlenség és káosz nélkül. Így ha a főzés kellős közepén érkezik hívatlan vendégünk, nem kell többé szégyenkezve, lesütött szemmel mentegetőznünk.
A rendszer mobilis, elemei bármikor tetszésünk és a használat helye szerint átrendezhetők. Ha úgy kívánjuk, további elemekkel bővíthető, melyek beillesztése a meglevő szerkezetbe gyerekjáték. Használatával a mosogató, illetve a tűzhely mögötti falszakaszok, valamint a mostohán kezelt sarkok is jól kihasználhatók.


Mindenhova a megfelelőt

A drótból készült kiegészítők a konyhai munkavégzés szinte egész folyamatának hasznos kísérői lehetnek.

A rendszer speciálisan egy-egy célra kialakított elemei között találhatunk a poharak, a csészék számára alkalmas darabot.

A mosogatás területén alkalmazható a tányércsöpögtető, melynek több változata is létezik: tálca nélküli, melyről a víz közvetlenül a mosogatótálra csöpög, és tálca alátéttel rendelkező elem, de formában is keresgélhetünk, ízlésünk szerint.
A mosogatótál mellett elhelyezett felfüggeszthető kosarakban tárolhatjuk a mosogató- és súrolószereket, a szivacsot, de rendszeresíthetünk néhány kampót is a mosogató- és az üvegmosó kefének.

A legsokoldalúbb konyhai műveletnél, az előkészítésnél a kiegészítők kínálata is gazdagabb. A vágódeszkától és késektől kezdve a fűszereken keresztül minden mozzanathoz és eszközhöz megtaláljuk a legmegfelelőbb tárolóalkalmatosságot, még a nyitott receptkönyv vagy a papírtörlő számára is készült külön tartó.

A főzés praktikus kiegészítője lehet az éppen használatban levő fakanalak, szedőkanalak vagy más eszközök tárolására szolgáló tartó, vagy a főzőlapra helyezhető - az edények lecsúszását megakadályozó - keret, mely elsősorban a kicsi gyermekek veszélyt nem ismerő kíváncsiságából bekövetkező baleseteket előzheti meg. A főzés-sütés területének fontos darabjai a fazék- és tepsialátétek, melyeknek nem csak a munkapulton, de a terített asztalnál is hasznát vehetjük.


Galéria

A képekre kattintva megtekintheti a falra szerelhető csőrendszer kiegészítőinek széles skáláját és azok alkalmazását a konyhában.
Képek: Mivokor
2006.08


Kapcsolódó cikkek:

Forgalmazó cégeknyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum