Konyhaweb

PIPER 3D


A PIPER 3D szoftver egy már évek óta a hazai piacon jelen lévő magyar fejlesztésű látványtervező és gyártás-előkészítő program legújabb bővített, fejlesztett változata.
A felhasználók visszajelzései és igényi alapján készült az új verzió fejlesztése, ami a nagyobb kapacitással rendelkező gyártóktól, a néhány fővel dolgozó asztalosmuhelyeken át, a "csupán" forgalmazással foglalkozó stúdiók igényeit is kielégíti.


A szoftver könnyen kezelhető, nem igényel a felhasználótól számítástechnikai ismereteket. Ezzel szemben némi gyakorlás után percek alatt elkészíthetők a fotóminőségű 3 dimenziós látványtervek, mérethelyes, méretezett falnézeti képek, gépészeti kiállások szabványos jelöléseivel, magassági sávokra szűrhető, méretezett alaprajzok, precíz ár- és elemlisták. Mindezt a látványtervező program készíti.

A gyártóknak készült kiegészítésül a gyártás-előkészítő rész, ami a felhasználni kívánt anyagok szabad kiválasztása után pontos alkatrész-jegyzéket, méretezett műhelyrajzot, optimalizált szabásztérképet készít.


A PIPER 3D egy komplett konyha adatbázist biztosít elérhető áron minden felhasználónak. A bútorkészlet a gazdag alsó-, felső- és kamraszekrény választék mellett háromféle sarokmegoldást, tört- és íves ajtós végzárókat, páraelszívó melletti "S" íves felső elemeket, felül íves ajtós mosogatós elemeket, valamint térbenálló bútorokat és munkalapra helyezhető tálaló szekrényeket is kínál.

Tartalmazza a vezető hazai frontforgalmazó cégek (FOREST, CSERCSICS, NETT FRONT AT-X , HAL-CO) közel 250 kidolgozott frontmintáját, a domináló bútorlap színeket, fogantyúkat, üvegeket. Folyamatosan követve az új trendeket megtalálhatók a szoftverben pl. a hosszú, mély fiókok a hozzávaló hosszú fogantyúkkal, vagy akár élbe ültetett fogantyúkkal. Lényegesen bővültek a környezet (fal, csempe) beállítási lehetőségei. Új színeken kívül különböző tapétaminták, tégla-, mozaik- és terméskő burkolatok is választhatók. Extrém üvegek, egzotikus fák kerültek az adatbázisba.

A program lehetőséget ad arra, hogy mindenki a saját méretrendszeréhez igazítsa az adatbázist. A bútorok kezdő méreteinek és pozícióinak szabad állításán túl belső szerkezeti megoldások és méretek is beállíthatók. (Pl. különböző hátfalmegoldások, ráütődő, közézáródó frontmegoldás stb.).

A berendezés 3D-s környezetben történik. Közben a behelyezett bútorokon egyszerűen végezhetünk méretváltoztatásokat, finom beállításokat (pl. jobbos-balos váltás, ajtónyitás, front stílusváltás stb.)
A képernyőn folyamatosan követhetjük az összeállítás aktuális árát is. Ebben benne lehetnek a bútorok, gépek, kiegészítők stb. A frontok, színek, fogantyúk és egyéb tulajdonságok a berendezés során bármikor, akár utólag is megváltoztathatók, az árak természetesen ennek megfelelően követik a változást.

Az árképzés több különböző módszerrel, vagy azok kombinációival történhet. A listaár alapul veheti a gyártási árkalkulációt is.
A programot a felhasználó szabadon bővítheti, átalakíthatja. A szoftver minden olyan segédprogramot tartalmaz, amivel a benne lévő adatbázis készült.

Egy bútoron belül a frontokra, fogantyúkra, és az üvegre több, maximum 4 stílus alkalmazható. Ez azt jelenti, hogy egy több ajtós, fiókos szekrényre egyszerre akár négyféle formájú, színű frontot, fogantyút, vagy üveget is feltehetünk.
Aszimmetrikus mintájú ajtólapok és fogók követik a front jobbos-balos, és/vagy alsó-felső irányultságait, amik fel is cserélhetők.

A frontokhoz, fogantyúkhoz színeket és egyéb tulajdonságokat lehet kötni, ha például egy ajtólap csak bizonyos színekben létezik. Ezek a kötések egységesen egy ikon kikapcsolásával felszabadíthatók. Ilyenkor bármi bármivel kombinálható.

A PIPER 3D látványtervező szoftver ára: 245.000,- Ft + ÁFA.
A PIPER 3D látványtervező és gyártás-előkészítő szoftver ára: 365.000,- Ft + ÁFA.

Az ár tartalmaz egy részletes betanítást a PIPER Kft. telephelyén.
Több program vásárlása esetén a cég jelentős árkekvezményt biztosít.

A PIPER 3D programot a fejlesztők a megrendelő kérésére egyedi igényekhez igazítják, illetve személyreszabott adatbázissal is elláthatják.


Szöveg és képek: Piper Kft.

2007. 10.


A programot forgalmazó cég
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum