Konyhaweb
Mozgásban a Siemens tűzhelyek

Kihúzható rendszerekkel leginkább a fiókoknál találkozunk. A mindenki által jól ismert és bevált ötletet a Siemens egyedi megoldásokkal átültette sütőire. A teleszkópsínek, sütőkocsik és a liftMatic falra szerelhető sütő az ambiciózus és professzionális szakácsok legkülönbözőbb kívánságait is teljesíti - a vásárlók legnagyobb megelégedésére.


Teleszkópsín-rendszerek

Négy különböző teleszkópsín-rendszert kínálnak a Siemens billenthető ajtóval ellátott sütői a felhasználók igényeihez igazodva. Például a kétszeres vagy háromszoros teleszkópsíneket. Ezek két vagy három szinten biztosítják a rácsok és tepsik stabil, ugyanakkor kifejezetten könnyű kicsúszását. Így a sütés kényelmesen figyelemmel kísérhető, anélkül, hogy a forró sütőbe kellen nyúlni. A égési sérülések - ha pl. a sütő oldalfalához hozzáér a kezünk - ezzel a megoldással elkerülhetők.
A profi teleszkópos sütősínt a kifejezetten nagy mennyiségű ételeket készítőknek ajánlják. A szerkezet egy extra mély tepsiből - amelyen egy rács is rögzíthető - és teleszkópsínből áll. Az étel sütés közben könnyen locsolgatható, mert egyszerűen kihúzható a tepsi a készülékből.
Még egy lépéssel tovább merészkedik a háromszoros teljesen kihúzható sínrendszer. Kereken 17 cm választja el a teljesen kihúzható sínrendszerre helyezett tepsiket, rácsokat és serpenyőket a hagyományos teleszkópsínre rakottól. Ez pontosan 17 cm-rel több mozgásszabadságot és kényelmet jelent. A stabil Quadro teleszkópsíneknek köszönhetően a tökéletes kicsúszás ellenére sem billen meg, vagy borul ki a tepsi - és természetesen minden egyes szint külön-külön mozgatható.

A sütés öröme: Siemens sütőkocsi

1971 óta segíti a szakácsok munkáját a Siemens sütőkocsija. Az ajtóra akasztott tepsik és rácsok nyitáskor - azzal együtt - egyszerűen kicsúsznak. A sült tökéletesen látható, nem áll fenn égési sérülés veszélye, és még két szabad kéz is maradt: hát nem gyerekjáték így sütni?
A sütőkocsival ellátott készülékek kiegészíthetők olyan tepsivel is, ami oldalra kihúzható. Ez ideális feltételt biztosít a több szinten való sütéshez is.

Gyengéd utazás: softMatic

A kényelem és látvány iránt még nagyobb igényeket támasztó vásárlók alkotják a softMatic sütőkocsi ideális célcsoportját. A nemesacél front egységes megjelenését nem zavarja meg a fogó látványa, hiszen nincs is rá szükség. Egy gombnyomás elég és a sütőkocsi automatikusan, lágyan kicsúszik a készülékből és - a beépített szervóféknek köszönhetően - a kigördülés végén megáll. A visszahúzódása is ütközésmentes és lágy. A sült pedig meghálálja a kiemelkedő technikát: nem mozdul el, nem loccsan ki, nem borul fel.
Mivel a sütőkocsi játszi könnyedséggel csúszik ki, a gyermekzár ebben az esetben nagyon értékes tulajdonság.

Leereszkedik: a liftMatic fali sütő

A sütés új korszaka kezdődött meg a 2006-ban bevezetett világújdonsággal, a liftMatic-kal. Az első falra szerelhető sütő nem csupán a konyha berendezésének új távlatait nyitotta meg. A sütő liftrendszerrel mozgó alja a sütést élménnyé teszi és egyben megalkotja az innovatív konyhateknika új szinonímáját. Különösen az új irányzatokra nyitottak és az 50 év fölöttiek válhatnak a készülék célcsoportjává.A Siemens új liftMatic sütője

A sütőkkel kapcsolatban felállított mérce léce máris feljebb csúszott. A liftMatic megtestesítésével a Siemens olyan készüléket fejlesztett, mely megjelenésében és funkciójában egyaránt teljesen új távlatokat nyit meg. Bár szemmagasságba történő beépítésre tervezték, mégis a térkihasználás eddig ismeretlen lehetőségeit tárja fel. A liftrendszerrel valamint a teljesen új üvegkerámia-aljjal a sütőtechnika új korszaka kezdődik.


A Siemens liftMatic rendszerével érezhetően új kialakítási lehetőségek keletkeztek a konyhatervezésben. Ez az első fali felszerelésre tervezett sütő, így beépíthető két felső elem közé, vagy különálló berendezésként az elszívó mellé, de akár közvetlenül az étkezőasztal fölé is. A nemesacél készülékház a nagyméretű, fekete üvegfronttal klasszikus dizájnt testesít meg, mely minden környezetbn megállja a helyét.

A funkció követi a formát

A sütő elhelyezéséből egyenesen következik egy teljesen új technika alkalmazása. Sütőajtó helyett alkalmazott megoldás: egy liftrendszer mozgatja gombnyomásra a készülék teljes alját lefelé a beakasztott tepsikkel együtt a két választható sebesség egyikén.

Az elhelyezéstől függően a sütő alja közvetlenül a munkalapon vagy az étkezőasztalon landol, de a kicsúszás útjának hosszát egyedileg is beállíthatjuk. Ha a sütő aljának útjába valamilyen akadály kerül, a behúzódás azonnal leáll, a fűtés pedig automatikusan lekapcsol.

Biztonság magasfokon

Amikor a sütő "tálal" garantáltan étvágygerjesztő látványt nyújt. A mennyezeten elhelyezett lámpa az elkészült ételeket rivaldafénybe állítja. A sültek felszeletelésének sem áll útjában akadály.
A munkafelület tökéletes megvilágításán kívül a rendszer további előnye: a sütő tartalmához három oldalról is hozzáférhetünk. A tipikus, forró sütőtől származó, égési sérülések csak a kellemetlen emlékek között léteznek ezután.
A kíváncsi gyermekkezek sem matathatnak a készüléken. Nem csupán a magasság miatt, hanem azért sem, mert a berendezés egész szabályozása - beleértve a liftfunkciót is - lezárható.

Sima előny: üvegkerámia alj

A sütés, grillezés kényelmének mértéke is megváltozik a liftMatic használatával. A sütő alja robusztus üvegkerámiából készült, amin pl. kenyeret, pizzát, péksüteményeket tepsi nélkül is készíthetünk. A sütőedényeket és a sütőformákat is közvetlenül rátehetjük a felületre. Ha több szinten szeretnénk sütni, a hátfal lehetővé teszi további tepsik és rácsok behelyezését. Ebben az esetben az oldalt található halogénlámpák gondoskodnak a sütőtér megvilágításáról.
A Speed (gyors) funkció a hagyományos készülékekhez viszonyítva akár 50%-kal is lecsökkentheti a sütés, aszalás vagy éppen felolvasztás időtartamát, melyet egy kiegészítő fűtőszál működése eredményez.

A tisztítás is lehet könnyű

Már a sütőtisztítás gondolatától sem kell hidegrázást kapni. A liftMatic tükörsima üvegkerámia alja kiemelkedően könnyen tisztítható, rendszerint elég egy nedves ruhával letörölni. A sütőtérben levő makacsabb szennyeződéseket az activeClean öntisztító rendszer szorítja sarokba. Elég egy gombnyomás és nem marad más hátra, mint egy maréknyi hamu.
Forrás és képek: Siemens
2006.12


A terméket forgalmazó cégek

Még több Siemens termék:

[1]
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum