Konyhaweb

Skyline_lab - Lucci & Orlandini dizájn


Az olasz Snaidero cég termékei kifejlesztése során mindig a fogyasztók igényeinek kielégítésére törekszik, miközben a konyhában elvégzett munka minőségének javítását tartja szem előtt. A cég újabb lépést tett fogyasztói felé, amikor olyan konyha gyártásába kezdett, amellyel a mozgáskorlátozott emberek önállóságát kívánta megkönnyíteni, elősegíteni.

Az ötlet alapjául az Istituto dei Valori per l'Impresa (Üzleti Etikai Intézet) megvalósíthatósági tanulmánya szolgált. A kutatásból nyilvánvalóvá vált, hogy a mozgásukban korlátozott emberek nagyobb önállóságot és biztonságot kívánnak a konyhától. Néhányuk számára ezek a feltételek elengedhetetlenek voltak, míg másoknak "csupán" kényelmesebb életet biztosítottak.

Ezért döntött úgy a Snaidero, hogy kifejleszti a Skyline_lab-ot, a rugalmas konyhát, melyet nem csak a kerekesszékben ülők használhatnak, hanem azok családtagjai is, az idős emberek vagy bárki, aki valamilyen fogyatékkal él.

   

A konyhát két építész - Lucci és Orlandini - öntötték formába, akik a dizájnra úgy tekintenek, mint "funkcionális formára", melyben a forma szépsége elrejti az alkalmazott technológiát, az újításokat és a funkció egyszerűségét. A Skyline_lab esetében ez a gondolkodásmód úgy érvényesül, hogy maga a dizájn akadályozza meg a termék használatának bonyolultságát, mivel azzal bárki elboldogul, képességtől és szakértelemtől függetlenül.

Végső formáját a konyha folyamatos tesztek eredményeként nyerte el, melynek során az eredeti terv ergonómiai és funkcionális szempontból is jelentősen átalakult.
Így a Skyline_lab egy olyan, kifejezetten ergonómikus, termék lett, mely a konyhai munka elvégzéséhez funkcionális megoldások sorát kínálja - mindenki számára.

   

A konyha figyelemreméltó tulajdonsága a lágy forma, melyet a sarkok és élek nélkülözése eredményezett.
Az elérhetetlen felső, és a mozgást, illetve a főzést akadályozó alsó elemeket elhagyták a tervezők, ezzel légies formát kölcsönöztek a bútornak. Helyettük polcokat, valamint kereken guruló tárolókocsit alkalmaztak, melynek köszönhetően a dolgok sokkal egyszerűbben használhatóvá, hozzáférhetővé és elérhetővé váltak.
Így lett a Skyline_lab egy olyan következetesen elrendezett munkahely, mely a mai dizájn követeléseinek tökéletesen eleget tesz.

Sok mozgáskorlátozott ember számára a saját otthon adja meg a lehető legnagyobb önállóságot. Az ide kerülő - funkcionális követelményeket kielégítő - bútorzatnak, tehát ami ésszerű, jól használható és esztétikailag megnyerő, nem kell feltétlenül speciális terméknek lennie. Különösen igaz ez a konyhára, ami a lakás nagyon fontos része, ahol a jóízű családi étkezések zajlanak, ahol vendégeinket fogadjuk és ami funkciójában egyre inkább egybeolvad a nappalival.

A Skyline_lab egy olyan nagyszerű konyha, amely a vásárló egyedi igényeihez igazítható, mely kifejezetten formatervezett, egyszerűségét külső megjelenésével is hangsúlyozza és amely minden bonyolult berendezést nélkülöz.


Forrás és képek: Snaidero
2007. 08.


A terméket forgalmazó cég

nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum