Konyhaweb

Ajánló: Növények ihlették - új mérföldkő a csaptelepgyártásban


Touch-free - Fotó: Kludi A vízkőnek és az egyéb szennyeződéseknek köszönhetően a konyhai és fürdőszobai csaptelepeinket nap mint nap a legkeményebb tesztnek vagyunk kénytelenek alávetni. Az eredeti külső megőrzéséhez rendszeres tisztításra van szükség, mely fáradtságos és időigényes művelet, nem is beszélve a megfelelő szerek kiválasztásáról, melyek nem hagynak nyomot az anyagon.
A "touch-free" megalkotásánál a Kludi fejlesztői a természetből indultak ki. Megfigyelték, hogy a növények leveleinek felülete nem sík, hanem hullám alakban kidomborodó, mely meggátolja a levélre kerülő lerakódások tartós megtapadását. A szennyeződések eltávolítását pedig az eső végzi.
Ezt az elgondolást használják az anyag nemesítésére. A matt króm csaptelepek felületének hullámos szerkezetét láthatatlan, víztaszító réteggel vonják be, mely a minimumra csökkenti a szennyeződések érintkezését az anyaggal. A rendkívül alacsony felületi feszültségnek köszönhetően pedig a rákerülő víz azonnal lepereg.
Az új eljárás funkcionalitása mellett az anyag különleges megjelenésében is megnyilvánul. A hagyományostól eltérő felület nem csak látható, de tapintása is különleges.cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum