Konyhaweb
Új Electrolux Viva Space kombinált hűtőcsalád az Electrolux nyíregyházi gyárából

Tágas belső optimális térkihasználással

Viva Space ERB 2942 Az Electrolux a kombinált alulfagyasztós hűtők iránt megnövekedett keresletnek köszönhetően 2003. júliusában úgy döntött, hogy új gyárat épít Nyíregyházán, mely idén januárban megkezdte a termelést. A 16 tagú új Viva Space alulfagyasztós kombinált hűtőcsalád, melyet az Electrolux új gyárában gyártanak, számos újítással rendelkezik. Olyanokkal, mint a minimálisan 12 százalékkal megnövelt belső tér vagy a rendkívül csendes, egyes modelleknél 38 dB zajszint. A megnövekedett űrtartalom, a praktikus zöldségtároló fiókok, valamint az alacsony energiafogyasztás mind azt a célt szolgálja, hogy élelmiszereinket szakszerűen tároljuk és könnyebben éljük életünket. Az Electrolux által indított online felmérésből, mely a hazai hűtési és fagyasztási szokásokat kívánta megismerni ugyanis kiderült, hogy a fogyasztók igényt tartanak ezekre az újításokra.


12-15 százalékkal nagyobb bruttó belső tér

Viva Space ERB 2942 belső tere A Viva Space termékek tervezésekor a fejlesztők a belső tér maximalizálására törekedtek, melynek eredményeképpen az űrtartalom a korábbi Electrolux modellekhez képest 12-15 százalékkal nagyobb. Ez annak köszönhető, hogy az oldalfalak teljes magasságig érnek, a hagyományos tetőpanel helyett csak első panelt használtak, valamint az alsó elemeket is csak 5 cm magasra tervezték. A felmérésben résztvevők 73 százalékának a hűtő mérete volt a legfontosabb termékjellemző.


Alacsony energiafogyasztás

Az Electrolux fejlesztői az új termékcsaládnál is az energiatakarékos modellek kifejlesztésére törekedtek. Valamennyi Viva Space készülék "A" vagy "A+" energiaosztályba tartozik, azaz alacsony fogyasztású és környezetbarát. Az alacsony energiafogyasztás a megkérdezettek 91 százaléknak volt fontos tényező.


Újdonságok

Zöldségtároló fiók A zöldségtároló fiókok extra nagy méretűek igazodva az egészséges életmód egyre szélesebb körben való elterjedéséhez. A fiókban lévő praktikus elosztó lehetővé teszi, hogy saját rendszert alakítsunk ki a zöldségek és gyümölcsök kavalkádja között. Egy fémsín könnyíti meg a rekesz kihúzását, kiemelését.

Extra nagy fagyasztófiók Az extra nagy fagyasztófiók 40 liter űrtartalmú, így akár egy egész pulyka is könnyedén elfér benne.

Fagyasztótálca Az A+ energiaosztályú modelleknél a fagyasztófiókok felett lévő, kihúzható fagyasztótálcán a kis méretű fagyasztott ételeket és a jégkockákat is el tudjuk rendezni, így minden könnyedén megtalálható.

Üvegtartó rácspolc Az italokat az ajtóban elhelyezett üvegtartón kívül a biztonságos és kimondottan az üvegek tárolására kialakított, praktikus rácspolcokon is elhelyezhetjük, ahol akár 9 üveg is elfér.

Digitális vezérlés A két-kompresszoros, A+ energiaosztályú modelleken található digitális kijelzőnek és egyszerűen kezelhető vezérlésnek köszönhetően rendkívül könnyű ellenőrizni és megváltoztatni a belső térben lévő hőmérsékletet.

Egyes modelleknél ajtózáró akadályozza meg, hogy a készülék ajtaja véletlenül 1-2 centimétert nyitva maradjon.

A készülékek februártól kaphatók Magyarországon, ajánlott bruttó fogyasztói áruk 113.900,- és 171.900,- Ft között van.Szöveg és képek: Electrolux
2005.03


Kapcsolódó cikkek:

nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum