KonyhawebVarázslatos elegancia

Gyümölcs megmosása, zöldség kiolvasztása, gomba tisztítása, kenyér szeletelése, víz leöntése, edény mosogatása, üveg polírozása - a mosogató körül mindig van mit tenni. Egyértelmű tehát, hogy a konyha ezen részének mindenekelőtt praktikusnak, jól átgondoltnak és ergonómikusnak kell lennie.

Egy nagyméretű és mély medence a serpenyők és tepsik elmosogatásához kötelező, egy ettől elválasztott második medence a mosogatás közbeni munkához (mint például a tészta leöntése) jön igazán jól. Ennek praktikus kiegészítője egy bele helyezhető tálka a lecsorgatáshoz. Ideális még egy vágódeszka, mely a medence egészén eltolható, és amiről a nyersanyagok a mély medencében álló fazékba söpörhetők. A könnyen tisztítható felületet a szakácsok sokra értékelik, éppúgy, mint a munkalapszintbe történő beépítést, mellyel játszi könnyedséggel higiénikusan tartható a tál és környéke.

Schock Signus D-150 Cristadur mosogatótál A Schock cég Signus D-150 mosogatótála az összes előbb említett kritériumnak megfelel, sőt: a Cristadur-ból készült tál selymes csillogása és egyszerű, tiszta formája elegánssá varázsolja a konyhát. A Cristadur kompozit anyag ütés- és kopásálló, ennek ellenére tapintása jólesően meleg, csaknem selymes. Szinte teljesen hézagmentesen beilleszthető üveg, természetes gránit vagy ásványi anyagból készült munkalapokba, és mostantól tömörfa vagy dekor munkalapokba is. A munkalap szintjével azonos beépítés által a morzsák és az ételmaradékok egyszerűen a medencébe söpörhetők és leöblíthetők, mivel nincsenek fugák és repedések, melyekbe a szennyeződések becsúszhatnak és lerakódhatnak. A sima Cristadur felületen lágyan csúszik a törlőkendő, a fényálló matériába sem a folyadékok, sem az íz- és színanyagok nem hatolhatnak be. Az összetevők között található ezüstionos aktív alkotóelem természetes antibakteriális védelmet képez, és az összes kórokozót elpusztítja.

A Signus legszembeötlőbb tulajdonsága az egyenes vonalvezetés. A méretes főmedencét a kisebb csöpögtetőmedencétől egy keskeny középél választja el, melyen csillogó nemesacél nyereg ül. Ennek a szemet gyönyörködtető apró fémbetétnek az esztétikai szerepe csupán másodlagos, fő feladata a túlfolyó lefedése. A kis rátételem tisztítása igen egyszerű: csak le kell emelni a helyéről, átmosni, majd kicsit később visszaültetni.
A csepegtetőtálca dísze mindössze néhány keskeny vízelvezető barázda, így megjelenése tökéletesen összecseng az egész mosogatótál eleganciájával.
Az önmagában is jól használható Signust praktikus tartozékok egészítik ki. Az egyik a nemesacél gyümölcsmosó betét, aminek kiváló hasznát vehetjük a saláta lecsöpögtetésekor vagy a megfőtt burgonya vizének leöntésekor. A másik, az üveg vágódeszka, a mosogatótál teljes szélességében tologatható, így akár a munkafelületet is megnövelheti.

A Signus nyolc színben kapható: a meleg krémszíntől a finom égkéken át a mélyfekete magmáig.


Forrás és képek: Schock
2008.02


Kapcsolódó cikkek

A terméket forgalmazó cégek
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum