KonyhawebExtravagáns és funkcionális


A Miele formatervezői a 2008-as széria elszívóinak megalkotásakor új utakon jártak. Ennek eredményeként két egyedülálló modell látott napvilágot, a DA 5000 D, melynek szívóteste kinyílik a készülék bekapcsolásakor, majd leállításkor automatikusan visszazáródik; és a DA 5590, az íves vonalakat nélkülöző, leginkább egy elegáns oszlopra emlékeztető berendezés.

Automatikusan kinyílik, amikor dolgozik

Miele DA 5000 D szigetelszívó Teljesen egyedülálló, elegáns és még praktikus is a DA 5000 D páraelszívó, melynek szívóteste bekapcsoláskor automatikusan kinyílik, kikapcsoláskor pedig visszazáródik. A nyílás megnövelésével (120-ról 310 mm-re) a főzés során keletkezett gőzöket és szagokat igen hatékonyan szívja el a helyiségből.

A külseje több mint meggyőző, valódi újdonság. A nemesacél szívótestre ezüstmetál üvegpaneleket ültettek a tervezők. Ami valóban különleges: a készülék szenzorvezérlésű, az üveg megérintésével kezelhető. A számok és a jelek csak akkor világítanak, ha az elszívó működik, kikapcsolt állapotban visszafogottan meghúzódik a vezérlőrendszer, szinte észrevehetetlen.
A szívótestben található szabályozható fényerejű főzőlapvilágításon túl külön kezelhető további fényforrásokat is elhelyeztek a készüléken, hogy főzés után is biztosítsák a kellemes légkört.

A DA 5000 szigetelszívót kivezetett üzemmódra tervezték. A 110 cm széles elszívótest - a főzősziget fölé helyezve -, mint a tér különleges alakítási módja, impozáns látványt nyújt.

A két - kétoldalról szívó - motorral teljesítménye 1300 m³/h intenzív fokozatban. A készülék egyébként három teljesítményfokozattal és intenzív fokozattal rendelkezik. Ezenkívül szabályozható az utánszellőztetés ideje és figyelmeztet a négy nemesacél zsírszűrő telítettségére.


A különleges formák kedvelőinek

Miele DA 5590 W fali elszívó A mérete ellenére is - 90 cm széles, 52 cm mély, 85 cm magas - elegáns a DA 5590 oszlop formájú páraelszívó, mely nemcsak a harmonikus formának, hanem az optikai hármas tagolásnak is köszönhető. A készülék közepén ugyanis egy függőleges üvegbetét fut végig. Az elszívó így nem egy tömör nemesacél téglatestnek hat, sokkal inkább egy elegáns kiegészítőnek. Ezt az érzetet még a gombok és kapcsolók sem zavarják meg, mivel a berendezés érintéssel vezérelhető. A középső üvegpanelbe beágyazott szenzorvezérlés számai és ikonjai - a DA 5000-hez hasonlóan - csak akkor világítanak, ha a készülék működik. Kikapcsolt állapotban szinte láthatatlanok.

Mint a márka összes páraelszívójánál, itt is alapértelmezett a nagy teljesítmény. Két motor bevetésével (melyek mindegyike kétoldalon szív) a DA 5590 intenzív fokozatban 1300 m³/h teljesítményt produkál, csakúgy, mint a DA 5000.

Az üvegpanelbe ágyazott vezérlő ikonjai csak működés közben világítanak

A DA 5590 páraelszívót kivezetett üzemmódra fejlesztették ki. Kapható falra szerelhető (DA 5590 W) és konyhasziget fölé tehető, mennyezeti rögzítéssel ellátott (DA 5590 D) változatban is.


Forrás és képek: Miele
2008. 02.


Kenyérpirító Pro Line KPTT780 fém szürke + 5KTBW2 péksütemény melegítő
47 673 Ft
A mindig jól sikerült reggelikért a Pro Line KPTT780 kenyérpirító dizájnt, ergonómiát és hatékonyság...
tovább »
SENSEO HD7810/71 kávéfőző - kék
15 064 Ft
A SENSEO kávéfőzővel és a Maison du café specíális aromaadagokkal kiváló kávé főzhető. Minden egyes ...
tovább »
Columbia 1344-16 izotermikus kancsó
12 520 Ft
A Bodum Columbia 1344-16 izotermikus kancsó ideális hőmérsékleten tartja kávéját és teáját , ...
tovább »A készüléket forgalmazó cégek

Kapcsolódó cikkek

Még több Miele készülék:

nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum