Konyhaweb

A múltban is álmodtak a jövőről

Ahhoz, hog a jövőbe tekinthessünk néhány mondat erejéig bizony vissza kell fordulnunk a múlt felé, hiszen ki tudná merre kell továbbindulnia annak, aki azt sem tudja, honnan jön. tovább»


A jövő konyhája

Jóslásokba bocsátkozó, álmodozó szakemberek és tervezők számtalan formában képzelik el a jövő konyháját. Van aki a jelen trendjeire építve vetíti előre a közeljövőben megszülető berendezést, de olyanok is akadnak, akik számunkra még nehezen elképzelhető víziókat festenek arról, ami - szerintük - ötven éven belül eljön. tovább»


Víziók 2050-ről

Dizájnerek, trendkutatók, konyhabútor-tervezők, készülékfejlesztők folyamatosan azon törik a fejüket, milyen trendek várhatóak a konyha-kivitelezés világában, és melyek azok ezek közül, amelyek valóban a jövőbe mutatnak. Hat víziót vázotak fel a "Konyha 2050-ben" mottó szerint. Még ötven évet sem kell várnunk, és megtudjuk, vajon igazuk volt-e? tovább»


Z Sziget

A jövő konyháját idézi Zaha Hadid "Z Sziget" (Z. Island) névre keresztelt innovációja.
A méltán híres építész hölgyet 2004-ben a szakma "Nobel-díjával", a Pritzker-díjjal tüntették ki, újszerű, fanáziadús szellemének köszönhetően, amit alkotásai hűen tükröznek. A sztárépítész nemcsak épületeivel, hanem bútoraival is berobbant a dizájnerek világába. Tervezett például a Sawaya & Moroni számára ezüst teás- és kávékészletet, 2000-ben a "Moraine" szófát, 2003-ban az "Iceberg" padot. Most azonban a DuPont cég kérésére belekóstolt a konyha világába is, és a Milánói Bútorszalonon bemutatkozott futurisztikus elképzelésével. tovább»

Kiváló formában

A "Dragdesign Studio" olasz dizájnercsoport munkája és tehetsége révén öltött formát a Sheer. Létrejöttével együtt újfajta lakótér született. Ez az összecsukható, szinte szoborszerű konyha a modern és a hagyományos stílus kereszteződése - a legkorszerűbb technológiával felszerelve. tovább»

Kompakt és komplett

A berendezés egészét magában foglaló, ám azt rendkívüli, letisztult formába öntő "O" konyha olyan átalakítható környezeti elem, melyben egy valódi konyha rejtőzik. A dizájn és a funkcionalitás remek kombinációja még vonzóbbá teszik ezt a tökéletes formát, mely akár a jövőből származó üzenetként is felfogható. Ez a szenzáció határait feszegető alkotás joggal lehet az ínyencek vágya, ugyanis a komplett konyhát egyetlen gömbbe építették be, mely a szó legszorosabb értelmében őrzi a berendezést. tovább»

A jövő hűtője immár valóság

A közelmúltban készült egy felmérés arról, hogy hogyan használjuk a hűtőszekrényt? Az eredmény meglepő: az ételek 75 %-a a hűtőből egyenesen az asztalra kerül, anélkül, hogy bármilyen módon feldolgoznánk. Ez a váratlan fejlemény adta a Smart Table alapötletét. A készülék tulajdonképpen egy étkezőasztal és egy hűtőszekrény különös házassága. Előnye, hogy lecsökkenti - jobban mondva, megszünteti - az asztal és a hűtőszekrény közötti távolságot, így nem kell felállnunk, szaladgálnunk, ha éppen kint felejtettük a ketchupot. tovább»

Joe Colombo konyhája

Az olasz dizájner szeme előtt mindig is a jövő lebegett. Véleménye szerint, az életterünket, környezetünket nem lehet mozdulatlanság korlátai közzé szorítani, sokkal inkább együtt kell lüktetnie az élet és az idő ritmusával. Minikonyhái, amelyeket 1963-64-ben a Boffi fürdőszoba és konyhabútorgyártó cég számára tervezett, egy hagyományos konyha összes funkcióját be tudja tölteni csupán fél köbméteren. Ami egykor apró szenzációnak számított, az most újra a Boffi programjai között szerepel, mint örökérvényű klasszikus. tovább»

2 az 1-ben

A konyha jövőjét a trendkutatók szerint egyre inkább a nappali és a konyha összeolvadása jelenti. A olasz konyhaszakértő cég, a Binova komolyan veszi a jóslatokat, és ennek megfelelően olyan bútort alkotott, amely tökéletesen alkalmazkodik a trendhez. tovább»

K, mint konyha

Minimalista. Még a neve is. K.
Ha jobban megnézzük, ráébredünk, hogy valójában ez a konyha. Norbert Wangen dizájner ugyanis olyan főzőalkalmatosságot tervezett, amely a lehető legegyszerűbb, mégis mindent tud, amit csak kell, és amely akár a legkisebb helyiségben is elfér. A problémát éppolyan egyszerűen, mint amennyire zseniálisan oldotta meg... tovább»

Liftek a konyhában

A liftezés, jobban mondva az elemek mozgathatóságának, eltolhatásának lehetősége a konyhában eleget tesz az elemes és egyben dinamikus rendszerekkel szemben támasztott elvárásainknak. tovább»

Erika

Erika, a sokoldalú modulrendszer, mindent megmutat, amit csak egy konyhában megtalálunk. Semmi sem rejtőzik többé a szürke szekrényajtók mögé, inkább a szem előtt marad a piros, krémszínű, vagy fekete panelekre aggatva. De ne gondoljuk, hogy rendetlenül, éppen ellenkezőleg! tovább»

Akár a néma űrben

Az a probléma, hogy az elszívót bekapcsolva nem hallod a kedvenc számodat, már a múlté. Az EDS3-mal egészen újfajta élményben lesz részed a konyhában is - a csendben -, hiszen a páraelszívó a legmagasabb fokozaton sem hangosabb, mint a lélegzés. tovább»

Lucia kollekció az Electrolux-tól

S. Hegyi Lucia, a hazai divatipar kiemelkedő tervezője hagyta kézjegyét az Electrolux készülékein. A 4 termékből álló kollekciót stílusosan az Észak Legendái elnevezéssel illették a kreátorok. tovább»

Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan - de a Siemens Nespresso Essenza Automatic SN 30 megmutatja

Az Essenza SN 30 csak egy valamit tud, de azt a tökéletesen. Egy célra fejlesztették ki a Siemens és a Nespresso specialistái: kifogástalanul ismeri a kávéfőzés tudományának minden csínját-bínját. Az eredmény egy egyedülálló dizájnnal felruházott kompakt készülék, amely biztosítja az eszpresszó elkészítéséhez optimális nyomást és az ideális hőfokot. Olyan ínyenceknek ajánljuk, akik értékelik a finom különbségeket kávé és kávé között. tovább»

Kattintson és nyerjen!

A 2007 november 21-e és 2007 december 19-e között megrendezett nyereményjátékunk nyerteseinek névsora itt olvasható tovább»

Téli vitaminforrás

Télen, amikor nem tudunk a fákról friss vitaminbombákat szüretelni, nagyon fontos, hogy a lédús citrusokból sokat fogyasszunk. Sokféleképpen felhasználhatjuk ezeket a gyümölcsöket, csak hogy néhány példát említsünk: salátákban, főtt ételek ízesítéséhez, vagy tartósítószerként. tovább»


Receptek citrussal


Libri könyvajánló

JAMIE KONYHÁJA
Jamie Oliver

"Ez nem valami komoly, "tanuljunk meg főzni" jellegű tankönyv. Inkább arról van szó, hogy igyekszem a magam laza, nyílt hozzáállását megmutatni. Könyvem segítségével átélheted, mit jelent szakácsszakmát tanulni. De ne feledd: nem arról van szó, hogy profi szakáccsá válsz-e, tények, adatok, technikák tárházává. Azt szeretném, ha a saját utadat járnád, és rám úgy gondolnál, mint egy haverra, aki szükség esetén kisegít egy-két tanáccsal. Légy kreatív, és mint mindent, ezt is csináld vidáman!"

Bolti ár: 5900 Ft
Az Ön egyedi ára: 5.605 Ft
további részletek»

AKADÁLYMENTES HÁZAK, LAKÁSOK
Az egyetemes tervezés

Az otthon mindnyájunk életének egyik legfontosabb színtere, ezért fontos, hogy abban minden családtag jól érezze magát. Lakóépületeinket hosszabb időtartamra építjük (legalább 60-80 évre), ezért fontos, hogy azok követni tudják jelenlegi és jövőbeni lakóiknak folyamatosan változó szükségleteit. Az eltérő képességű használók igényeit nem külön létesítményekkel kell kielégíteni, hanem a tervezés során egyesíteni kell a különböző igényeket: ez az egyetemes tervezés alapelve.

Bolti ár: 3798 Ft
Az Ön egyedi ára: 3.998 Ft
további részletek»
cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum