Konyhaweb

A múltban is álmodtak a jövőről

Ahhoz, hog a jövőbe tekinthessünk néhány mondat erejéig bizony vissza kell fordulnunk a múlt felé, hiszen ki tudná merre kell továbbindulnia annak, aki azt sem tudja, honnan jön. tovább»


A jövő konyhája

Jóslásokba bocsátkozó, álmodozó szakemberek és tervezők számtalan formában képzelik el a jövő konyháját. Van aki a jelen trendjeire építve vetíti előre a közeljövőben megszülető berendezést, de olyanok is akadnak, akik számunkra még nehezen elképzelhető víziókat festenek arról, ami - szerintük - ötven éven belül eljön. tovább»


Víziók 2050-ről

Dizájnerek, trendkutatók, konyhabútor-tervezők, készülékfejlesztők folyamatosan azon törik a fejüket, milyen trendek várhatóak a konyha-kivitelezés világában, és melyek azok ezek közül, amelyek valóban a jövőbe mutatnak. Hat víziót vázotak fel a "Konyha 2050-ben" mottó szerint. Még ötven évet sem kell várnunk, és megtudjuk, vajon igazuk volt-e? tovább»


Z Sziget

A jövő konyháját idézi Zaha Hadid "Z Sziget" (Z. Island) névre keresztelt innovációja.
A méltán híres építész hölgyet 2004-ben a szakma "Nobel-díjával", a Pritzker-díjjal tüntették ki, újszerű, fanáziadús szellemének köszönhetően, amit alkotásai hűen tükröznek. A sztárépítész nemcsak épületeivel, hanem bútoraival is berobbant a dizájnerek világába. Tervezett például a Sawaya & Moroni számára ezüst teás- és kávékészletet, 2000-ben a "Moraine" szófát, 2003-ban az "Iceberg" padot. Most azonban a DuPont cég kérésére belekóstolt a konyha világába is, és a Milánói Bútorszalonon bemutatkozott futurisztikus elképzelésével. tovább»

Kiváló formában

A "Dragdesign Studio" olasz dizájnercsoport munkája és tehetsége révén öltött formát a Sheer. Létrejöttével együtt újfajta lakótér született. Ez az összecsukható, szinte szoborszerű konyha a modern és a hagyományos stílus kereszteződése - a legkorszerűbb technológiával felszerelve. tovább»

Kompakt és komplett

A berendezés egészét magában foglaló, ám azt rendkívüli, letisztult formába öntő "O" konyha olyan átalakítható környezeti elem, melyben egy valódi konyha rejtőzik. A dizájn és a funkcionalitás remek kombinációja még vonzóbbá teszik ezt a tökéletes formát, mely akár a jövőből származó üzenetként is felfogható. Ez a szenzáció határait feszegető alkotás joggal lehet az ínyencek vágya, ugyanis a komplett konyhát egyetlen gömbbe építették be, mely a szó legszorosabb értelmében őrzi a berendezést. tovább»

A jövő hűtője immár valóság

A közelmúltban készült egy felmérés arról, hogy hogyan használjuk a hűtőszekrényt? Az eredmény meglepő: az ételek 75 %-a a hűtőből egyenesen az asztalra kerül, anélkül, hogy bármilyen módon feldolgoznánk. Ez a váratlan fejlemény adta a Smart Table alapötletét. A készülék tulajdonképpen egy étkezőasztal és egy hűtőszekrény különös házassága. Előnye, hogy lecsökkenti - jobban mondva, megszünteti - az asztal és a hűtőszekrény közötti távolságot, így nem kell felállnunk, szaladgálnunk, ha éppen kint felejtettük a ketchupot. tovább»

Joe Colombo konyhája

Az olasz dizájner szeme előtt mindig is a jövő lebegett. Véleménye szerint, az életterünket, környezetünket nem lehet mozdulatlanság korlátai közzé szorítani, sokkal inkább együtt kell lüktetnie az élet és az idő ritmusával. Minikonyhái, amelyeket 1963-64-ben a Boffi fürdőszoba és konyhabútorgyártó cég számára tervezett, egy hagyományos konyha összes funkcióját be tudja tölteni csupán fél köbméteren. Ami egykor apró szenzációnak számított, az most újra a Boffi programjai között szerepel, mint örökérvényű klasszikus. tovább»

2 az 1-ben

A konyha jövőjét a trendkutatók szerint egyre inkább a nappali és a konyha összeolvadása jelenti. A olasz konyhaszakértő cég, a Binova komolyan veszi a jóslatokat, és ennek megfelelően olyan bútort alkotott, amely tökéletesen alkalmazkodik a trendhez. tovább»

K, mint konyha

Minimalista. Még a neve is. K.
Ha jobban megnézzük, ráébredünk, hogy valójában ez a konyha. Norbert Wangen dizájner ugyanis olyan főzőalkalmatosságot tervezett, amely a lehető legegyszerűbb, mégis mindent tud, amit csak kell, és amely akár a legkisebb helyiségben is elfér. A problémát éppolyan egyszerűen, mint amennyire zseniálisan oldotta meg... tovább»

Liftek a konyhában

A liftezés, jobban mondva az elemek mozgathatóságának, eltolhatásának lehetősége a konyhában eleget tesz az elemes és egyben dinamikus rendszerekkel szemben támasztott elvárásainknak. tovább»

Erika

Erika, a sokoldalú modulrendszer, mindent megmutat, amit csak egy konyhában megtalálunk. Semmi sem rejtőzik többé a szürke szekrényajtók mögé, inkább a szem előtt marad a piros, krémszínű, vagy fekete panelekre aggatva. De ne gondoljuk, hogy rendetlenül, éppen ellenkezőleg! tovább»

Akár a néma űrben

Az a probléma, hogy az elszívót bekapcsolva nem hallod a kedvenc számodat, már a múlté. Az EDS3-mal egészen újfajta élményben lesz részed a konyhában is - a csendben -, hiszen a páraelszívó a legmagasabb fokozaton sem hangosabb, mint a lélegzés. tovább»

Lucia kollekció az Electrolux-tól

S. Hegyi Lucia, a hazai divatipar kiemelkedő tervezője hagyta kézjegyét az Electrolux készülékein. A 4 termékből álló kollekciót stílusosan az Észak Legendái elnevezéssel illették a kreátorok. tovább»

Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan - de a Siemens Nespresso Essenza Automatic SN 30 megmutatja

Az Essenza SN 30 csak egy valamit tud, de azt a tökéletesen. Egy célra fejlesztették ki a Siemens és a Nespresso specialistái: kifogástalanul ismeri a kávéfőzés tudományának minden csínját-bínját. Az eredmény egy egyedülálló dizájnnal felruházott kompakt készülék, amely biztosítja az eszpresszó elkészítéséhez optimális nyomást és az ideális hőfokot. Olyan ínyenceknek ajánljuk, akik értékelik a finom különbségeket kávé és kávé között. tovább»

Kattintson és nyerjen!

A 2007 november 21-e és 2007 december 19-e között megrendezett nyereményjátékunk nyerteseinek névsora itt olvasható tovább»

Téli vitaminforrás

Télen, amikor nem tudunk a fákról friss vitaminbombákat szüretelni, nagyon fontos, hogy a lédús citrusokból sokat fogyasszunk. Sokféleképpen felhasználhatjuk ezeket a gyümölcsöket, csak hogy néhány példát említsünk: salátákban, főtt ételek ízesítéséhez, vagy tartósítószerként. tovább»


Receptek citrussal


Libri könyvajánló

Élet - stílus - otthon
Gilles De Chabaneix - Cliff Stafford

Könyvünk nemcsak azt veszi górcső alá, hogy az emberiség miféle hatást gyakorol szülőbolygója arculatára, hanem a lakberendezés és a dekoráció részleteit, az otthon, a lakókörnyezet adta mindennapi örömöket is bemutatja, képanyagával sokféle életstílust felidéz. Mindemellett gazdag tárházát nyújtja a belsőépítészeti ötleteknek, számos nép életvitelét, lakhelyét megjeleníti, egyszersmind útmutatóul is szolgál arra nézve, hogy miként tehetjük harmonikussá szűkebb környezetünket a világ különféle természeti és kulturális közegeiben.

Bolti ár: 12000 Ft
Az Ön egyedi ára: 11.400 Ft
további részletek»

SZÍNEK KÖNYVE
STARMER, ANNA

Ha változtatni akarunk valamelyik szobánkon, a leghatásosabb eszköz a helyiség színeinek megváltoztatása. De hogyan tehetjük ezt úgy, hogy a meglévő és új színek ne üssék egymást? Honnan tudhatjuk, hogy mely színek illeszkednek egymáshoz szelíd harmóniában, és melyek eredményeznek együtt egy jóval markánsabb, energikusabb hatást? A színek harmóniáját ismertető kézikönyv 150 különféle színösszeállítást tartalmaz a hivatásos belsőépítészek és az otthonukat építő-szépítő laikusok számára.

Bolti ár: 3990 Ft
Az Ön egyedi ára: 3.791 Ft
további részletek»
cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum