KonyhawebFinomságok a forró asztalról

Különleges élmény a japán éttermekben tepanon készült ételeket fogyasztani. A hal, a kagylós rákok, a hús és a zöldségek a vendég szeme előtt, az asztalon készülnek. Teljesen természetes, hogy csak kiváló nyersanyagok kerülnek a nemesacél lapra, ahonnan grillezve, sülve, párolva vagy flambírozva teszik át a tányérra. A Miele több tepan modellt is kínál az ételek otthoni, edények nélküli, közös elkészítéséhez.


Japán módra, lábas és serpenyő nélkül

TepanYaki a Miele-től Ha a tepan szót lefordítjuk, azt jelenti: vaslapon sütni. A vaslapot a Miele egy higiénikusabb nemesacél lappal helyettesítette, a működési elvet azonban megőrízte: az élelmiszerek közvetlenül a forró felületen készülnek. A készülő finomságok természetéhez igazodva finoman szabályozható az összes tepan-modell teljesítménye. Az élelmiszerek a forró lappal közvetlen kapcsolatba kerülnek, így gyors hőátadás jön létre, melynek eredménye: rövid elkészülési idő és egyenletes barnulás. Mivel az ételek a saját levükben párolódnak, így szinte alig van (vagy egyáltalán nincs is) szükség zsiradékra, ezért a "tepan-esték" egészséges elfoglaltságnak nevezhetők.

TepanYaki

A TepanYaki főzőfelülete négyszögletes. Mivel a nemesacél lap mélységi mérete megegyezik a Miele CombiSet-moduljaival, illetve az ezekkel összeépíthető főzőlapokéval, kitűnően kombinálható velük. A peremén végigfutó horony megakadályozza, hogy a szaft a tepan-lapról a szomszédos főzőlapra folyjon.

TepanMobil

TepanMobil - kerti partikra is alkalmas Konyhában is használható, de a kerti partik középpontjának is kiválóan alkalmas a TepanMobil. A kerek lap felülete sima. Itt nincs is szükség horonyra, egy különleges tulajdonságnak köszönhetően: ha a felület felmelegszik, a közepe lefelé kissé kiöblösödik. Ez a mélyedés 18 mm-esre is kiterjedhet, ahol a sültek szaftja és a folyadék kényelmesen elfér. A hőmérséklet a tepan-lap közepén a legmagasabb, a széle felé haladva egyre csökken, így a külső részek - a wokhoz hasonlóan - ideálisak készre főzésre és melegen tartásra.
A mobil kialakításhoz a Miele csak kiváló anyagokat alkalmazott: a kapcsolótábla és a kerekeken guruló váz nemesacélból, míg a polc és a tepan-lapot körülölelő felület fa-multiplex lapból áll, nemesacél felülettel.


Forrás és képek: Miele
2007.04


Kapcsolódó cikkek

A készüléket forgalmazó cégek

Még több Miele készülék:

nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum