KonyhawebA főzés művészetének új elemei


Ínycsiklandóan elkészíteni egy ételt művészet. Nincs még egy olyan művészi forma, mely az elmúlt évtizedekben olyan fergeteges fejlődést mondhatna magáénak, mint a főzés kultúrája. A mesterek egzotikus hozzávalókat tesznek a jól beváltakhoz, melynek eredményeként egészen új ízek születnek. Emellett igen nagy figyelmet szentelnek a különleges ételkészítési módszereknek.

A Miele új CombiSet programja ezen igények kielégítésére született. A konyhaművészek 16 modulból válogatva állíthatják össze személyreszabott főzőközpontjukat. Egyetlen pillantás a salamanderre, az indukciós wokra, a barbecue grillre és társaikra elég ahhoz, hogy megértsük: ezekben az elemekben jóval több rejlik, mint a hagyományos tűzhelyen használt fazékban és serpenyőben.

Salamander

A gasztronómiában a profik a szalamandert a csőben sütés, az átsütés és a melegen tartás ideális készülékének tekintik. Sugárzó hővel működik, mely felülről éri az ételt. A profi konyhákban a salamanderek terjedelmes készülékek, melyek sok helyet elfoglalnak a munkafelületből. Nem így a Miele salamandere: kikapcsolt állapotban csupán az alig feltűnő, nemesacél tető és a kezelőgombok látszanak.

Szalamander bekapcsolt állapotban    Szalamander kikapcsolt állapotban

Csak bekapcsolás után mutatja meg magát - az addig az alsó szekrényben megbújó - berendezés, amikor egy motor kiemeli a munkalapból a fűtőegységet és az étel elhelyezésére szolgáló felületet. Az étel helye és a halogén fűtőszál közötti távolság - bizonyos értéken belül - fokozatmentesen állítható, a fűtéshez használt hő 12 lépésben szabályozható.

Indukciós wok

indukciós wok mélyített üvegkerámia felülettel Az ázsiai konyha kedvelői nem nélkülözhetik a wokot. A zöldség, a hús - legyen az szárnyas, hal vagy egyéb - a saját levében hirtelen átsütve vagy szószokkal ízesítve egyszerűen a pocakos wokban készíthető el a legjobban. A távolkeleti főzőalkalmatossággal való munkához sokáig a nagyteljesítményű gázégő volt az egyetlen használható energiaforrás. Az indukciós wok megjelenésével megszületett az erős teljesítményű elegáns alternatíva. A wok serpenyő (mely a készülék tartozéka) kényelmesen ül az üvegkerámia felület mélyedésében, így biztosítja a hő közvetlen átadását az ételeknek. Ha szükséges, a bekapcsolható Booster funkció a készülék teljesítményét megnöveli. Amikor a fogás elkészült, elég a wokot egyszerűen kikapcsolni, az indukciós technológiának köszönhetően nem kozmálhat le az edény tartalma.

Barbecue grill

A szaftos sztékek és más hússpecialitások elkészítéséhez még mindig a grill a legigazibb módszer. A Miele új CombiSet programjában rögtön két barbecue grillt is kínál, melyek között csupán méretbeli különbségeket fedezhetünk fel: az egyik 288, a másik 380 mm széles. Mindkét készülék különlegessége, hogy két - egymástól függetlenül szabályozható - fűtőkörrel üzemelnek. Mialatt a grill elülső felületén a legmagasabb teljesítményfokozaton sülnek a finomságok, a hátsó részen melegen tarthatók a már elkészült ételek. Mindkét készülékhez kínál a Miele grill-lapot tartozékként, amely a grillrácsok helyére fektethető, sima, összefüggő felületet képezve így a "kényesebb" halhúsoknak. A grill-lap hátoldala bordás, hogy a - hagyományos lapokkal ellentétben - a szaftot és zsiradékot felfogja.

Barbecue grill


Indukciós főzőlap

Aki egyszer már kipróbálta, nem szivesen nélkülözni többé: az indukciós főzés olyan meggyőző előnyökkel rendelkezik, mint a pontos teljesítményszabályozás, a gáznál is rövidebb forrási idő, és természetesen a tisztítás, ugyanis ha valami kifut, gyorsan letörölhető, hiszen a "hideg" üvegkerámiára szinte semmi sem éghet rá. Az indukciós wok mellett három további indukciós főzőlapot vonultat fel a CombiSet program: egy 288 mm széles készüléket két főzőzónával, egy 380 mm-est egyetlen nagyméretű zónával és egy négy zónás modellt (576 mm széles). Az utóbbi három modell különlegessége az úgynevezett "TwinBooster" funkció. Ha például két liter vizet szeretnénk felforralni, a Booster funkciót választva nagyobb energiát használunk a főzéshez, még jobban lerövidítve ezzel az amúgy sem túl hosszú forralási időt. Az újonnan kifejlesztett TwinBooster lépésenként kapcsolható, így csak a második fokozatban működik a zóna a legmagasabb (3,7 kW) teljesítménnyel.folytatás >

[1] 2
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum