Konyhaweb

Munkalapok


Vidékies báj

Az elbűvölő, meghitt, vidékies környezet kedvelői szívesen veszik körbe magukat természetes, rusztikus, fából készült bútorokkal. Finom porcelánok, virágmintás függönyök és terítők, régi, kopott keretbe foglalt képek kísérik az ugyancsak kopottas, natúr vagy festett szekrényeket, asztalokat. Egy ilyen konyhában idegennek érződik a ma divatos nemesacél, üveg vagy beton, de még a dekorlemezzel borított munkalap is furcsán hat, ha színvilága, mintázata nem viszi tovább a környezet diktálta hangulatot. A vidékies konyhát választók tökéletes anyaga a fa és a csempe.

Fotó: Arrex A robosztus, antikolt, főleg az éleinél kopott konyhabútorokról sugárzik a valódiság. Ránézve érezzük az anyag tömörségét, vastagságát. Ez a környezet természetes anyagokat kíván, olyanokat, melyek kiállják az idő próbáját, akkor is, ha annak vasfoga nyomot hagy rajtuk. A vidékies stílusú konyhabútorok tökéletes kiegészítői a fa munkalapok, melegségüknek, természetes erezetüknek köszönhetően. Ez a nemes anyag mégsem terjedt el túlságosan, mivel igen intenzív ápolást igényel ahhoz, hogy sokáig megőrízze szépségét.

Célszerűbb választás a csempeburkolatú munkalap. A hatalmas választékban kapható lapok közül bárki megtalálja a kedvének és ízlésének leginkább megfelelőt. A jól kiválasztott csempe nagyszerű összhangba hozható a padló, valamint az alsó és felső bútorelemek közötti fal burkolatával, még akkor is, ha nem tökéletesen egyforma minden darabja. Mintás betétekkel, bordűrökkel feloldható az egyhangúság. A bátrabbak válszthatnak eltérő színű vagy mintájú csempéket a falra és a munkapultra, így még változatosabbá tehető a látvány, egyes területek remekül kiemelhetőek, míg a kevésbé fontosak háttérbe helyezhetők ezzel a módszerrel.

Fotó: Arrex

A csempeburkolatú munkalap alapja a dekor munkalapoknál már megismert forgácslap. Erre ragasztják rá a csempét, majd a réseket kitöltik fugázóanyaggal. A munkalap élét akril, fa, vagy multiplex szegővel zárják.

A csempe számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik: igen kemény, ellenálló a háztartásban használatos savakkal és lúgokkal szemben. Könnyen tisztítható, hőálló anyag, így munkalapként is tökéletesen megállja a helyét.


2008. 03.


Kapcsolódó cikkek:


nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum