Konyhaweb

Mi a Corian?


A Corian szépség, szín és mélység. Erő, megbízhatóság és teljesítmény. Mindenek előtt azonban: inspiráció. Képes arra, hogy megváltoztasson egy teret, hogy azt személyiséggel ruházza fel, hogy a mindennapi életünket szebbé és könnyebbé tegye. A Corian nem határolható be, mert tulajdonképpen minden lehet. Minden helyen. Minden célra. Az egész tőlünk függ.

A DuPont által gyártott Corian természetes ásványok és tiszta akrilpolimer keveréke. Hő hatására az anyag szinte minden irányban formázható és hajlítható. Ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy már negyven éve egyfolytában dolgoztatja az építészek, dizájnerek és a megrendelők fantáziáját.

A Corian az alkotás szabadságát egyesíti az inspiráló szín- és mintaválasztékkal. Hosszú életű, ellenálló és könnyen javítható. A lakásnak szinte minden pontján alkalmazható, így a konyhában is, ahol számtalan kialakítási lehetőséget kínál. Leginkább munkafelületeket készítenek belőle. A munkalapok nagyon esztétikusak, minden átmenet nélkül integrálható beléjük mosogatótál (mely a munkalappal azonos anyagból és színből is készülhet), mert az anyagok szinte tökéletesen fugamentesen illeszthetők egymáshoz. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően olyan folyamatos egység alakítható ki, amit nem zavarnak meg látható toldások, melyekben egyébként könnyen megülhetnének a szennyeződések és a baktériumok.

A DuPont kínálatában számos, Corianból készült, beépíthető mosogatómedence található, melyből kiválasztható az egyén adottságainak és elképzeléseinek leginkább megfelelő modell. Az összeállítás még egyedibbé tehető intarzia beültetésével, vagy különleges formájú élzárással, fali csatlakozással.

A munkapultokhoz felhasználható Corian színválasztéka - csakúgy, mint a mosogatómedencéké - nagyon gazdag, közel hetven színből lehet válogatni.
A Corian jól kombinálható a konyhában használatos más anyagokkal, nemesacél, üveg, alumínium, fa bátran társítható hozzá, így gyakorlatilag majdnem minden környezetbe beilleszthető, stílustól függetlenül.

Pórusmentes felületének köszönhetően minősített higiéniai tulajdonságokkal rendelkezik. A folyadékok, penész, gomba, de még a szagok sem hatolhatnak be az anyagba. Tisztántartása egyszerű, jól ellenáll a szennyeződéseknek, élettartama ezáltal igen hosszú. Olyan anyag, amely a mindennapi igénybevétel próbáját kiállja, ezért sokáig örömet okoz használójának.

Az anyag megmunkálható marással, fűrészelhető, hő hatására formázható, csiszolható. Ebből kifolyólag sérüléskor egyszerűen javítható - a kisebb, felületi sérülések csiszolással, a nagyobbak pótlással.

A Corianra 10 éves termékgaranciát nyújt a DuPont. Ha a beszerelést a Corian "Quality Network" szakemebere végzi, a termékgarancia mellé 10 éves beszerelési garancia is jár.Forrás és képek: DuPont
2008. 03.


A terméket forgalmazó cégek »

Kapcsolódó cikkek


nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum