Konyhaweb

Partner az egészséges táplálkozásban- Electrolux gőzsütő


Az egészséges táplálkozás egyre nagyobb szerepet játszik minden korosztály életében, így aztán nem meglepő, hogy a lakásfelújításnál fontos szerepet kap a konyha új felszerelése is. Évek óta kényezteti családtagjait főztjével, és ezen nem szándékozik változtatni a jövőben sem, ezért különösen fontos az új sütő kiválasztása.
Az egészséges táplálkozás kapcsán sokat hallott már a gőzsütésről, most itt az alkalom, hogy alaposabban utánanézzen a témának.


Az Electrolux gőzsütője a hagyományos sütő és a grillsütő összes szokásos funkcióján kívül gőzhevítésre is képes. Az eredmény rövidebb főzési idő, alacsonyabb főzési hőmérséklet és tökéletesebb íz. A gőzsütő belsejében uralkodó páradús környezetben az étel lényegesen kevesebb súlyt és térfogatot veszít, mint a hagyományos sütés során. A párolás megőrzi az ízt és illatot, a létfontosságú vitaminokat és ásványi anyagokat.

Lényeges szempont a kisgyerekes családoknál, hogy a szemnek tetszetős ételeket a gyerekek is szívesebben fogyasztják, így nem kell külön küzdeni azért, hogy egészséges ételt egyenek. A gőzsütőben készült étel megtartja a nedvességet. Ha például brokkolit gőzzel párolunk, akkor 67%-kal több C-vitamin őrizhető meg a forró vízben történő főzéshez képest. Az Electrolux gőzsütővel nincs szükség további zsír vagy olaj hozzáadására, ezzel csökken az étel leégésének veszélye, a kész főtt étel pedig egészségesebb lesz.

Mivel a gőzsütő már kapható kompakt kivitelben is, a mindössze 38 cm-es magasságának köszönhetően a kis konyhákban is kényelmesen elfér.

Úgy tűnik megtalálta a legjobb megoldást konyhájába.
Szöveg és képek: Electrolux
2008. 02. 29.


A készüléket forgalmazó cégek »

Kapcsolódó cikkek

Még több Electrolux termék


nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum