Konyhaweb


Extragarancia az Indesit és a Hotpoint-Ariston tulajdonosoknak


Az Indesit Company Magyarország Kft. az idén egyedülálló módon bizonyítja termékeinek megbízhatóságát. Amellett, hogy - egyfajta alapszolgáltatásként - a szokásos egy év helyett eleve két év jótállással értékesítik termékeiket, a cég két márkájára bevezette az "extragarancia" fogalmát. A fogyasztók az alap jótálláson felül további két, illetve három év extragaranciát igényelhetnek a termékekre.

A magyar fehérárupiacon (a mikrohullámú sütők kivételével) 900.000 termék talál gazdára évente. Ez a hatalmas szám annak is köszönhető, hogy a háztartásokban átlagosan hatévente cserélik ki valamelyik háztartási eszközt. Az Indesit Company Magyarország Kft. 15 %-os részesedéssel rendelkezik ezen a piacon, mellyel a harmadik helyet foglalja el.

A cég nagy hangsúlyt fektet a minőségre, ennek jelentős állomása a szervízhálózat fejlesztése és hatékonyabbá tétele. Ennek érdekében olyan kék számon működő - azaz helyi tarifával hívható - telefonközpontot működtet, mellyel hatékonyabbá válik a garanciális problémák kezelése. A panasz bejelentése után, 48 órán belül, a diszpécser küldi a segítséget. A munkatársak telefonon bejelentkeznek a készülék tulajdonosánál, és pontos egyeztetés után a helyszínen oldják meg a problémát.

Beépíthető Indesit sütő

2006-ban a fogyasztói szokások terén végzett felmérés során az az eredmény született, hogy a fogyasztók fontosabbnak tartják az ár-érték arányt, mint pusztán a termék árát.
A törvényi szabályozás szerint a háztartási készülékeket gyártó cégeknek egy év jótállást kell vállaniuk termékeikre. A minőséget hangsúlyozva az Indesit termékeire - legyen szó akár az Indesit, akár a Hotpoint-Ariston márkáról - alapszolgáltatásként két év jótállással adja termékeit. (Az ugyancsak az Indesit Company által gyártott - és tavaly óta Magyarországon is kapható - exkluzív Scholtés márkára a teljeskörű jótállás 5 év.) Ezen felül bevezették az "extragaranciát", azaz az előbb említett két éven túl az Indesitnél további két, a Hotpoint-Aristonnál pedig még három év garanciát vásárolhatnak a készüléktulajdonosok.
Bolváry Gellért, az Indesit Company Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója"Az extragaranciával, mint új lehetőséggel 2007 őszén indultunk el az Ariston esetében és - mivel meghozta a várt eredményt - idén februárban az Indesit termékekre is kiterjesztettük. Úgy is mondhatnám: vállaljuk, hogy jók vagyunk." - mondta Bolváry Gellért, az Indesit Company Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.
Egyetlen kiszállás és javítás költsége elérheti a tízezer forintot is. Ezzel ellentétben a Indesitnél 6.900 forintért két, a Hotpoint-Aristonnál 9.900 forintért három év biztonságot vásárolhatunk.

A minőség mellett a készülékek fejlesztése során fontos szempontot játszik az energiatakarékosság. "Az a célunk, hogy a termékek a legjobb működés mellett a lehető legkevesebb energiát használják fel. Sőt, az Indesit Company igyekszik a lehető legkevesebb olyan alapanyagot felhasználni a gyártáshoz, melyeknek környezetkárosító hatásuk van. Igaz, erre kötelezettségeket írnak elő az Európai Uniós törvények is, de azt tudni kell, hogy a mi piacunk szereplői általában mindig egy lépéssel a törvényi elvárások előtt járnak." - fűzte hozzá Bolváry Gellért.


Forrás és képek: Indesit
2008. 03.
nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum