Konyhaweb+INTEGRATION®

Hosszú, izgalmas út vezetett idáig. Az 1960-as években kezdődött, amikor a Poggenpohl-ban megfogant az újszerű konyha ötlete. Dizájn-tanulmányok születtek - mint Colani futurista gömbkonyhája, mely a dizájn, az építészet, a technológia és az új médiák integrációja volt -, utópisztikusnak tűnő látomások...
Ám az álomból mégis valóság lett, egy olyan otthon, melyben valóban otthon vagyunk.Átértelmezett konyha

Volt idő, amikor a konyha egy keskeny, szűk, és csak a legszükségesebb berendezéssel ellátott szoba volt, ahol gyakran csak egyetlen ember tudott dolgozni. Volt olyan is, amikor a konyhai teendők csak a nőkre tartoztak. Mára már a férfiak is felfedezték a főzés és a konyha adta örömöket. A Poggenpohl +INTEGRATION® programja magában foglalja a konyha és a lakótér funkcióit egyaránt. Így az minden otthon folytatott tevékenységre alkalmassá válik, családi vagy baráti körben.

A magasfényű Parapán front gyémántfeketében tükrözi vissza környezetét

+INTEGRATION® programjával a Poggenpohl olyan koncepciót mutat be, amely a konyha fogalmát több szempontból is újraértelmezi. A program optimális konyhatervezést tesz lehetővé, kibővíti a lakófunkciót, ahova becsempészi a már szinte nélkülözhetetlen informatikát is. Így a mindenfajta feladatkörrel tökéletesen felszerelt konyha családi találkozóhellyé, dolgozóhellyé és még sok minden mássá átminősül, eredeti szerepének megőrzése mellett. A sokáig dédelgetett álom tehát testet öltött, ezzel a Poggenpohl egy újabb lépést tett meg a bútortörténelemben.

Új koncepcióhoz új anyagok

HE 623 zebránó és az AL 888 alumínium konyha kombinációja A frontok újszerű kialakítása, a szokatlan arányok és az értékes anyagok egyéni és időtlen luxust teremtenek. A gyémántfekete, a gyémánt-világosszürke, vagy a gyémántfehér PARAPÁN®-ból készült akril frontok sejtelmesen ragyognak. Környezetüket feketében, fehérben, vagy világosszürkében tükrözik vissza. A PARAPÁN® új mércét állít a felületfényességben. Egyedülálló a színtartósága, ellenáll az UV sugárzásnak, és vízlepergető. A magasfényű PARAPÁN® más olyan exluzív anyagokkal kombinálva, mint a nemesfa, a gránit, és az alumínium, kifejezetten elegáns hatást kelt. A svájci körtefával, vagy a diófából készült furnérral társítva impozáns kontrasztot alkot. A furnérképeket művészien formázzák meg és mindig exkluzívan készítik el. Élő mintázatukkal, melyek egyéni kívánságra vízszintesen, vagy függőlegesen futnak új arcot adnak a konyhának, s a Poggenpohl palettát elbűvölő módon gazdagítják.

Összeköti a teret, integrálja a funkciókat

A 'highboard' luxusszekrény összeköti egymással az egyes helyiségeket A +INTEGRATION® megváltoztatja a konyháról kialakított felfogást: a korábban egyetlen funkcióval rendelkező teret a ház kommunikatív központjává bővíti. A szépen elhelyezett, egyedülálló bútorok, a multi-média elemei, ezt a kibővített lakófunkciót szolgálják. Az elegáns "highbord" névre keresztelt szekrények összekötik egymással az egyes helyiségeket. A beépített "homeoffice" és multimédia készülékek új fromában teszik lehetővé az otthoni munkát és a szórakozást. A különböző ajtólapokkal készülő bútorelemek a lakás bármely pontjának izgalmas hangsúlyává válhatnak.


Nemzetközi dizájn-díjak, melyeket a
+INTEGRATION® konyhaprogram elnyert

  • Good Design díj, mely a Chicago Atheneum of Architecture and Design által évente kiosztott kitüntetés
  • Innovation Award Cologne 2005: a Kölni Nemzetközi Bútorvásár alkalmával
  • red dot award, mely a Nordrhein-Westfalen-i Design Centrum által évente kiosztott kitüntetésForrás és képek: Poggenpohl
2007.04


Kapcsolódó cikkek

A terméket forgalmazó cégek

Még több Poggenpohl termék

nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum