KonyhawebPLUSMODO - erőteljes és költői

A legidősebb német bútormárkát - a Poggenpohl-t - nemzetközi körökben is az innovatív dizájn diktálójaként ismerik. Ezt az állítást igazolja a PLUSMODO is, mely a Poggenpohl és a többszörösen kitüntetett spanyol dizájner, Jorge Pensi, közös munkájaként született. Ez az újdonság egy év alatt hat dizájn-kitüntetést kapott.


Szokatlan és merész ötletek

Bár ilyen rövid idő alatt még egyetlen Poggenpohl termék sem kapott ennyi neves kitüntetést, látványos és merész terveinek köszönhetően - mint a Luigi Colani által megálmodott gömbkonyha, vagy az összetéveszthetetlen formavilágú +Segmento, +Integration és PLUSMODO, illetve a legutóbb a 2006-os Eurocucina-n, Mailandban bemutatott dizájntanulmány - a cég mindig elnyeri a nemzetközi szakmai közönség figyelmét és elismerését. Ezek a jelentős kitüntetések erősítik a márkát és egyben irányadó impulzusokkal is szolgálnak, melyek a jövő termékeiben érvényesülnek.

PLUSMODO

Ellentétek szülik a harmóniát

A PLUSMODO a konyhaépítészet teljesen új lehetőségeit tárja fel. Alapja egy erőteljes és költői párbeszéd a megmutatás és az elrejtés között.

A megmutatás és az elrejtés felel egymásnak A PLUSMODO jellemzője a nyitott és zárt funkcionális egységek újszerű elrendezése. A rejtett síneken futó (és a kényelmes +Motion zárómechanikával felszerelt) kihúzható polcokat Pensi közvetlenül a munkalap alá helyezte, megnyitva ezzel az alsó szekrények korábban zárt felületét. Ezek a polcok nyitott, tálcaszerű fiókokként használhatók. Üveglappal kiegészítve azonban tartalmukat megmutató fiókokká változnak, melyekben az étkészlet, az edények és a használt eszközök hatásosan tárolhatók.

A tömörséget kifejező, 13 cm vastag munkalap alatti alsó elemek megnyitása könnyedséget eredményez, ezzel egyidőben erőteljesen hangsúlyozza a vízszintes irányt. Ezt a hatást tovább erősíti a PLUSMODO esetében alkalmazott különleges világítási eljárás: a felső elemsorban található világító üvegpolcoknak ugyanis mindkét oldala üveg, ezért fölfele és lefele is bocsátanak ki fényt. Így a rajtuk elhelyezett használati tárgyakat csillogó dizájnelemekké léptetik elő. Az alsó és felső elemsor közötti falon függőlegesen elhelyezhető panelek pedig a munkafelület megfelelő megvilágításáról gondoskodnak.

Új szerkezethez új anyagok

A Poggenpohl a PLUSMODO esetében új anyagokat is felvonultat. A felső és magas szekrények lakkozott tolóajtói 10 mm vastag porózus szerkezetű alumínium lapból készülnek. Ugyanilyen újdonságnak számítanak a szil fából készült ajtólapok is. A titánszürke lakkozott frontok mellett elérhetők a kristályfehér és a vízkék színek is.


Fotók

Jorge Pensi       Forrás és képek: Poggenpohl
2007.03


Kapcsolódó cikkek

A terméket forgalmazó cégeknyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum