KonyhawebAEG-Electrolux, csúcstechnológia csendes kivitelben

A technológiai újításoknak, a körültekintő termékfejlesztéseknek és a magas szintű precizitásnak köszönhetően az AEG-Electrolux új beépíthető készülékei a piac legcsendesebb modelljei közé tartoznak.

A konyha a lakás egyik legfontosabb helyisége. A főzés mellett a családi élet, és a baráti összejövetelek meghatározó helyszíne is. Éppen ezért, egyre elterjedtebbek az amerikai konyhás otthonok, ahol a háztartási gépek különösen fontossá válnak mind esztétikai, mind technológiai szempontból a közös légtér miatt.

A magas szintű mérnöki munka, a fogyasztói igényekre épülő termékfejlesztés, az AEG-Electrolux készülékekre jellemző precíz konstrukció és működés a márka termékeinek kiválóságát hangsúlyozza. Egy valódi felső kategóriás háztartási géptől pedig elvárható, hogy igazi csendes társként gondoskodjon otthonunk nyugalmáról.

Az AEG-Electrolux beépíthető hűtők csendesen működő kompresszorral és kiváló szigeteléssel, a sütők és szagelszívók halk ventilátorral, a mosogatógépek szinte zajmentesen működő motorral és magas szintű elektronikai programozással készülnek.

A háztartási készülékekben a zaj legfőbb forrásai a nagy teljesítményű motorok, kompresszorok, ventilátorok. A fogyasztói igények kielégítése érdekében a zajcsökkentést a teljesítmény fenntartása mellett kell megoldani. A készülékek belsejében keletkezett zajt a rezgések csillapításával, konstrukciós precizitással, nagyon pontos illesztésekkel, a légáramlás optimalizálásával, megfelelő hangszigetelő anyagok használatával lehet csökkenteni. Mindezek azt az AEG-Electrolux-tól már megszokott precizitást feltételezik, mely a készülékek alacsony energia- és vízfelhasználásában is megmutatkozik.

Talán kevesen vannak vele tisztában, de egy 3 dB-lel alacsonyabb zajszinten működő készülék fele olyan hangosnak érződik. Éppen ezért nem mindegy milyen készüléket választunk, hiszen a konyhában gyakran előfordul, hogy egyszerre két gép is működik.

A zajmentes működés és az egyéni igényeket is kielégítő funkcionalitás mellett, természetesen a megjelenés is hangsúlyos az AEG-Electrolux beépíthető gépeknél. A készülékeket a szögletes vonalvezetés, a letisztult formák, az inox és üveg felületek jellemzik, melyek jól illeszkednek akár a modern, minimál stílusú, vagy a melegebb, barátságosabb hangulatú konyhákba.

Az AEG-Electrolux megbízásából készült egy felmérés, mely szerint az európaiak fele kiemelten zajosnak minősíti hétköznapjait, s a megkérdezettek negyede állította azt, hogy a zaj miatt küzd alvászavarokkal. A lakáson belül, a konyhát jelölték meg a legzajosabb helyiségnek, ami érthető, hiszen itt található a legtöbb háztartási gép. Bár a készülék kiválasztásánál, csupán a válaszadók 25 százaléka figyelt oda a zajszintre, utólag azonban a megkérdezettek 40 százaléka úgy gondolta, hogy ez hiba volt.

"A felmérésből egyértelműen kiderült, hogy az emberek fontosnak tartják a csendet a környezetükben. Az utcai és munkahelyi zajjal együtt kell élniük, lakásuk zajszintjét viszont jelentősen tudják kontrollálni. Konyhájuk felszerelésénél egyre többen figyelnek arra, hogy minimális zajszinten működő gépeket válasszanak. Az AEG-Electrolux csendes beépíthető készülékeit nekik fejlesztettük, hogy csak azt hallják, amit igazán hallani szeretnének. Az pedig biztosan nem a készülékek monoton moraja." - mondta Belényesi Zsolt, az Electrolux értékesítési igazgatója.


Szöveg és képek: Electrolux
2008. 03. 18.


Még több AEG-Electrolux készülék


nyomtatható verzió - cikk küldése emailben

copyright © 2000-2007 konyhaweb, netADmin Kft. - impresszum